2024.05.18, Szombat

Helyi

Bringás reggelit szerveznek ma reggel az Erzsébet téren

2024.05.14

A Budapesti Közlekedési Központ az idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez: reggelivel várják a biciklivel közlekedőket 2024. május 14-én, kedden az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

Fontos lépés a Flórián téri csomópont modernizálásában

2024.05.11

Várják a kivitelezők jelentkezését a fővárosi hídrekonstrukciós feladatra.

Loreen-koncert lesz az Akvárium Klubban jövő tavasszal

2024.05.07

Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án lép fel az Akvárium Klub NagyHalljában - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Így fognak kinézni a Dürer Park új lakásai – videó

2024.05.05

A Városliget közelében költözhetnek majd a lakók három új épületbe.

Két újabb fővárosi Duna-híd tisztul meg a hétvégén

2024.05.03

Az FKF munkatársai ezen a hétvégén is folytatják a budapesti hidak takarítását, szombaton a Margit hidat, vasárnap a Petőfi hidat mossák le környezetkímélő tisztítószerrel, magasnyomású, vizes technológiával - közölte a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója pénteken az MTI-vel.

Felelős állattartás napja a Rex Állatszigeten

2024.05.01

Családi nappal, játékokkal, kutyabemutatóval, kézműves programokkal is készülnek a szervezők a szombati rendezvényre.

Tízezer négyzetméteres csarnokkal bővítette kapacitását a nagy múltú logisztikai cég Dunaharasztiban

2024.04.29

Új csarnok- és irodaépülettel bővült a Gebrüder Weiss Kft. dunaharaszti logisztikai bázisa. A STRABAG Generálépítő Kft. által kivitelezett komplexummal a vállalat központi telephelyének kapacitása 23 ezerről, 32 ezer négyzetméterre nőtt. 

Hamarosan átadnak Pest déli agglomerációjának határán egy modernizált bekötőutat

2024.04.27

A HE-DO dolgozik a Nagykőrösi út építkezésén.

Szombaton kezdődik a Jazzfest Budapest

2024.04.25

Húsz ország több mint kétszáz művésze lép fel csaknem kilencven koncerten a 3. Jazzfest Budapest keretében szombattól május 15-ig. A tizennyolc helyszínen megvalósuló eseménysorozat fókuszában az EU-csatlakozás 20. évfordulója áll.

Huszonötezer négyzetméteres épületegyüttessel bővül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2024.04.23

Letették a Katasztrófavédelmi Intézet alapkövét, ahol speciális képzési központban tanulhatnak jövő a katasztrófavédelmi szakemberei.

Az év végig megkétszerezi napenergia-termelő kapacitásait a Budapesti Közművek

2024.04.21

Saját szakembereikkel alakítanak ki a telephelyeken napelemes kiserőműveket.

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Budapesti Állatkertben

2024.04.19

Péntektől vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol látványetetésekkel, állatbemutatókkal és állattréningekkel várják a látogatókat.

Több mint 12 sportágat lehet ingyen kipróbálni a Városligetben

2024.04.17

Több mint 12 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a felújított Városligetben és 2020 óta már több mint 100 ezer éltek is ezzel a lehetőséggel.

A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába

2024.04.16

A jazz és a könnyűzene nemzetközi élvonalából érkeznek fellépők a Müpába: Dee Dee Bridgewater jazzénekesnő és kaverttje június 30-án, a Take 6 amerikai zenekar július 6-án, a Postmodern Jukebox zenei formáció szeptember 13-án és 14-én dupla koncerttel várja a közönséget a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Hétvégén az Árpád híddal folytatódik a budapesti hidak tavaszi nagytakarítása

2024.04.13

Hétvégén az Árpád híd megtisztításával folytatódik az FKF szokásos tavaszi hídmosási programja - közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Újabb három hektár zöldfelület és a KRESZ park is megújult a Városligetben - VIDEÓ

2024.05.12

Az érdeklődők május 11-én, szombattól látogathatják a fejlesztést.

Üveghíd fűzi össze a múltat és a jelent a budai gimnázium díjnyertes épületegyüttesében

2024.05.10

Az Óbuda Group tervezői felhasználták a Gellért-hegy lábánál lévő telek adottságait és az új sportközpontban egymás fölött alakítottak ki két sportpályát.

Újra nosztalgiaszezon Budapesten

2024.05.06

Visszatérnek a nosztalgiajáratok a fővárosba, ismét megjelennek az utakon és a vágányokon a muzeális járművek. Budán és Pesten is lehet majd villamosozni, de még a nyár beköszönte előtt kigördülnek a garázsokból azok a buszok és trolibuszok is, melyek a XX. században voltak jellemzőek Budapestre.

Kétnapos koreai kulturális fesztivált rendeznek Budapesten

2024.05.04

Május 18-án és 19-én rendezik meg a KoreaON kulturális fesztivált a Hungexpo B csarnokában: ingyenes programok, nagyszínpadi előadások, tánc és zenei produkciók, köztük a MayTree fellépése várja a látogatókat, akik csaknem 1500 négyzetméteren ismerkedhetnek meg a távoli ország kulturális értékeivel.

Menyasszonyiruha-készítő workshop Barbie-babáknak a Nemzeti Múzeumban

2024.05.02

Minden idők egyik legnépszerűbb játékával, Barbie-val találkozhat a nagyközönség a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) épületében a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként: az érdeklődők első alkalommal Anyák napja alkalmából, vasárnap készíthetnek saját tervezésű esküvői ruhákat a játéknak, de a sorozat folytatódik májusban és júniusban is.

Még több valós idejű MÁV-vonat és VOLÁNBUSZjárat a BudapestGO-ban

2024.04.30

Egy új fejlesztésnek köszönhetően április végétől a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat vagy VOLÁNBUSZ, amellyel utazni szeretnének. Az élő járatinformációkat az útvonaltervezések során is figyelembe veszi a BKK alkalmazása. Ennek köszönhetően a társaság ügyfelei pontosabban láthatják, hogy mikor érhetik el úti céljaikat.

Átment a karbantartás utáni teszteken - Hétvégétől ismét jár a Libegő

2024.04.28

Ismét utazhatnak a Zugligeti Libegőn, mintán befejezték a rendkívüli karbantartási munkálatokat.

Csaknem negyven film szerepel a 12. Friss Hús fesztivál magyar programjában

2024.04.26

Közzétették a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál 2024-es magyar versenyprogramját csütörtökön; a válogatásban 38 magyar alkotást lehet megnézni a Puskin moziban május 30. és június 5. között - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

Csütörtökön nyit a Budapest Park - a 13. szezonban is sok újdonsággal készülnek a szervezők

2024.04.24

Idén is számos fejlesztéssel, valamint világsztárok koncertjével készül a Budapest Park, amelynek 13. idénye csütörtökön indul a Blahalouisiana koncertjével.

Vivicittá - Több mint 23 ezer induló a futófesztiválon

2024.04.22

Több mint 23 ezren vettek részt a hétvégén 39. alkalommal rendezett Telekom Vivicittá futófesztiválon.

Gyalogosátkelő épül az Astoriánál

2024.04.20

Új gyalogos-átkelőhely épül az Astoriánál: a Budapest Közút lebonyolításában zajló beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, kényelmesen és gyorsabban lehet majd átkelni a Rákóczi úton. A főváros ezzel egy régi, több mint 60 éves adósságát törleszti: a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedők már több száz méteres kerülő nélkül, a Rákóczi úton is átkelhetnek a Múzeum körút és a Károly körút járdái között. A fejlesztés a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illik: megfelelve a többször kifejezett igényeknek, kiemelt feladatként kezeli a zebralétesítést, és a közösségi költségvetésből biztosít rá forrást.

Szombaton ismét lemezboltok napja

2024.04.18

Ismét nyolc magyarországi lemezbolt részvételével, különleges hazai és nemzetközi megjelenésekkel várja az érdeklődőket a lemezboltok napja április 20-án, szombaton. A tizenhetedik alkalommal megszervezett nemzetközi rendezvény idei nagykövete a Paramore együttes.

Nagyszabású lakásfejlesztés zajlik az Örs vezér tér közelében

2024.04.16

A telkek előtti Gyógyszergyári út szélesítése és teljes felújítása is megvalósul közművesítéssel, továbbá az épületekhez tartozó telket is parkosítják.

Díszsétány, modern játszótér és óriási kutyafuttató épül a Vízivárosban

2024.04.14

Átalakítják a főváros II. kerületében a Nagy Imre teret. Az új játszótéren és pihenőtereken kívül, a kutyabarátok nagy örömére, megduplázzák a jelenlegi futtató területét, amelybe pancsolót és agility eszközöket is telepítenek.

Szombaton lesz a Gyermekvasút napja

2024.04.12

Április 13-án kisvasúti nappal ünnepli születésnapját a budapesti Gyermekvasút. A hűvösvölgyi járműtelepen és a széchenyihegyi végállomáson színes programokkal várják a családokat és a kisvasútbarátokat.