2023.11.29, Szerda

Helyi

Zsidó kulturális központtá válhat az egykori fővárosi pártszékház

2023.01.04

A tervezett kulturális központ összes nettó és egyben hasznos alapterülete 1551 négyzetméter, az első emeleten elhelyezendő színházterem tervezetten 214 fő befogadására lesz alkalmas.

A műfaj sztárjai érkeznek a Jazzfest Budapestre tavasszal

2023.01.02

A nemzetközi dzsessz színtér sztárjai, köztük Lizz Wright, Stacey Kent, Avishai Cohen, Simon Phillips, Anouar Brahem, Stanley Clarke és Paal Nilssen-Love lép fel a Jazzfest Budapesten április 26-tól május 17-ig - közölték a szervezők az MTI-vel.

Közlekedési rend szilveszterkor és újévkor a fővárosban

2022.12.31

Az év utolsó napján és az új év első napján is érdemes a közösségi közlekedést választani. Egész éjszaka járnak a metrók, a HÉV-ek és nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottól jelentősen sűrűbben indulnak.

Vasúti rakodóval bővül a fővárosi agglomerációs megállóhely

2022.12.29

A tervezési feladat megközelítőleg 3 vágánykilométer hosszú vasúti vonalszakaszt érint.

Mintegy negyvenezren jártak idén a Mikulásgyárban

2022.12.27

Mintegy negyvenezer látogató, köztük turisták, valamint kétezer óvodás és kisiskolás járt a tizennyolcadik Mikulásgyárban december 1-22. között - közölte az akció szervezője hétfőn az MTI-vel.

Álmok Álmodói 20 - Az utolsó hetekben gyerekeknek ingyenes a kiállítás

2022.12.23

December 22-től ingyen látogathatják a 18 éven aluliak a Millenáris Álmok Álmodói 20 elnevezésű, szórakoztató tudománytörténeti kiállítását, amely 2023. január 10-ig tart nyitva.

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

2022.12.21

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t.

M3-as metró: két állomást a tervezettnél hamarabb adnak át a forgalomnak

2022.12.19

Januártól a Deák Ferenc téren és a Ferenciek terén is megállnak a metrószerelvények az M3-as vonalán. 2023 elején a többi négy állomás is elkészül a SWIETELSKY Építő Kft. kivitelezésében.

Megnyílik a Lánchíd felújított útpályája

2022.12.17

Az A-Híd munkájának köszönhetően a több mint 150 éves híd méltó módon ölti magára régi-új köntösét.

Spakli’21 - Budapest hatalmas lehetőséget kapott a HUNGEXPO megvalósításával

2022.12.15

A teljes fejlesztés a Finta Studió tervei alapján, a KÉSZ Csoport tagja, a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg és vált a modern Budapesthez méltó kiállítóközponttá.

Ez már nem a házgyár! – világszínvonalú termékeket biztosító vasbeton előregyártó üzem épült Pest megyében

2022.12.14

A teljes mértékben automatizált gyárban hazánkban még csak ritkán alkalmazott termékeket állít elő az INETON – a kivitelezők mellett a beruházók és a tervezők számára is jelentős hozadékokat teremtve.

Átadták a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza teret

2022.12.12

Szélesebb járdák, megújult burkolatok, korszerű közvilágítás jött létre a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő Kft. munkájával.

A Diótörő szereplői elevenednek meg a budapesti Liszt Ferenc téren

2022.12.10

Interaktív térelemek és utcabútorok által elevenednek meg a Diótörő szereplői péntektől január 6-ig Budapesten a Liszt Ferenc téren - tájékoztatta a Budapest Brand nZrt. az MTI-t csütörtökön.

Ezen az útvonalon épül meg a főváros közlekedésének új ütőere - videó a Déli Körvasútról

2022.12.08

Az Európai Bizottság által kiválóra értékelt projekt kivitelezését a V-Híd Zrt. végezheti el.

Visszakapja egykori fényét a fővárosi Közvágóhíd - elsőként az eredeti formájában újjáépített fogadóépületet adták át

2022.12.04

A korábban elhagyatott terület a City Pearl lakópark-iroda-kereskedelmi célú vegyes beruházásban éled újjá, melynek a munkálataiban a speciális mélyalapozó HBM is fontos megbízást kapott.

Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre

2023.01.03

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan fejleszti közös szolgáltatásait: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek is megválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

Így halad a Zugló szívében épülő 106 lakásos Corner House társasház kivitelezése

2023.01.01

A XIV. kerületi energiatakarékos megoldásokkal épülő tásasház kivitelezése az Épkar Zrt. munkájával valósul meg.

Tavaly után idén is videóval búcsúzik az évtől a Lánchíd: látványos a változás

2022.12.30

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében megújuló több mint 150 éves híd útpályáját december közepén nyitották meg. Az ezt megelőző napon egyedi pillanatot örökített meg stábunk. A friss aszfalt és a restaurátor-műhelyből immár hazatért oroszlánok is látványosan festenek a felvételen, mely a híd életének egy újabb szakasza előtti utolsó napot örökíti meg.

Bővülő szolgáltatásokkal és új díjakkal kezdi az új évet a MOL Bubi

2022.12.28

Változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Látogatóközpont mutatja be a Budavári Palota megújítását

2022.12.24

Többek között maketteken és digitális rekonstrukciókon keresztül mutatja be a Budavári Palota rekonstrukcióját a Hunyadi-udvarban hétfőn megnyílt látogatóközpont.

Több száz cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Mikulástroli a rászoruló gyermekek javára

2022.12.22

​A Budapesti Közlekedési Központ és a Baptista Szeretetszolgálat összefogásának köszönhetően idén is több száz gyermek karácsonya lehet szebb egy-egy doboz ajándéknak köszönhetően. A Mikulás és segítője a december 5-én indult Mikulástrolin várta az cipősdobozba csomagolt ajándékokat, valamint a BKK ügyfélközpontjaiba is be lehetett azokat vinni.

Fontos előrelépés a Bács-Kiskun és Pest megyét összekötő főút projektjében

2022.12.20

A Colas munkájával megvalósuló fejlesztésben egyrészt bővül, másrészt megújul a két alföldi várost összekötő 441-es.

Fábián Juli tér nevet kapta a Budapest Park előtti terület

2022.12.18

Péntektől Fábián Juli térnek hívják a IX. kerületi Budapest Park előtti területet. A tehetséges, népszerű énekes öt évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el 37 évesen.

Újabb szakaszába érkezett az újpalotai útfelújítás

2022.12.16

A STR Mély- és Magasépítő Kft. jövőre egyebek mellett a közvilágítás korszerűsítésével és a növénytelepítéssel folytatja a munkát.

Meteorológia: országos átlagban a legcsapadékosabb decemberi nap volt a szombati

2022.12.15

Országos átlagban a múlt szombati lett a legcsapadékosabb decemberi nap 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán szerdán.

Színházi előadások, zenei programok és vásár Budapest belvárosában

2022.12.13

Színházi előadásokkal, zenei programokkal, vásárral, és kiállításokkal várják a látogatókat a SlowXmas sorozat keretében a főváros több utcájában.

Multifunkciós oktatási és közösségi központot hoznak létre a Budapesti Corvinus Egyetem új kampuszán

2022.12.11

A Market Építő Zrt. tervezésével és kivitelezésével létrejövő kampuszon egyszerre 600-700 hallgató tud majd dolgozni.

Átadták a legmagasabb hazai épületet

2022.12.09

A Market Építő generálkivitelezésében létrejött MOL Campus tavasztól a nyilvánosság előtt is megnyitja a kapuit.

Újabb korszerű trolibuszokkal lehet utazni Budapesten

2022.12.07

Ismét korszerű, alacsonypadlós járművekkel fiatalodik a főváros járműparkja: idén decemberben 5 vadonatúj Solaris–Škoda Trollino 18 típusú trolibusz áll forgalomba Budapesten. A trolibuszok annak a 48 járműből álló flottának a darabjai, amelyek szinte még 2014-es áron kerülnek a fővárosba.

Tüntetés miatt lezárják a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton

2022.12.03

Tüntetés miatt lezárják a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszát szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.