2024.03.19, Kedd
Bejárhatjuk az átadás előtt álló Puskás Arénát ezzel a videóval
Fotó: Puskás Aréna Facebook-oldala

Bejárhatjuk az átadás előtt álló Puskás Arénát ezzel a videóval

magyarepitok.hu

2019.11.12. 08:43

Néhány nappal a hivatalos megnyitó előtt az aréna, a játéktér és a lelátó fölött is végigrepülhetünk, de az öltözőkbe is betekinthetünk.

Hirdetés

Látványos videót tett közzé a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. generálkivitelezésében megépült Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldala. A drónfelvételeknek köszönhetően az aréna, a játéktér és a lelátó fölött is végigrepülhetünk, a videó ugyanakkor az öltözőkbe is bepillantást ad.

A magyar fociválogatott ezen a pénteken avatja a Puskás Arénát az Uruguay elleni barátságos találkozóval. Az új nemzeti stadion a régi Népstadion helyén épült meg, melyet a felső szektorok (az úgynevezett karéj) bezárása miatt 2001 óta már nem lehetett teljes kapacitásával használni, ami miatt számos teltházas mérkőzés hiúsult meg. A kormány 2013-ban döntött az új stadion megépítéséről a munkák 2016-ban kezdődtek meg a régi stadion bontásával. A 2017-es évben zárult az alapozás és a cölöpözés; 2018-ban fejeződött be a szerkezetépítés, a külön kihívást jelentő tetőszerkezetépítéssel együtt; majd az idei évben értek véget az épületgépészet munkálatai.

Ahogy azt korábban is jeleztük, az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar építési beruházása teljes mértékben magyar projektszereplőkkel valósult meg. Ennek megfelelően a két generálkivitelező mellett a projektben a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látja el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte el, a stadion vezető tervezője Skardelli György. A kivitelezés során a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. készítette és szerelte az acélszerkezetet, míg a szerkezetépítés feladait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg.

FókuszbanPuskás-stadionMagyar Építő ZrtZÁÉV Építőipari Zrt.Épkar Zrt.West Hungária Bau Kft.KÉSZ Zrt.KKBK