2021.01.25, Hétfő

Hirdetés

Átadták az Országos Onkológiai Intézet felújított osztályát
Illusztráció

Átadták az Országos Onkológiai Intézet felújított osztályát

MTI

2019.12.28. 08:29

Az intézetnek rendkívül széles a profilja, gyakorlatilag a tumorok minden típusát kezelik, emellett tevékenységük a prevenciótól a hospice ellátásig terjed.

Hirdetés

Átalakították az Országos Onkológiai Intézet (OOI) Fej-nyaki daganatok multidiszciplináris központjának fekvőbeteg-osztályát. A 378 millió forintból megújult részleget Kásler Miklós adta át.

Az onkológiai intézetnek rendkívül széles a profilja, gyakorlatilag a tumorok minden típusát kezelik, emellett tevékenységük a prevenciótól a hospice ellátásig terjed. Az OOI feladatai közé tartozik továbbá az országos hálózat kialakítása és a nemzetközi kapcsolatok ápolása is.

A háromszoros akkreditációval megerősített intézet Európa legjobb 18 onkológiai intézete között van.

Az intézet alkotta meg 1994-ben az első onkoterápiás protokollt és ők kezdeményezték azt is, hogy minden magyarországi egyetemen legyen onkológiai tanszék.

A fej-nyaki sebészeti osztály mindig az intézet egyik legszínvonalasabb részlege volt. Európában harmadikként, Magyarországon elsőként ezen az osztályon végeztek lézeres műtétet 1981-ben.


Ezek a fejlesztések valóstultak meg az intézetben

Polgár Csaba, az OOI főigazgatója ismertette: a felújítás során 584 négyzetméteren 14 betegszobát alakítottak ki, amelyekben összesen 37 ágy van, két egyágyas, öt-öt két-, illetve háromágyas és két ötágyas szoba. Mindegyik szoba saját fürdőszobát is kapott.

Emellett felújították a műszaki kiszolgáló helyiségeket, és az épület földszintjén kialakítottak egy hatszáz négyzetméteres területet, ahol orvosi szobák és az osztály titkársága kapott helyett - mondta a főigazgató. Hozzátette: a 378 milliós beruházást az intézet az évi 700 millió forintos saját fejlesztési kerete terhére végezte el, aminek előfeltétele az intézet stabil gazdasági működése.

HelyiBudapestegészségügyegészség