Építészeti és kultúrtörténeti szempontból is különleges helyszínen rendezte meg a Sage szakmai napját, ahol a kávé világának újdonságait mutatták be a pörköléstől a kávégépekig. Ma a kávézás világnapján, különösen engedhetünk a fekete ital csábításának, legyen szó akár hidegfőzéssel készített kávéról vagy éppen egy forró feketéről tökéletes tejhabbal...
Az Arch&Beans Coffee Works Astoria az 1867-68-ban Pán József által épített Griff, majd később Pannónia szálló háromemeletes épületében működik. Ez volt az első hotel Pest-Budán, ahol villanyvilágítás volt és a Gellért Szálló után a második, ahol lift segítette az emeletek közötti közlekedést.
Belvárosi látványpörkölő és kávéház több mint öt éve működik a Rákóczi út elején, az ELTE épülettömbjének a részéként. Ritka, de mindössze egy üvegfal választja el a vendégeket a pörkölőtől, így a vendég nyomon követheti kedvenc italának útját. Az itt bemutatott pörkölölés a nagyüzemi és az otthoni között helyezkedik el. Lehetőség van képzésre és a pörkölő szervezett látogatására is.
A szakmai napon nemcsak a kávé, hanem az elkészítés eszköztárának újdonságaival is megismerkedhettek az érdeklődők. Európában Sage, világszerte Breville néven forgalmazott konyhai készülékek az otthoni kávézás esetében a professzionális kávézók színvonalát idézi.
A Sage termékei, így a precíziós kiegészítői – például a Distribution Duo – a kávéágy egyenletes előkészítését segíti, állíthatói tűivel eltüntethetőek a csomók az őrleményből. Állítható magasságával minden szűrőtartóval kompatibilis. A tömörítéshez rugós mechanizmusával precíz eredményt kínál a Force Gauge Tamper.
A jó kávéhoz professzionális gép szükséges. A Puck Impress segít elkerülni számos hibát, amit egy jó kávé készítése közben elkövethetnek. Gondoskodik arról a rendszer, hogy a pontos adag frissen őrölt kávét a darálóból a kar közepébe kerüljön, majd az emelőkaros tamper egyenletesen benyomja a karba a kávét. Az érintőképernyő segítségével a 8 kedvenc előre beállított kínálatból választhatnak, de saját ízlésükre is formálhatják a kávéjukat.
A cég régóta várt fejlesztéssel is előállt. A Sage the Barista Touch Impress – with Cold Extraction, ahogy a név is utal rá, képes a hideg extrakcióra is.
„Ha valaki szereti a hidegen főzött kávé alacsony savasságát, édeskés, lágy ízét, akkor a kávégép hidegfőzési funkciója különösen nagy szolgálatot tehet. A hidegen főzött kávé hosszú ideig alacsony hőmérsékleten áztatva tudja a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a szemes kávé ízanyagait”
– hívta fel a figyelmet Fazekas Imre, a Sage termékmenedzsere. A szakember elárulta, a hidegen főzött kávé több tápanyagot, például antioxidánst képes megtartani a kávébabban, így az egészségmegőrzési törekvéseket is támogatja.
A Sage technológiai megoldásai révén a latte art és cappuccinó rajongók kedvencévé vált. A mikrobuborékos tejhab technológiája és modern vízmelegítő rendszere a tökéletességet és a bársonyos textúrát kínálja a kávérajongóknak.
A Sage termékeinek filozófiája, hogy a kávékészítés minden pillanatát élvezettel éljék meg. Az elegáns formatervezés, a prémium anyaghasználat és a fejlett technológia együtt teszi lehetővé, hogy a kávézás ne csupán napi rutin legyen, hanem valódi élmény, amely minden korttyal emlékezetessé válik.