2023.04.01, Szombat

Helyi

Hollywoodi magyar filmesek alkotásai a Budapesti Klasszikus Film Maratonon

2022.07.02

Mintegy 100 filmet, köztük hollywoodi magyar filmesek alkotásait láthatja a közönség szeptember 13. és 18. között a Budapesti Klasszikus Film Maratonon, a restaurált filmek immár ötödik alkalommal megrendezendő nemzetközi seregszemléjén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-t.

A Magyar Zene Háza eddig 440 ezer látogatót vonzott

2022.06.30

Eddig 440 ezren látogatták a január 22-én nyílt Magyar Zene Házát - mondta el Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A Bauer közreműködésével így őrzik meg az egykori történelmi épületet a Dürer Park projektben

2022.06.28

A BAUER Magyarország Kft. munkájával már zajlik a Dürer Park második irodaházának mélyépítése is, amely során többek között speciális technológia alkalmazásával óvják meg az egykori Sacré Cœur-rend történelmi épületének megmaradt homlokzatát.

Nem hagyományos technológia szerint épül az Együtt az Autistákért Alapítvány konferenciahelyszíne, teljes tartószerkezete Leier előregyártott elemekből áll össze

2022.06.26

A többfunkciós pavilonépület konferenciahelyszínként szolgál majd, ahol azt is bemutatják, hogy a családok hogyan tudják otthonukat autizmus-baráttá alakítani.

Rövidesen tervezhetik a csömöri HÉV felújítását

2022.06.24

Az NKK már keresi a H9-es HÉV-vonal korszerűsítéséhez kapcsolódó engedélyes tervek készítőjét.

Blaha-felújítás: buszmegállókat adtak át és városi fáknak kedvező talajszerkezetet alakítottak ki

2022.06.23

A megújuló Blaha Lujza tér egyre több elemét részét vehetik birtokba a közlekedők.

Szent Iván-éji programok a Fővárosi Állatkertben

2022.06.21

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi vetítés, állatos program, fényfestés, táncház és tűzugrás is lesz.

Sodrás címmel nyílt textilművészeti kiállítás a MANK Galériában

2022.06.19

Sodrás címmel nyílt a kortárs textilművészet alkotásait felvonultató kiállítás a szentendrei MANK Galériában; a tárlat július 23-ig látogatható.

Mávinform: felújítás miatt változik a menetrend a Budapest-Szolnok vonalon

2022.06.17

Jelentősen változik a menetrend a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon a vecsési állomáson zajló felújítás miatt június 18-ától - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

Új magyar szuperszámítógép épül Csillebércen

2022.06.15

A beruházásoknak köszönhetően a hazai szuperszámítógépes infrastruktúra összes kapacitása a jelenlegi szint ötvenszeresére nő.

Pótlóbuszok járnak a 2-es és a 2M villamos helyett június 20-a és július 17-e között

2022.06.13

A 2-es és a 2M villamosok június 20-a és július 17-e között felújítás miatt nem közlekednek, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között pótlóbuszok járnak. A pótlóbuszok haladását – ahol lehet – buszsáv segíti.

Tégy egy lépést címmel esélyegyenlőségi napokat tartanak Budapesten

2022.06.11

A Tégy egy lépést című esélyegyenlőségi programsorozat első napján, pénteken a sajátos nevelési igényű és a tartósan beteg gyermekre hívják fel az iskolások figyelmét, szombaton a családi napon Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc és Hoppál Mihály ad koncertet Budapesten a városligeti Millenium Házában - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

Változások a M3-as metró, illetve a 2-es és 2M villamosok közlekedésében június közepétől

2022.06.09

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos - olvasható a BKK sajtóközleményében.

Újabb fontos útszakasz újul meg Zuglóban: elkezdődhet a Vezér utca felújítása

2022.06.07

A Colas Út munkájával a jelenleginél zöldebb és biztonságosabb lesz a XIV. kerületi Füredi utca és a Fogarasi út közötti több mint 800 méteres útszakasz.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka

2022.06.05

Átfogó felújítást követően pénteken megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka, így csaknem 80 év után látogatható újra egyidejűleg az épület három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagy csarnoka.

Bővítik a kistarcsai bölcsődét

2022.07.01

Huszonnyolc férőhellyel bővül a Pesti megyei Kistarcsa bölcsődéje uniós pályázaton nyert csaknem 300 millió forintból, az építkezés várhatóan 2023 első felében fejeződik be.

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen

2022.06.29

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. Solymáron és Pomázon elsőfokú vízkorlátozást rendeltek el.

Már a nyáron indulhat az útfelújítás Újpalotán

2022.06.27

A felújításra váró útszakaszok együttes hossza 1355 méter, a felújítást az STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi el.

A Magyar Zene Háza ikonikus megjelenéséhez a Weinberg acélszerkezete is hozzájárult, most díjjal ismerték el

2022.06.25

Acélszerkezeti Nívódíjjal jutalmazták a Weinberg ’93 Kft. munkáját, amellyel elérték az épület organikusan hullámzó formáját.

Budapesten lesz látható az Azok a rockzenészek című fotókiállítás

2022.06.24

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató alprogramja révén.

Múzeumok éjszakája - Rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban

2022.06.22

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal és hajnalig tartó nyitvatartással várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, szombaton a Terror Háza Múzeum.

Ismét lesz Székely Fesztivál Budapesten

2022.06.20

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái, gyerekprogramok és koncertek is várják a látogatókat.

Közlekedési változások a Hősök tere és a Városliget környékén ezen a hétvégén

2022.06.18

Több rendezvényt is tartanak ezen a hétvégén a Hősök terén és a Városligetben, ezért péntek estétől szombat estig számos közlekedési változásra kell készülni a környéken.

Ezzel az ingatlanfejlesztéssel válik teljessé a Lechner Ödön fasor Duna-parti épületsora

2022.06.16

Az Infinity Budapest lakókomplexum a dunaparti épületek sorához csatlakozva, Budapest IX. kerületi, üzleti- és kulturális városközpontjában valósul meg a Grabarics kivitelezésében.

Két évtizedes álom vált valóra: elkészült a Nagykőrös-Cegléd kerékpárút

2022.06.14

A Reaszfalt kivitelezésben ezúttal a Cegléd és Nagykörös közötti bicikliút jött létre, amely ugyanakkor Nyársapát területén is áthalad.

Megmutatjuk, hogyan alakul át a Kálvin tér a H6-os és H7-es HÉV-ek felújításával

2022.06.12

Tervezési szempontból a legnagyobb kihívást a Kálvin téri állomás és a kihúzó műtárgy jelenti a FŐMTERV Zrt. munkatársai számára, ugyanis mindkettőt sűrűn beépített, belvárosi környezetben, műemléki épületek alatt kell majd megépíteni.

A világ legjobbjának választották a BudaPart-projektet

2022.06.10

A Property Market beruházásában újabb fejlesztés indul, amelyben három hektár zöld felülettel bővül a városnegyed.

Június 17-én rendezik meg a Mozgás Éjszakáját a Városligetben

2022.06.08

Jövő hét pénteken kerül sor a Mozgás Éjszakája sportfesztiválra.

Fedezze fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal!

2022.06.06

Különleges élményben lehet része azoknak, akik 2022. június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton.

Visszatér Magyarország első terepakadály-futóversenye

2022.06.04

Több év szünet után visszatér Magyarország első terepakadály-futóversenye, a Fighters' Run, amelyet jövő hétvégén a Sirok Kútvölgyi szabadidőparkban rendeznek meg.