2023.10.03, Kedd

Budapest

Jelentős forgalomkorlátozás lesz a hétvégén a Kacsóh Pongrác úti felüljárón

2023.09.29

Helyi

Szeptember 30-tól három egymást követő hétvégén végeznek hídszigetelési javítást a Kacsóh Pongrác úti felüljárón. A beavatkozások idején jelentős forgalomkorlátozás lesz a felüljárón - tájékoztatta a Budapest Közút Zrt. pénteken az MTI-t.

Az üvegcipő című darab hazatér a Vígszínházba

2023.09.24

Helyi

Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka, amelynek ősbemutatója 1924-ben volt a Vígszínházban, szombaton a Mohácsi-testvérek átiratában tér vissza a teátrumba. Az élő zenével kísért előadás főbb szerepeiben Waskovics Andrea, Stohl András, Kovács Patrícia és Medveczky Balázs lép színpadra.

Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

2023.09.21

Helyi

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Dániel András író mesehősei elevenednek meg a megújult Hild téren Budapesten

2023.09.18

Helyi

Magyarországon elsőként a főváros V. kerületében hoztak létre Dániel András nagysikerű Kuflik mesesorozatának szereplőivel benépesített játszóteret, amely akadálymentes, így a megváltozott képességű gyermekek igényeinek is megfelelő.

Megkezdődik a Budapest−Hegyeshalom vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújítása

2023.09.13

Helyi

A vasúttársaság külön honlapot hoz létre, ahol az utasok tájékozódhatnak az aktuális közlekedési változásokról.

Műemléki és modern épületrészek ötvözésével jött létre Buda új lakó- és irodaháza - VIDEÓ

2023.09.09

Helyi

A munka során SWIETELSKY Magyarország Kft. szakembereinek kiemelt figyelmet kellett fordítaniuk a műemléki elemek megtartására.

Már az átadó előtt jelesre vizsgázott a Testnevelési Egyetem elkészült multicsarnoka

2023.09.05

Helyi

A ZÁÉV kivitelezésében megvalósult sportkomplexumot pozitívan értékelték az atlétikai vb-re érkező sportolók, akik tesztpályaként használhatták a létesítményt.

Őssejtterápiával kezelték a budapesti állatkert idős gorilláját

2023.08.31

Helyi

A világon most először alkalmazták sikeresen egy emberszabású majomnál azt az őssejtterápiás kezelést, amellyel a Fővárosi Állat- és Növénykert idős gorillájának, Lieselnek az ízületi gyulladását kezelték az orvosok.

Porcelánnal díszített új transzformátorállomást adtak át zöldterülettel körülvéve a BudaPart mellett

2023.08.26

Helyi

A BudaPart városnegyed kivitelezésével párhuzamosan átépített, művészettel és zöldterülettel körülvett állomás beruházásához a Kopaszi Gát Kft. is hozzájárult.

Kiállítás, gyerekprogramok és koncertek leszenek a Lánchíd fesztiválon

2023.08.22

Helyi

Történeti kiállítással, gyerekprogramokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Lánchíd fesztivál szervezői szeptember 16-án a Clark Ádám téren, a főváros alapításának 150. évfordulójához kapcsolódva.

Augusztus 20. - Több mint húsz helyszínen indul a Szent István Nap rendezvénysorozat

2023.08.19

Helyi

Péntektől több mint 20 helyszínen, gasztronómiai, valamint kreatív és értékteremtő programokkal, népművészeti fesztivállal, komolyzenei piknikkel és kulturális műsorokkal várják az érdeklődőket a Szent István Nap rendezvénysorozaton az államalapítás ünnepének alkalmából augusztus 18. és 21. között Budapesten.

A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen

2023.08.17

Helyi

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a régió legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata, az Aeroplex repülőgép-fényező és felületkarbantartó, valamint karbantartó mechanikus felnőttképzést indít október 7-én Ferihegyen - közölte a két szervezet csütörtökön közös közleményben az MTI-vel.

Rövidesen újabb lakóházat adnak át a X. kerületi Somfa Liget lakóparkban

2023.08.13

Helyi

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. generálkivitelezésében zajló építkezés készültsége már a 90%-ot meghaladta.

Repülőtér éjszakája - Különleges programokkal készül a ferihegyi repülőmúzeum

2023.08.10

Helyi

Éjszakai reptérlátogatás, repülős talkshow, különleges repülőtéri járművek és oldtimerek, pályaválasztási foglalkozások és bemutatók, valamint szabadtéri mozi is várja a látogatókat szombaton, a Repülőtér éjszakáján Budapesten, a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumban.

Madárgyűrűző akciót tartanak a budapesti Naplás-tónál

2023.08.08

Helyi

Tizedik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja. Az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is várják augusztus 10. és 30. között.

Amit az M3-as metrófelújítás adott - öt és fél év tudását mutatták be egy nap alatt

2023.09.26

Helyi

Kivételes mennyiségű szaktudás és tapasztalat gyűlt össze az M3-as metróvonal 5 és fél évig tartó rekonstrukciója alatt. A BKV szervezésében, a beruházás lezárásaként egész napos fórumon mutatták be a beruházó, a kivitelező és a résztvevő cégek szakemberei az elmúlt évek kihívásait, sikereit. A Magyar Építők az esemény médiapartnereként volt jelen.

Egy hónapon át várja a közönséget Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja

2023.09.23

Helyi

Péntektől egy hónapon át várja izgalmas kortárs alkotásokkal, programokkal és közösségi élményekkel Budapest első Köztéri Kortárs Művészeti Biennáléja, a Flaszter a közönséget.

Az Astoriánál és Rákoskeresztúr városközpontban is megújult az utastájékoztatás

2023.09.20

Helyi

​A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek igénye alapján ütemezetten, az összes forgalmasabb közlekedési csomópontban és végállomáson könnyebbé teszi a tájékozódást. Legutóbb az Astoriánál és Rákoskeresztúr, városközpontban folytatódott a fővárosi megállóhelyek utastájékoztató elemeinek korszerűsítése.

Folytatja az utastájékoztatás fejlesztését a BKK

2023.09.17

Helyi

Újabb járatok belső kijelzőin jelennek meg a valós idejű átszállási lehetőségek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Eötvös Péter Meséjével bővül a Magyar Zene Háza Hangdómjának programja

2023.09.10

Helyi

Eötvös Péter Mese című művéhez alkottak 360 fokos vizuális világot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) médiadesign szakos hallgatói a Magyar Zene Háza Hangdómja számára; a projekt premierjét pénteken tartják.

Új hírközléstechnikai komplexum támogatja az NMHH munkáját

2023.09.08

Helyi

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új épületében mérőlaborokat, szerverközpontot és konferenciatermet is kialakítottak.  

Az iskolakezdésre elkészült Buda legnagyobb idei villamosfejlesztése – Hűvösvölgybe is járhatnak a modern villamosok

2023.09.02

Helyi

A kirándulók és az ingázók által is jól ismert 56-os villamosvonal munkáira a Colas, a TTDExpert és a DUNAGÉP is szerződött.

Egyedi megoldásokkal épül az új orvosi képzőközpont Budapesten

2023.08.30

Helyi

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. folyamatosan törekszik innovatív termékek és technológiák alkalmazására.

Új ütemébe lép a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó körforgalom-fejlesztés

2023.08.24

Helyi

A Strabag összetett beruházást végez el a főváros külső kerületében.

Rászorulók kapják meg a Sziget Fesztiválon hátrahagyott sátrakat

2023.08.20

Helyi

Rászorulók kapják a Sziget látogatói által hátrahagyott és jótékony célra felajánlott mintegy 700 sátrat és egyéb tábori eszközöket - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pénteken az MTI-vel.

Minden helyszín készen áll szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra

2023.08.18

Helyi

A szervezők mellett minden helyszín készen áll arra, hogy szombaton reggel 8 óra 50 perckor elkezdődjön a budapesti atlétikai világbajnokság - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa pénteken, a rajt előtt 24 órával, a Nemzeti Atlétikai Központban tartott sajtótájékoztatón.

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten az atlétikai világbajnokság ideje alatt

2023.08.16

Helyi

Az augusztus 19-27-ig tartó atlétikai világbajnokság miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szeptember 15-ig a fővárosban - erősítette meg korábbi közlését  a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

A Nyugati pályaudvar újabb részein kezdődik felújítási munka

2023.08.11

Helyi

A használaton kívüli peronfelvonó helyére új, 1000 kg teherbírású, acél tartószerkezetű, aknával szerelt villamos meghajtású liftet építenek be.

Augusztus 20. - Több mint száz program várja az érdeklődőket Budapesten

2023.08.09

Helyi

Több mint száz program várja idén azokat, akik a fővárosban ünneplik Magyarország születésnapját. Az augusztus 18-án kezdődő ingyenes fesztivált 20-án este idén is látványos tűzijáték koronázza meg.

Minden szempontból Budapest legmodernebb lakásai épülnek Zuglóban

2023.08.06

Helyi

A 2024 elején elkészülő korszerű, hőszivattyús rendszerrel ellátott otthonok zöld környezete biztosítja a lakók pihenését, feltöltődését.