2023.09.27, Szerda

Helyi

Az üvegcipő című darab hazatér a Vígszínházba

2023.09.24

Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka, amelynek ősbemutatója 1924-ben volt a Vígszínházban, szombaton a Mohácsi-testvérek átiratában tér vissza a teátrumba. Az élő zenével kísért előadás főbb szerepeiben Waskovics Andrea, Stohl András, Kovács Patrícia és Medveczky Balázs lép színpadra.

Női vízilabda BL - Három negyedet megnyert, mégis kikapott a Ferencváros

2023.09.22

A Ferencváros 14-13-ra kikapott a görög Alimosz csapatától a női vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező pénteki játéknapján, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Az Astoriánál és Rákoskeresztúr városközpontban is megújult az utastájékoztatás

2023.09.20

​A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek igénye alapján ütemezetten, az összes forgalmasabb közlekedési csomópontban és végállomáson könnyebbé teszi a tájékozódást. Legutóbb az Astoriánál és Rákoskeresztúr, városközpontban folytatódott a fővárosi megállóhelyek utastájékoztató elemeinek korszerűsítése.

Dániel András író mesehősei elevenednek meg a megújult Hild téren Budapesten

2023.09.18

Magyarországon elsőként a főváros V. kerületében hoztak létre Dániel András nagysikerű Kuflik mesesorozatának szereplőivel benépesített játszóteret, amely akadálymentes, így a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelelő.

Ismét katonazenekari fesztivált tartanak szombaton Szentendrén

2023.09.16

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Szentendrei Regionális Katonazenekari Fesztivált szombaton.

Változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje szeptember második felében

2023.09.14

Karbantartás miatt szeptember 16. és október 1. között több ütemben változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Világszínvonalú könyvtárral büszkélkedhet a BGE új hallgatói központja

2023.09.12

A LATEREX Építő Zrt. által kivitelezett fejlesztésben a közösségépítés fókusza mellett egy átkötő épület is létesült, amely az egyetem épületei között teremt kapcsolatot.

Eötvös Péter Meséjével bővül a Magyar Zene Háza Hangdómjának programja

2023.09.10

Eötvös Péter Mese című művéhez alkottak 360 fokos vizuális világot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) médiadesign szakos hallgatói a Magyar Zene Háza Hangdómja számára; a projekt premierjét pénteken tartják.

Új hírközléstechnikai komplexum támogatja az NMHH munkáját

2023.09.08

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új épületében mérőlaborokat, szerverközpontot és konferenciatermet is kialakítottak.  

Veterángép-találkozó és szüreti mulatság lesz szombaton Vácrátóton

2023.09.06

Veterán járműveket és mezőgazdasági munkagépeket állítanak ki szombaton a szüreti mulatságon Vácrátóton, ahol gyermekprogramokkal, főzőversennyel és látványos lovas bemutatóval is várják az érdeklődőket - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

Budapest 150 futballfesztivál a Margitszigeten

2023.09.04

Budapesten játszották az első hivatalos magyarországi labdarúgó-mérkőzést, a Margitszigeten pedig válogatott találkozót is rendeztek: e két tény adta az apropóját és a helyszínét a szombati Budapest 150 futballfesztiválnak.

Az iskolakezdésre elkészült Buda legnagyobb idei villamosfejlesztése – Hűvösvölgybe is járhatnak a modern villamosok

2023.09.02

A kirándulók és az ingázók által is jól ismert 56-os villamosvonal munkáira a Colas, a TTDExpert és a DUNAGÉP is szerződött.

Őssejtterápiával kezelték a budapesti állatkert idős gorilláját

2023.08.31

A világon most először alkalmazták sikeresen egy emberszabású majomnál azt az őssejtterápiás kezelést, amellyel a Fővárosi Állat- és Növénykert idős gorillájának, Lieselnek az ízületi gyulladását kezelték az orvosok.

M3 metró: speciális elemekkel csökkentik az átlépési távolságot a szerelvények és a peron között

2023.08.29

A SWIETELSKY szakemberei a metróvonal teljes hosszában beépítették a gumiból készült rugalmas, ugyanakkor nagy teherbírású perontoldatokat.

Ezzel a lépéssel javult Solymár vízbiztonsága

2023.08.27

Az új vezetéken keresztül nagyobb mennyiségű vizet tudnak Solymárra szállítani, amennyiben a helyzet szükségessé teszi.

Egy hónapon át várja a közönséget Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja

2023.09.23

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

2023.09.21

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Budavár lovagkori falai is megújulhatnak

2023.09.19

Buda várának középkori arculatát leginkább a gyilokjáróval is ellátott, szélesen forduló nagy rondella és annak keleti kapuját adó, négyzetes alaprajzú Zsigmond-torony hordozza. A rondellán már dolgoznak, most pedig a várfalak felújítása régóta várt felújítására is nyílhat lehetőség.

Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK

2023.09.17

Újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Megnyílt a hatodik szobrászbiennálé a szentendrei MANK Galériában

2023.09.15

Térfoglalás címmel nyílt meg csütörtökön a VI. Szobrászati Biennálé, amelyen több mint 50 szobrászművész mutatkozik be Szentendrén, a MANK Galériában.

Megkezdődik a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása

2023.09.13

A vasúttársaság külön honlapot hoz létre, ahol az utasok tájékozódhatnak az aktuális közlekedési változásokról.

Precíz organizációval épül Zugló új városnegyede - GALÉRIA és VIDEÓ

2023.09.11

A Bosnyák tér szomszédságában létesülő nyolc épületből hat kivitelezése már folyamatban van. A Bayer Construct Zrt. magas fokú szervezettséggel és az ütemterv pontos betartásával dolgozik a területen.

Műemléki és modern épületrészek ötvözésével jött létre Buda új lakó- és irodaháza - VIDEÓ

2023.09.09

A munka során SWIETELSKY Magyarország Kft. szakembereinek kiemelt figyelmet kellett fordítaniuk a műemléki elemek megtartására.

Petőfi 200 - Koncertszínházi előadás mutatja be Petőfi és Szendrey Júlia szerelmét az Erkel Színházban

2023.09.07

Szabadakarat>>>> címmel koncertszínházi darabot mutatnak be az Erkel Színházban október 21-én és 22-én. A színészek, énekesek, zenészek bevonásával született előadás Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmét, közös életét járja körül modern felfogásban.

Már az átadó előtt jelesre vizsgázott a Testnevelési Egyetem elkészült multicsarnoka

2023.09.05

A ZÁÉV kivitelezésében megvalósult sportkomplexumot pozitívan értékelték az atlétikai vb-re érkező sportolók, akik tesztpályaként használhatták a létesítményt.

Elkezdődött a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal felújításának előkészítése a Biatorbágy−Szárliget szakaszon

2023.09.03

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása hatására a pálya állapota olyan mértékben romlott, hogy szükségessé vált a mielőbbi rekonstrukció.

Teljes lezárás mellett folytatódik a Nyugati pályaudvar aluljáró átépítése

2023.09.01

Megújul a keresztaluljáró, és peronfelvonót is cserélik.

Egyedi megoldásokkal épül az új orvosi képzőközpont Budapesten

2023.08.30

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. folyamatosan törekszik innovatív termékek és technológiák alkalmazására.

Termálvizet hasznosító rendszer biztosítja a zuglói városnegyed energiahatékony működtetését

2023.08.28

A geotermikus energia felhasználásának köszönhetően a komplexum ökológiai lábnyoma mérsékelhető, üzemeltetése gazdaságos.

Porcelánnal díszített új transzformátorállomást adtak át zöldterülettel körülvéve a BudaPart mellett

2023.08.26

A BudaPart városnegyed kivitelezésével párhuzamosan átépített, művészettel és zöldterülettel körülvett állomás beruházásához a Kopaszi Gát Kft. is hozzájárult.