2024.04.19, Péntek
Közel 40 milliós eszközfejlesztésben részesült az Országos Sportegészségügyi Intézet
nol.hu

Közel 40 milliós eszközfejlesztésben részesült az Országos Sportegészségügyi Intézet

mti.hu

2019.06.30. 08:00

A támogatott intézményben évente 270 ezer beteg fordul meg, kétezer sportműtétet végeznek és jelentős a rehabilitációs tevékenység is.

Hirdetés

Csaknem 37 millió forint értékben, korszerű informatikai eszközökkel gazdagodik az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a közép-magyarországi régió egészségügyi fejlesztései rendkívül nagy volumenűek, hiszen négy centrumkórház létrejöttét, tizenegy országos intézet, a társkórházak és 32 szakrendelő fejlesztését teszik lehetővé.

A sportegészségügyi intézet a EBP keretében 200 új asztali számítógépet és 200 nagyméretű monitort szerezhet be. Évente 270 ezer beteg fordul meg a sportkórházban OSEI falai között, kétezer sportműtétet végeznek és jelentős a rehabilitációs tevékenység is.

A megújuló kórházban már elkülönítik a részlegeket

Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy 410 ezer sportorvosi engedélyt adnak ki, és az intézetnek nagy szüksége volt a korszerű informatikai berendezésekre, hiszen 114 telephelyen végeznek sportorvosi tevékenységet.

Megemlítette, hogy az intézet 2017-ben 10 milliárd forint támogatást kapott arra, hogy a korábbi helyéről - a Testnevelési Egyetem Győri út és Alkotás út közötti területe - a XI. kerületi Karolina úti épületbe költözzön. A megújuló sportkórház racionálisan tervezték, hiszen elkülönül a járó-, a fekvőbeteg és a rehabilitációs részleg.

HelyiOrszágos Sportegészségügyi IntézetegészségügyBudapest