2024.05.23, Csütörtök

Több mint százötven tő vadkendert találtak egy érdi rejtekhelyen

2016.01.08. 08:28

Százötvenhét tő vadkendert, ezer grammnál több növényi anyagmaradványt, valamint drogtermesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók egy érdi garázsban, a rejtekhelyre egy ágy alól lehetett lemenni - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a rendőrök szerda reggel azért mentek ki az érdi helyszínre, mert információjuk volt arról, hogy kábítószert termesztenek a házban. A lakás egyik szobájában az ágy alatt padlóba vágott lejárót találtak, amely a garázsba vezetett. A garázs eredeti ajtaját a házban lakó 27 éves K. Tamás befalazta. A helyiségben a nyomozók kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket és berendezéseket, 157 tő vadkendert, valamint becsomagolva több mint 1000 gramm növényi anyagmaradványt találtak.
Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye szerint a fellelt növény és növényi maradvány kábítószernek minősül, de hogy mennyi az értéke, azt csak alaposabb elemzés után lehet majd megmondani - magyarázta a szóvivő.
Az érdi férfit kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására. 

mti

fotó: noihirek.hu

Galéria

Helyivadkenderkábítószer