2022.07.04, Hétfő

Budapest

Már a nyáron indulhat az útfelújítás Újpalotán

2022.06.27

Helyi

A felújításra váró útszakaszok együttes hossza 1355 méter, a felújítást az STR Mély- és Magasépítő Kft. végzi el.

Budapesten lesz látható az Azok a rockzenészek című fotókiállítás

2022.06.24

Helyi

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató alprogramja révén.

Ismét lesz Székely Fesztivál Budapesten

2022.06.20

Helyi

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Székely Fesztivált Budapesten, a Millenáris parkban, ahol péntektől vasárnapig gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái, gyerekprogramok és koncertek is várják a látogatókat.

Megmutatjuk, hogyan alakul át a Kálvin tér a H6-os és H7-es HÉV-ek felújításával

2022.06.12

Helyi

Tervezési szempontból a legnagyobb kihívást a Kálvin téri állomás és a kihúzó műtárgy jelenti a FŐMTERV Zrt. munkatársai számára, ugyanis mindkettőt sűrűn beépített, belvárosi környezetben, műemléki épületek alatt kell majd megépíteni.

Újabb fontos útszakasz újul meg Zuglóban: elkezdődhet a Vezér utca felújítása

2022.06.07

Helyi

A Colas Út munkájával a jelenleginél zöldebb és biztonságosabb lesz a XIV. kerületi Füredi utca és a Fogarasi út közötti több mint 800 méteres útszakasz.

Megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka

2022.06.05

Helyi

Átfogó felújítást követően pénteken megnyílt a Szépművészeti Múzeum felújított Barokk csarnoka, így csaknem 80 év után látogatható újra egyidejűleg az épület három, a legfontosabb építészeti stílusjegyeket megidéző, impozáns nagy csarnoka.

Kilenc ország alkotói a budapesti dalszerző táborban

2022.05.31

Helyi

Kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek a szerdán kezdődő budapesti Artisjus Songwriting Campre, ahol három napon át közösen alkotnak a hazai dalszerzőkkel.

FKF: vasárnap mossák a Petőfi hidat

2022.05.22

Helyi

Vasárnap tisztítják meg a Petőfi hidat, emiatt forgalomkorlátozás lesz az átkelőn - közölte az FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Körvonalazódik a Blaha Lujza tér alakja: új kandeláberek borítják fénybe a területet

2022.05.20

Helyi

A pesti belváros egyik legfontosabb közlekedési csomópontja a Strabag-csoporthoz tartozó STR Mély- és Magasépítő munkájával születik újjá.

FKF: tisztítják az Erzsébet hidat szombaton és vasárnap

2022.05.14

Helyi

Szombaton és vasárnap tisztítják az Erzsébet hidat, ezért forgalomkorlátozásra kell készülni az átkelőn - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretén belül működő FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Határ úti metróállomás: elkezdődtek az aluljáró bontási munkái

2022.05.09

Helyi

A STRABAG Generálépítő Kft. által vállalt kivitelezés várhatóan másfél évig tart.

Irodaház és hotel épül Buda szívében egy 19. századi klasszicista épületet újjáélesztve

2022.05.05

Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás, amely a Market Asset Management Zrt. fejlesztéseként a Market Építő kivitelezésében valósul meg.

Sátrak alatt kezdik festeni az új pályaszerkezetet a Lánchídon

2022.05.01

Helyi

Elkezdődött a medernyílás pályaszerkezetének, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme a Lánchídon, melynek projektjén az A-Híd Zrt dolgozik. A munkához sátrakat állítottak fel, amelyeket folyamatosan mozgatnak majd a szakemberek. Emellett már a parti nyílásokban is folyamatosan helyezik be az új acél pályatáblákat, és jól haladnak a helyszíni kőmunkák.

Felkerült a bokréta Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai mérőkomplexumára

2022.04.28

Helyi

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fővárosi telephelyének bővítése a Grabarics munkájával valósul meg.

Vasárnapig lehet jelentkezni az EU-s futásra

2022.04.25

Helyi

Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ingyenes, 18 kilométeres futást szerveznek Budapesten: az eseményre jövő vasárnap kerül sor, az online regisztrációra e hét vasárnap éjfélig van lehetőség.

Nem hagyományos technológia szerint épül az Együtt az Autistákért Alapítvány konferenciahelyszíne, teljes tartószerkezete Leier előregyártott elemekből áll össze

2022.06.26

Helyi

A többfunkciós pavilonépület konferenciahelyszínként szolgál majd, ahol azt is bemutatják, hogy a családok hogyan tudják otthonukat autizmus-baráttá alakítani.

Múzeumok éjszakája - Rendhagyó történelemórák a Terror Háza Múzeumban

2022.06.22

Helyi

Az állandó kiállítás mellett rendhagyó történelemórákkal és hajnalig tartó nyitvatartással várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján, szombaton a Terror Háza Múzeum.

Ezzel az ingatlanfejlesztéssel válik teljessé a Lechner Ödön fasor Duna-parti épületsora

2022.06.16

Helyi

Az Infinity Budapest lakókomplexum a dunaparti épületek sorához csatlakozva, Budapest IX. kerületi, üzleti- és kulturális városközpontjában valósul meg a Grabarics kivitelezésében.

Tégy egy lépést címmel esélyegyenlőségi napokat tartanak Budapesten

2022.06.11

Helyi

A Tégy egy lépést című esélyegyenlőségi programsorozat első napján, pénteken a sajátos nevelési igényű és a tartósan beteg gyermekre hívják fel az iskolások figyelmét, szombaton a családi napon Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc és Hoppál Mihály ad koncertet Budapesten a városligeti Millenium Házában - közölték a szervezők az MTI-vel pénteken.

Fedezze fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal!

2022.06.06

Helyi

Különleges élményben lehet része azoknak, akik 2022. június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a Budapesti Közlekedési Központ ügyfelei a járaton.

Újabb útfelújítás ért véget a fővárosban: megújult a Róna utca egy szakasza

2022.06.02

Helyi

Befejeződött a felújítás a XIV. kerületi Róna utcában. A beruházásnak köszönhetően a Szugló utca és az Erzsébet királyné útja között új gyalogátkelőhelyek és kerékpársávok segítik a közlekedőket.

Hamarosan átadják a fenntartható jövőt szolgáló lakásokat a 13. kerületben

2022.05.27

Helyi

A Kassák Passage lakásai energiahatékonyak, AA energetikai besorolásúak. Az ilyen ingatlanok lépést jelenthetnek a fenntartható jövő felé.

Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

2022.05.21

Helyi

Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat.

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

2022.05.16

Helyi

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait.

A Kálvin térig jár újra a metró szombattól: utolsó szakaszába lép az M3-as felújítása

2022.05.11

Helyi

Három állomást adnak át a forgalomnak a SWIETELSKY Építő és a Swietelsky Vasúttechnika munkájával.

Forgalomkorlátozás a Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny idején pénteken és szombaton

2022.05.06

Helyi

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt Budapesten jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani május 6-án, pénteken a délelőtti órákban, és 7-én, szombaton egész nap.

Ezek a projektek jelentősen formálják a fővárost, egymillió fejlesztés alatt álló négyzetméterért felel a Property Market

2022.05.04

Helyi

Többek között új városnegyedet fejleszt a Market Csoport leányvállalata.

Péntektől ismét elindul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán

2022.04.29

Helyi

Április 29-én, pénteken újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között. Keddtől péntekig a BKK havibérletével vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni a hajóra.

Kaposváron és Budapesten is bemutatják a Mária evangéliuma című rockoperát

2022.04.27

Helyi

Május 3-án a kaposvári Csiky Gergely Színházban, június 6-án, pünkösdhétfőn pedig Budapesten, a Margitszigeti Színházban is bemutatják a Mária evangéliuma című rockoperát, amelyet további nyári helyszíneken is láthat a közönség az idén.

Két napig ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

2022.04.23

Helyi

Ezen a hétvégén is megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők április 23-án és 24-én a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt autómentes környezetben használhatják.