2024.04.18, Csütörtök

Ingyenes a közlekedés keddtől az M6-os Érd közeli szakaszán

MTI

2018.08.14. 16:17

Az M0-ás déli szektorának hídjait felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldal betonburkolatot kap.

Hirdetés

Feloldásig ingyenesen használható augusztus 14-től az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakasza. A visszafelé tartó szakasz továbbra is fizetős – derült ki az MTI híréből.

Jelenleg az M0-ás autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át. A munkálatok megkövetelik, hogy az érintett pályaoldalt teljes egészében a kivitelezés idejére szakaszosan lezárják. A felújítások mellett 2x2 sávon haladhasson a forgalom.

Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé.

Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.

Az építkezés alatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úticéljukat.

Az M0-ás autóút munkaterületei mellett többnyire 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben

HelyiútépítésautópályaM0