2024.04.20, Szombat
Lerakták a régen várt szentendrei kerékpárút alapkövét
Illusztráció

Lerakták a régen várt szentendrei kerékpárút alapkövét

magyarepitok.hu

2019.08.29. 11:30

A Dunába ömlő Dera-patak felett egy 36 méter szabadnyílású kerékpáros híd is megépül a HE-DO munkájával.

Hirdetés

Lerakták az alapkövét a Budapestet és Szentendrét összekötő EuroVelo 6 kerékpárútnak. A fejlesztés mintegy 5,6 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat érint, részben a meglévő nyomvonalat felhasználva, részben pedig új nyomvonalon vezetve. A kivitelezési munkálatokat a HE-DO Kft. szakemberei végzik.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az EuroVelo 6 kerékpárút kapcsolatát az M0-s autópályával a Gát utcai megközelítés biztosítja, amelyen mintegy 176 méter hosszan vegyesforgalmú burkolt utat építenek.

A nettó 849 millió forintos beruházás a város déli határában a Dunába ömlő Dera-patak ártéri területe felett egy 36 méter szabadnyílású kerékpáros híd megépítését is tartalmazza.

 

Nemcsak az utak, a környezet is megújul

Szentendre területén új pihenőhely kerül kialakításra, valamint további két pihenőhely újul meg Budakalászon. A fejlesztéssel érintett szakaszon sor kerül új nyomvonalú kerékpárút építésére, meglévő földutak leburkolására, burkolatok felújítására és a közvilágítás fejlesztésére.

Az út 4 méteres koronaszélességgel, Natura védettségű területet is érintve jön létre. A beruházást az indokolja, hogy a fővárosból Szentendrére vezető kerékpárútnak változó a minősége, különösen a Megyeri híd és Szentendre közötti szakasza szorul fejlesztésre.

Galéria

HelyikerékpárútSzentendresportberuházásokHe-Do Kft.