2024.02.21, Szerda

Helyi

Lezárult egy korszak: befejeződött az M3-as metró teljes rekonstrukciója - GALÉRIA

2023.05.22

Csaknem három évig dolgozott a SWIETELSKY Építő és SWIETELSKY Vasúttechnika a középső szakasz állomásainak és sínrendszereinek felújításán. 2023. 05.22-én az utolsó két állomást is átadják a forgalomnak. Az elkészült terekről elsőként közlünk fotókat.

Bokréta került a Bud Cargo City új csarnokrészére: így bővül a repülőtér légiáru kapacitása

2023.05.20

A Merkbau Zrt. munkájával egy közel bruttó 8800 négyzetméteres új légiáru forgalom kezelésére alkalmas épületrésszel bővül a Bud Cargo City Handling logisztikai épülete, melynek köszönhetően évi 300 000 tonnára növeli teherszállítási kapacitását a budapesti repülőtér.

Hazánkban egyedülálló kettős fenntarthatósági minősítést szerzett a MOL Campus

2023.05.18

Magyarország első toronyháza, a MOL Campus az Óbuda-Újlak Zrt. fenntarthatósági csapata tanácsadói munkájának köszönhetően a BREEAM Excellent után a LEED Platinum minősítést is megszerezte, amely az elérhető legmagasabb szintű elismerés az épületek fenntarthatósági minősítése terén.

Lendületben a BudaPart fejlesztése: megújul a Budafoki út és környéke

2023.05.16

Az új városnegyed projektjéhez kapcsolódóan a Property Market fejlesztésében korszerűbbé és rendezettebbé válnak a IX. kerület közterületei.

Lánchíd - BKK: gyorsan haladnak a föld alatti és a híd környezetében végzett munkák is

2023.05.15

Gyors ütemben haladnak a föld alatti és a Lánchíd környezetében végzett felújítási munkák: megújulnak a híd "avatatlan szemek elől rejtett helyiségei", és a Széchenyi István tér felőli járdaszakaszokon is folyamatosan szerelik fel az új járdakorlátokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Törökbálinton épített új logisztikai központot a Market és az Aston Construction

2023.05.13

A Panattoni Dock City Törökbálint projekt négy csarnokot foglal magába, mindösszesen 9 hónap alatt építették fel.

A jövő járműve Budapesten - elektromos buszt tesztelnek a fővárosban

2023.05.11

Egy héten keresztül a Budapesten közlekedők is megismerhetik a világ egyik legmodernebb, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett elektromos buszát: május 11-től május 18-ig a fővárosban közlekedik a Mercedes-Benz eCitaro legújabb generációs akkumulátoros hajtású járműve. A szinte zajtalanul, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedő busz az e210-es vonalon, a Normafa és a Gyöngyösi utca között, a Lánchídon át jár, és mindenki ingyenesen próbálhatja ki azt az elkövetkezendő napokban.

Újra a régi fényében a Sziget

2023.05.09

Néhány programhelyszín helyet vált, néhány új köntöst kap. Ami marad, az a kihagyhatatlan Sziget-feeling és a programok változatossága, a műfaji sokszínűség jegyében.

Újabb mérföldkő a BudaParton: egyszerre két lakóépület lett szerkezetkész

2023.05.07

A BudaPart-városnegyed fejlesztésében a BRG és a BRL elnevezésű lakóépületek együttesen 320 lakással gazdagítják a városrészt.

A budai agglomerációba vezető utat újítanak fel

2023.05.05

A XI. kerületet Budaörssel összekötő Repülőtéri út fejlesztésén dolgoznak.

Május 22-én adják át az M3 metró teljes vonalát és minden állomását az utasforgalomnak

2023.05.03

A Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is birtokba vehetik a SWIETELSKY Építő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájának köszönhetően a közlekedők.

Csepregi Éva életműkoncertet ad az Arénában

2023.05.01

Életműkoncertet ad Csepregi Éva 2024. január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában. A népszerű énekesnő estjére számos vendéget hív meg, köztük a Neoton Família Sztárjait.

Május 1-jén újra szabad a Pesti alsó rakpart

2023.04.29

A Ferenc pápa látogatásával összefüggő forgalmi korlátozások miatt szombaton és vasárnap nem, de május 1-jén, a hétfői ünnepnapon ismét szabad a rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni május 1-jén.

Jól haladnak Kőbányán a kerékpárutak fejlesztései

2023.04.27

Idén nyáron vehetik birtokba a két keréken közlekedők a X. kerület kerékpárút-hálózatának új szakaszait, a HE-DO is dolgozik a projekten.

Jövő hétfőn ingyenesen lehet fotózkodni az Európa-liga trófeával a Puskás Arénában

2023.04.25

Jövő hétfőn ingyenes stadiontúra keretében lehet fotózkodni az Európa-liga-trófeával a Puskás Arénában - adta hírül a magyar szövetség honlapja

Véget ér a metrópótlás: így alakul át a forgalmi rend a belvárosban

2023.05.21

​Május 22-én befejeződik az M3-as metró felújítása, hétfőtől minden állomáson újra megállnak a metró szerelvényei. Ezzel új szakaszba lép az Újjáéledő sugárutak városfejlesztési koncepció megvalósítása. Az elmúlt közel hat évben ideiglenesen kijelölt buszsávok segítették a pótlóbuszok haladását. A mostanra feleslegessé váló buszsávok átalakításával egyszerre cél, hogy ne növekedjen a belváros forgalmi terhelése, hogy biztonságosan lehessen kerékpározni az Üllői és a Váci út mentén és hogy csökkenjen a torlódás mértéke a belvárosban. A hétvégén a Bajcsy-Zsilinszky úton folytatódik a forgalmi rend helyreállítása.

Építőipari Nívódíj táblát avattak a LATEREX Zrt. kivitelezésében elkészült Pasaréti Közösségi Házban

2023.05.19

A közösségi ház hitéleti és közösségformáló szerepet tölt be, a plébánia lelkipásztori központja.

Óvodásoknak szóló közlekedésbiztonsági program indul tíz városban, köztük Budapesten is

2023.05.17

A Biztonságosan az iskolába elnevezésű rendezvénysorozat a június 15-ig tartó roadshow a főváros után Sárváron, Debrecenben, Békéscsabán, Pécsett, Szolnokon, Makón, Kaposváron, Kecskeméten és Szekszárdon folytatódik.

Megújulnak a Lánchíd avatatlan szemek elől rejtett helyiségei

2023.05.15

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében gyors ütemben haladnak a föld alatti és a híd környezetében végzett munkák is.

Felkerült a bokréta a Knorr-Bremse fővárosi K+F központjában épülő új irodaházra

2023.05.14

A Merkbau generálkivitelezésében és a CLC-Construct szerkezetépítésével elkészülő beruházásban egy ötszintes irodaház, csapadéktározó és mélygarázs is épül.

Immár a technikai bemutatón is túl van az atlétikai világbajnokság budapesti helyszíne

2023.05.12

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében létrejött Nemzeti Atlétikai Központban száz nap múlva kezdődik meg a világ egyik legjelentősebb sporteseménye.

Hétvégén is újra a teljes vonalon jár az M3-as metró

2023.05.10

Hétvégén is a teljes vonalon jár az M3-as metró május 13-tól, szombattól, a szerelvények minden nap Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között közlekednek - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben szerdán.

A koncessziós szerződés módosítása mellett döntött a kormány

2023.05.08

A kabinet továbbra is elkötelezett a gyorsforgalmi közúthálózat hosszú távú, magas színvonalú és fenntartható üzemeltetése és fejlesztése mellett.

Biztonságosabbá vált a közlekedés Rákoshegyen a Penta munkájával

2023.05.06

Az új utak megépülése hozzájárul a rendezett utcaképhez, emellett élhetőbb lakókörnyezetet és zöldebb közterületet kaptak az itt élők.

A fővárosban is indul a jelentkezés az MCC juniorképzésére

2023.05.04

Középiskolai tanulmányaikat idén befejező diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) június 25-ig.

Jelentős erdőrész újul meg Piliscsabán a Market kezdeményezésére

2023.05.02

A Market Építő Zrt. kezdeményezésére és finanszírozásával a korábban rossz állapotú és kiszáradófélben lévő fenyők alá a helyi klimatikus viszonyokhoz jobban alkalmazkodó, őshonos, lombos fafajokat telepítettek egy több mint 2 hektáros területre a Pilisi Parkerdőben.

Elkészült az atlétikai vb versenypályája, jól halad a Nemzeti Atlétikai Központ műszaki átadás-átvétele

2023.04.30

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében megvalósuló komplexumban augusztusban rendezik meg a világversenyt.

Budapest 150 - Majális lesz a Városháza parkban

2023.04.28

Budapest 150. születésnapja alkalmából majálist tartanak a Városháza Parkban, ahol zene, tánc, családi- és gyerekprogramok, változatos gasztroélmények kapnak helyet szombattól három napon keresztül - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Elkészült a Keleti pályaudvar utaskiszolgálását modernizáló beruházás

2023.04.26

Több mint 1500 négyzetméteren akadálymentes utascentrum jött létre, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lett az utasok kiszolgálása.

Áprilistól újabb BKK járat bővül kerékpárszállítási lehetőséggel

2023.04.24

​Új vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: április 29-től, szombattól a II. és III. kerületet összekötő 29-es buszra kerékpárral is felszállhatnak a BKK ügyfelei. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, a kétkerekű szállítására alkalmas járműveket külön piktogram jelzi.