2024.05.18, Szombat

Helyi

Már az átadó előtt jelesre vizsgázott a Testnevelési Egyetem elkészült multicsarnoka

2023.09.05

A ZÁÉV kivitelezésében megvalósult sportkomplexumot pozitívan értékelték az atlétikai vb-re érkező sportolók, akik tesztpályaként használhatták a létesítményt.

Elkezdődött a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal felújításának előkészítése a Biatorbágy−Szárliget szakaszon

2023.09.03

Az elmúlt időszak szélsőséges időjárása hatására a pálya állapota olyan mértékben romlott, hogy szükségessé vált a mielőbbi rekonstrukció.

Teljes lezárás mellett folytatódik a Nyugati pályaudvar aluljáró átépítése

2023.09.01

Megújul a keresztaluljáró, és peronfelvonót is cserélik.

Egyedi megoldásokkal épül az új orvosi képzőközpont Budapesten

2023.08.30

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. folyamatosan törekszik innovatív termékek és technológiák alkalmazására.

Termálvizet hasznosító rendszer biztosítja a zuglói városnegyed energiahatékony működtetését

2023.08.28

A geotermikus energia felhasználásának köszönhetően a komplexum ökológiai lábnyoma mérsékelhető, üzemeltetése gazdaságos.

Porcelánnal díszített új transzformátorállomást adtak át zöldterülettel körülvéve a BudaPart mellett

2023.08.26

A BudaPart városnegyed kivitelezésével párhuzamosan átépített, művészettel és zöldterülettel körülvett állomás beruházásához a Kopaszi Gát Kft. is hozzájárult.

Új ütemébe lép a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó körforgalom-fejlesztés

2023.08.24

A Strabag összetett beruházást végez el a főváros külső kerületében.

Kiállítás, gyerekprogramok és koncertek leszenek a Lánchíd fesztiválon

2023.08.22

Történeti kiállítással, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Lánchíd fesztivál szervezői szeptember 16-án a Clark Ádám téren, a főváros alapításának 150. évfordulójához kapcsolódva.

Rászorulók kapják meg a Sziget Fesztiválon hátrahagyott sátrakat

2023.08.20

Rászorulók kapják a Sziget látogatói által hátrahagyott és jótékony célra felajánlott mintegy 700 sátrat és egyéb tábori eszközöket - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pénteken az MTI-vel.

Minden helyszín készen áll szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra

2023.08.18

A szervezők mellett minden helyszín készen áll arra, hogy szombaton reggel 8 óra 50 perckor elkezdődjön a budapesti atlétikai világbajnokság - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa pénteken, a rajt előtt 24 órával, a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtótájékoztatón.

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten az atlétikai világbajnokság ideje alatt

2023.08.16

Az augusztus 19-27-ig tartó atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szeptember 15-ig a fővárosban - erősítette meg korábbi közlését  a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

Fókuszban az InfraBIM a negyedik Duna Group Szabadegyetemen

2023.08.14

A Duna Group háromnapos rendezvényén a jövő mérnökei terepen ismerkedhetnek meg az infrastruktúra-építés digitalizált folyamataival.

V0: folytatódik a Budapestet elkerülő teherforgalmi vasútvonal előkészítése

2023.08.12

A tervek szerint a kijelölt Szolnok−Kecskemét−Székesfehérvár−Győr nyomvonalsávon kétvágányú, villamosított, 100-120 km/h sebességre alkalmas pálya épül majd, részben új nyomvonalon.

Repülőtér éjszakája - Különleges programokkal készül a ferihegyi repülőmúzeum

2023.08.10

Éjszakai reptérlátogatás, repülős talkshow, különleges repülőtéri járművek és oldtimerek, pályaválasztási foglalkozások és bemutatók, valamint szabadtéri mozi is várja a látogatókat szombaton, a Repülőtér éjszakáján Budapesten, a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumban.

Madárgyűrűző akciót tartanak a budapesti Naplás-tónál

2023.08.08

Tizedik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja. Az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is várják augusztus 10. és 30. között.

Budapest 150 futballfesztivál a Margitszigeten

2023.09.04

Budapesten játszották az első hivatalos magyarországi labdarúgó-mérkőzést, a Margitszigeten pedig válogatott találkozót is rendeztek: e két tény adta az apropóját és a helyszínét a szombati Budapest 150 futballfesztiválnak.

Az iskolakezdésre elkészült Buda legnagyobb idei villamosfejlesztése – Hűvösvölgybe is járhatnak a modern villamosok

2023.09.02

A kirándulók és az ingázók által is jól ismert 56-os villamosvonal munkáira a Colas, a TTDExpert és a DUNAGÉP is szerződött.

Őssejtterápiával kezelték a budapesti állatkert idős gorilláját

2023.08.31

A világon most először alkalmazták sikeresen egy emberszabású majomnál azt az őssejtterápiás kezelést, amellyel a Fővárosi Állat- és Növénykert idős gorillájának, Lieselnek az ízületi gyulladását kezelték az orvosok.

M3 metró: speciális elemekkel csökkentik az átlépési távolságot a szerelvények és a peron között

2023.08.29

A SWIETELSKY szakemberei a metróvonal teljes hosszában beépítették a gumiból készült rugalmas, ugyanakkor nagy teherbírású perontoldatokat.

Ezzel a lépéssel javult Solymár vízbiztonsága

2023.08.27

Az új vezetéken keresztül nagyobb mennyiségű vizet tudnak Solymárra szállítani, amennyiben a helyzet szükségessé teszi.

Hőségriadó - Budapesten is vizet osztanak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

2023.08.25

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt augusztus 25-től naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-START ásványvizet biztosít az utasainak - derült ki a MÁV Zrt. közleményéből.

Fesztivált rendeznek augusztus utolsó hétvégéjén Szentendrén

2023.08.23

Közel 140 eseménnyel várja az érdeklődőket a 18. Szentedre Éjjel-Nappal Nyitva nevű fesztivál augusztus utolsó hétvégéjén.

Elrajtolt az eddigi legnagyobb hazai sportesemény az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb építési projektjének köszönhetően

2023.08.21

Lépésről lépésre bemutatjuk a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. generálkivitelezésében, rendkívül feszített tempóban, ugyanakkor világszínvonalon kivitelezett Nemzeti Atlétikai Központ mérföldköveit.

Augusztus 20. - Több mint húsz helyszínen indul a Szent István Nap rendezvénysorozat

2023.08.19

Péntektől több mint 20 helyszínen, gasztronómiai, valamint kreatív és értékteremtő programokkal, népművészeti fesztivállal, komolyzenei piknikkel és kulturális műsorokkal várják az érdeklődőket a Szent István Nap rendezvénysorozaton az államalapítás ünnepének alkalmából augusztus 18. és 21. között Budapesten.

A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen

2023.08.17

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a régió legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata, az Aeroplex repülőgép-fényező és felületkarbantartó, valamint karbantartó mechanikus felnőttképzést indít október 7-én Ferihegyen - közölte a két szervezet csütörtökön közös közleményben az MTI-vel.

Varázslatos gyermekprogramok a Szent István Nap rendezvénysorozatán

2023.08.15

A Szent István-napi rendezvénysorozat a legkisebbek számára is felejthetetlen élményeket tartogat. Számos helyszín, színes programkínálat, koncertek, bábszínház, mese és Varázsliget várja a családokat három napon át Magyarország születésnapján.

Rövidesen újabb lakóházat adnak át a X. kerületi Somfa Liget lakóparkban

2023.08.13

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. generálkivitelezésében zajló építkezés készültsége már a 90%-ot meghaladta.

A Nyugati pályaudvar újabb részein kezdődik felújítási munka

2023.08.11

A használaton kívüli peronfelvonó helyére új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású liftet építenek be.

Augusztus 20. - Több mint száz program várja az érdeklődőket Budapesten

2023.08.09

Több mint száz program várja idén azokat, akik a fővárosban ünneplik Magyarország születésnapját. Az augusztus 18-án kezdődő ingyenes fesztivált 20-án este idén is látványos tűzijáték koronázza meg.

Minden szempontból Budapest legmodernebb lakásai épülnek Zuglóban

2023.08.06

A 2024 elején elkészülő korszerű, hőszivattyús rendszerrel ellátott otthonok zöld környezete biztosítja a lakók pihenését, feltöltődését.