2023.03.27, Hétfő

Helyi

Felszín alatti utakkal épül 712 lakásos lakópark Újbudán

2022.07.26

A szerkezetépítő CLC-Construct segítségével jártunk utána, hogy milyen megoldásokkal jön létre a Metrodom-csoport újabb különleges lakóparkja, amely teljesen mentes lesz az autóforgalomtól.

Befejeződött a XIII. kerületi Katona József utca felújítása

2022.07.24

A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából, a munkaterület idén április 25-én történő átvétele után július 21-ére befejezte az újlipótvárosi Katona József utca felújítását a HE-DO Építő Zrt. alvállalkozójaként dolgozó HE-DO Kft.

IV. Érdi Vágta - egész napos családi rendezvény Simonpusztán

2022.07.22

Kalandos rendezvénnyel, érdekes családi programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket a Nemzeti Lovaskultúra Központban. Július 23-án, idén már negyedjére rendezik meg az Érdi Vágtát, ismert művészek társaságában. Az esemény keretén belül állandó programok között szerepel: kézműveskedés, sétalovagoltatás, kirakodóvásár, kisállat simogató, tűzoltó gépjármű és felszerelések bemutatása.

Budapest környékén kezdett logisztikai fejlesztésbe Európa legnagyobb intézményi tőkeberuházója

2022.07.20

A Market Építő Zrt. összesen négy, 3350-5550 négyzetméteres logisztikai létesítményt alakít ki.

Videón mutatjuk az újabb kulcslépést Budapest új Duna-hídján

2022.07.18

Immár a harmadik hídelem is helyére került, így szerkezetileg elkészült a Déli Összekötő Vasúti Híd. Videósaink is ott voltak a legutolsóként megépített híd hagyományos hordógurításán, amelyet július 25-én már a statikus próbaterhelés követhet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) együttműködésében és Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével megvalósuló projektben.

Retró troli, retró busz és nosztalgiavillamos is jár a hétvégén

2022.07.16

Ezen a hétvégén is útra kelnek az elmúlt évtizedek jellegzetes budapesti járművei: szombaton retró trolival és retró busszal is utazhatunk, de egész hétvégén jár az N19-es nosztalgiavillamos is. A nosztalgiavillamost nosztalgia vonal- vagy napijeggyel, a retró trolit és a retró buszt a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni.

Nagyon közel került a befejezéshez a MOL új székháza - fotók

2022.07.14

A végéhez érkezett a homlokzat kivitelezése, akárcsak a kert- és útépítési munkák a Market által kivitelezett toronyépületben.

A Puskás Arénával összekötve jöhet létre a Nemzeti Korcsolyázó Központ

2022.07.12

A Bord Építész Stúdió Kft. tervezésével többek között új elemként integrálnak a sportlétesítmény kiviteli terveibe egy közel 10 ezer négyzetméteres mélygarázst, valamint egy térszint alatti kapcsolatot a Puskás-stadionnal.

Egyszerűbb lett a digitális jegyek érvényesítése a 4-és és a 6-os villamoson

2022.07.10

​A digitális jegyet használó ügyfelek könnyebb és kényelmesebb felszállása érdekében új megoldást tesztel a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság a 4-es és a 6-os villamoson felszállás után is lehetővé teszi a BudapestGO-val vásárolt termékek érvényesítését az utastérben elhelyezett matricákkal.

Mabisz: rekordösszegű kárkifizetéseket is hozhat az idei viharszezon

2022.07.08

Az idei viharszezon felénél, a május-júniusi adatok szerint 39 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, a kárösszeg pedig 4,6 milliárd forint, ennek alapján az idei négyhavi kárkifizetések meg is haladhatják a tavalyi, tízéves rekordnak számító összeget - jelezte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerdán.

Fővárosi agglomerációs vasútfelújításon állt munkába egy új, 160 tonnás nagygép - videó

2022.07.07

A MÁV FKG négy új gépet vásárolt, az ágyazatrostálót most vetették be először.

Útfelújítás mellett három új gyalogátkelőhelyet is létesítenek Újpalotán

2022.07.05

Az STR Mély- és Magasépítő Kft. akadálymentesíti a 69-es villamos Fő téri megállóhelyét is.

Folytatódnak a kerékpárosbarát fejlesztések a BKK-nál

2022.07.03

További fejlesztésekre számíthatnak a kerékpárral közlekedők Budapesten, tekintettel arra, hogy az elmúlt időszakban jelentősen többen közlekednek biciklivel, mint a korábbi években.

Bővítik a kistarcsai bölcsődét

2022.07.01

Huszonnyolc férőhellyel bővül a Pesti megyei Kistarcsa bölcsődéje uniós pályázaton nyert csaknem 300 millió forintból, az építkezés várhatóan 2023 első felében fejeződik be.

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen

2022.06.29

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. Solymáron és Pomázon elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el.

Repülőtér éjszakája - Reptérlátogatás és nosztalgiarepülés Budapesten

2022.07.25

Az éjszakai reptérlátogatás mellett oldtimer és modern járművek, nosztalgiarepülések, pályaválasztási foglalkozás és repülős talkshow is várja a látogatókat szombaton, a Repülőtér éjszakáján Budapesten az Aeroparkban.

Járja be az OTP Bank új központi irodaházát ebben a videóban!

2022.07.23

A 84 ezer négyzetméteres, hét emeletes fővárosi XIII. kerületi, M12 nevet viselő új épületegyüttes kivitelezője a Market Építő Zrt. volt.

Már teljes hosszában végig lehet sétálni a Lánchídon: megépült az új acél pályaszerkezet

2022.07.21

Az A-Híd Zrt. generálkivitelezésében megújuló, közel 400 méter hosszú Lánchídon immáron a teljes hosszában beépítették a vasbeton szerkezetet helyettesítő 94 darab acél pályatáblát.

Egyszerre lesz 332 szobás szálloda és irodaház: elkészült a Népliget melletti új épület szerkezete - videó

2022.07.19

A SWIETELSKY munkájával mérföldkőhöz érkezett a Liberty irodaház kivitelezése.

Új kukákat helyeznek ki Budapesten

2022.07.17

A Budapesti Közművek 195 új kukát helyez ki július 7-ig a fővárosban - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) köztisztasági divíziója pénteken az MTI-vel.

Premontrei monostor maradványait találhatták meg a Háros-sziget mentén

2022.07.15

Premontrei monostor maradványait találhatták meg a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) munkatársai a Háros-szigeten - közölte a BTM - Vármúzeum pénteken az MTI-vel.

150 autóbusszal újul meg a budapesti járműpark 2023-ban

2022.07.13

Egy jelentős, 150 vadonatúj autóbuszból álló flotta áll forgalomba jövőre a fővárosban. 2023 májusától 75 szóló és 75 csuklós klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű szolgálja az utasok kényelmét.

Fenntarthatósági intézkedésekkel csökkenti ökológiai lábnyomát a Westend

2022.07.11

Fenntarthatósági intézkedések sora biztosítja a több mint 20 millió látogató ökológiai lábnyomának csökkentését.

Megtisztul a belváros – az Astoriát is elérte a BKK akciója

2022.07.09

Az Astoria és környéke volt a „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány újabb helyszíne, legközelebb, július 21-én pedig ismét a Déli pályaudvar kerül sorra. Az akció kezdeményezője, a Budapesti Közlekedési Központ elkötelezett amellett, hogy fővárosi partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye Budapest forgalmas köztereit.

Rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt

2022.07.08

A budai oldalon kialakítandó rakparti pihenőparkkal indul el a Budapest Tuning projekt, melynek részeként többek között street art eseményt, a közösségi térhasználatot ösztönző eseményeket, valamint zenés-táncos programokat is támogatnak - tájékoztatta a Budapest Brand nZrt. szerdán az MTI-t.

Új sportpark jöhet létre az MTK színeiben Józsefvárosban

2022.07.06

A komplexum az utánpótlás-nevelés céljait is szolgálná majd.

Agglomerációs települések szennyvízhálózatát korszerűsítik Pest megyében

2022.07.04

Az A-híd Zrt. munkájával nyomóvezetékek és szerelvényaknák újulnak meg, átépítik az átemelőket.

Hollywoodi magyar filmesek alkotásai a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

2022.07.02

Mintegy 100 filmet, köztük hollywoodi magyar filmesek alkotásait láthatja a közönség szeptember 13. és 18. között a Budapesti Klasszikus Film Maratonon, a restaurált filmek immár ötödik alkalommal megrendezendő nemzetközi seregszemléjén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-t.

A Magyar Zene Háza eddig 440 ezer látogatót vonzott

2022.06.30

Eddig 440 ezren látogatták a január 22-én nyílt Magyar Zene Házát - mondta el Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Bauer közreműködésével így őrzik meg az egykori történelmi épületet a Dürer Park projektben

2022.06.28

A BAUER Magyarország Kft. munkájával már zajlik a Dürer Park második irodaházának mélyépítése is, amely során többek között speciális technológia alkalmazásával óvják meg az egykori Sacré Cœur-rend történelmi épületének megmaradt homlokzatát.