2024.04.13, Szombat

Országos

Hőség - Meteorológiai szolgálat: tovább fokozódik a meleg

2022.07.21

Tovább fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

Nyomtatott formában is megjelent Magyarország első átfogó madáratlasza

2022.07.19

Nyomtatott formában is megjelent, és a nagyközönség számára is hozzáférhető Magyarország első átfogó madáratlaszának második, javított és kiegészített kiadása - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kedden az MTI-vel.

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt területi korlátozások Magyarországon

2022.07.15

Megszűntek a madárinfluenza miatt elrendelt területi korlátozó intézkedések Magyarországon, miután a vizsgálatok a hazai baromfiállományban több mint egy hónapja nem mutatták ki a vírust - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken honlapján.

Narancssárga szuperhold látható az égen szerda éjjel

2022.07.13

Szerdán éjjel narancssárga árnyalatú szuperhold figyelhető meg az égen. A Hold Földről látható látszólagos mérete ekkor lesz a legnagyobb.

KSH: elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

2022.07.11

A népesedési világnapra időzítve indította el hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját, a www.nepszamlalas2022.hu oldalt.

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

2022.07.06

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán - írta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán Facebook bejegyzésében.

Hőség - Meteorológiai szolgálat: ismét fokozódik a kánikula

2022.07.04

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz: vidékről is megéri Budapestre utazni

2022.06.30

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

Hőség - NNK: a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is figyelni kell

2022.06.28

A kánikulában a folyadékpótlásnál a sóbevitelre is fontos figyelni, olyan vizet érdemes fogyasztani, amelynek nátriumtartalma legalább 50 milligramm literenként - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szaktanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

Hétfőtől vizet osztanak a nagyobb forgalmú vasútállomásokon és buszpályaudvarokon

2022.06.27

Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja – addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

Így változnak meg a magyar rendszámok júliusban

2022.06.23

Az újfajta rendszámtáblák két magánhangzóból vagy két mássalhangzóból majd újabb két betűjelből és három számjegyből állnak. A már meglévőket nem lesz kötelező lecserélni.

Séták hétvégéje - Városi séták országszerte három napon át

2022.06.21

Országszerte hat településen összesen több mint 90 tematikus városi séta közül válogathatnak az érdeklődők július 1. és 3. között a Séták Hétvégéjén.

Miniszterelnökség: hétvégén is megújíthatók a lejárt okmányok

2022.06.17

Ezen a hétvégén is lehetőség lesz a lejárt személyi okmányok meghosszabbítására, hiszen Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között fogadja az érkezőket - közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel.

Múzeumok éjszakája - Több mint négyszáz intézmény készül programokkal országszerte

2022.06.15

Az eddigi legmagasabb látogatószámot a vírusjárvány előtt, 2019-ben érte el az esemény, akkor mintegy 400 ezren voltak kíváncsiak a programokra.

Közzétették az országos kompetenciamérés adatait

2022.06.13

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők a 2021. évi országos kompetenciamérés iskolai és tanulói adatai - közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Szerdától vizet osztanak a vasútállomásokon és a buszpályaudvarokon

2022.07.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Már 45 SPAR üzletben van lehetőség leadni a használt sütőolajat

2022.07.18

A SPAR idén júniusig újabb tizenegy használt sütőolaj-gyűjtőt helyezett ki országszerte, így immár közel félszáz hiper-, és szupermarketben adható le kényelmesen az egyébként környezetszennyező, de korszerű technológiával újrahasznosítható anyag. Egyetlen csepp használt háztartási étolaj is káros hatással van az élővizekre, ezért is fontos, hogy ne öntsük a lefolyóba és ne dobjuk a kukába!

Több mint 200 programot kínál évente a Duna-Ipoly Nemzeti Park

2022.07.14

Élményszerű természetismereti programokat kínál hazánk második legfiatalabb nemzeti parkja. Az állami természetvédelem fontos feladatai közé tartozik a természeti értékek színvonalas bemutatása. Budapest turizmusa jelentős fejlődésen ment keresztül, a fővárosba látogatók száma így nagymértékben növekedett, az aktív kikapcsolódás után érdeklődők egyre gyakrabban keresik fel  a közeli vízpartokat és a hegyeket.

Nagy István: újabb "mérföldkőhöz" érkezett a magyar haltermelés

2022.07.12

A magyar haltermelés újabb "mérföldkövének" nevezte az agrárminiszter kedden az új brand, a Balatoni hal eredetmegjelöléssel ellátott, uniós oltalom alatt álló termékek megjelenését.

Szeretjük a SZÉP kártyát: rekordmértékben növekedett a K&H SZÉP kártya első féléves forgalma

2022.07.07

Rekordmértékű, 31 százalékos növekedést ért el az első félévben a K&H SZÉP kártya felhasználás a tavalyi év azonos időszakához képest: az élelmiszervásárlás, az alszámlák közötti átjárhatóság és az elfogadóhelyek számának bővülése járult hozzá leginkább a juttatás intenzív használatához - olvasható a WELL közleményében.

Sok helyen több mint 10 fokkal mérséklődött a hőség

2022.07.05

Nyugaton már lehűlt a levegő, miközben Keleten még tartotta magát a kánikula.

Semmelweis-nap - Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak

2022.07.01

Zárva lesznek ma a háziorvosi, a fogorvosi és a szakorvosi rendelők, valamint a védőnői tanácsadók és a gyógyszertárak; a Semmelweis-nap, július 1-je az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Hőség - Megdőltek a napi melegrekordok

2022.06.29

Több melegrekord is megdőlt a szerdai hőségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Idén is elküldi a hívó szót a jövő infrastruktúra építőinek a Duna Csoport

2022.06.28

Az egész ágazatot népszerűbbé teszi a Duna Group Szabadegyetem, amelyen idén az ország legnagyobb hídépítő projektjét és egy európai szinten is kuriózumnak számító fejlesztést látogatnak meg a hallgatók.

A 6-3-mal összevethető sikert ért el a magyar válogatott a kapitánya szerint

2022.06.24

A világszenzációnak számító siker után és csoportelsőként is a bennmaradást tartja reális célnak Marco Rossi. Ami csodálatos eredmény lenne, hiszen akkor az angol, német vagy az olasz válogatott esik ki helyettünk.

Idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját

2022.06.22

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén ismét megrendezik a Strandok éjszakáját július 30-án, amikor várhatóan megtelnek a magyarországi fürdők.

MME: Káros és felesleges a vízimadarak etetése

2022.06.20

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a víz mellett sétálókat, strandolókat, kirándulókat és nyaralókat, hogy sehol és semmivel ne etessék a vízimadarakat.

Délután zivatarokkal hidegfront éri el az országot

2022.06.16

Csütörtökön délután egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől zivatarok érik el az országot - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Az elmúlt napokhoz képest viszont csak néhány fokkal mérséklődik a meleg.

Véradók napja - legalább 1600 véradóra lenne szükség naponta

2022.06.14

Magyarországon 40-60 helyen várják a jelentkezőket.

A naprendszer összes bolygója látható lesz június végén a hajnali égbolton

2022.06.10

Június 17-28. között a Naprendszer összes bolygója látható lesz a hajnali égbolton egymás után sorakozva. A ritka együttállásra legutóbb több mint ezer éve került sor.