2024.03.29, Péntek

Új Praktiker-áruház nyílt Újpesten

magyarepitok.hu

2016.10.06. 15:42

Az ingatlanépítés erősödésével trendfordulót hozott az építőipari termékeknél, amit új áruházakkal lovagol meg a magyar cég.

Hirdetés

Átadták a Praktiker legnagyobb magyarországi áruházát Budapesten, ezzel már húsz áruháza van az egyetlen magyar tulajdonú barkácsáruház-láncnak.

Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója a Váci úti áruház csütörtöki átadásán az expanziót azzal indokolta, hogy az ingatlanpiac fellendülésével a korábbi negatív trend tavaly megfordult. Különösen az építőanyagok, csempe és a szaniter (fürdőszobai termékek) értékesítése átlagon felüli. Ugyanakkor erős volt a bútor, világítástechnikai és lakberendezési cikkek, valamint a szabadidős nyári termékek forgalma is.

 

Újpesten nem ér véget a bővítési hullám

Az Újpesten, egy korábbi barkácsáruház helyén átadott egység 12 ezer négyzetméteres és csaknem 80 embernek ad munkát. A Praktiker az ingatlan tulajdonosával hosszú távú bérleti szerződést kötött.

A Praktiker Kft. tavaly 32,5 milliárd forintos árbevételt ért el, 7 milliárd forinttal többet, mint az előző évben, így hat év után ismét nyereséges lett. A Praktikernek az új, Váci úti egységgel együtt 20 áruháza van az országban, közel 1300 embernek ad munkát és több mint 300, többségében magyar beszállítóval dolgozik együtt. Az áruházlánc többségi tulajdonosa 75 százalékban a Wallis Asset Management Zrt., a kisebbségi tulajdonos 25 százalékban Karl-Heinz Keth ügyvezető igazgató.    

A tervek szerint a Praktiker hálózata két-három éven belül három-négy egységgel bővül.

Gazdaságvásárláspraktiker