2024.03.19, Kedd

Pest megyében van az ország hat legmenőbb karácsonyi vására

utitars.cafeblog.hu

2016.12.02. 08:45

Az Útitársblog a felhasználók ajánlásai alapján összeszedte, hova érdemes menni, ha igazán szeretnénk karácsonyi hangulatba kerülni.

Hirdetés

1. Budapest, Vörösmarty tér

Az ország leghíresebb vására, ami január 1-ig vár mindenkit évről-évre egyre szebb termékekkel és programokkal. Nem ez a legolcsóbb vásár, de nézelődni mindenképp megéri kijönni.

2. Budapest, Adventi ünnep a Bazilikánál

Már 6 éve, hogy a Szent István tér is megtelik kézművesekkel, akik a saját portékájukat árulják, az élményt pedig fokozza az ünnepi fényekkel megfestett Bazilika látványa. Bár közel van a Vörösmarty térhez, mégis kevésbé ipari, nagyobb hangsúlyt fektetnek a családiasságra. Műjeges korcsolyapályája is van. Január 2-ig fogadja az érdeklődőket.

3. Újpesti Karácsonyi Vásár és Meseváros

A kis faházakban vásárolhatunk finom teákat, kézműves tárgyakat, a belvároshoz képest jóval barátságosabb áron kóstolhatjuk meg a forralt bort, a forró csokit, a kenyérlángost és a kürtőskalácsot is. Hétvégente színpadi programokkal is készülnek.

4. Adventtől Vízkeresztig Szentendrén

Különleges hangulatú adventi vásárról van szó, hiszen Szentendre sétálóutcáján az év minden napján kincsekre bukkanhatunk, ha betérünk egy-egy kis üzletbe. November 26-tól január 8-ig pedig kis standokon válogathatunk a szebbnél szebb portékákból.

5. XVI: Adventi Kastélynapok a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ez a vásár annyiban különbözik az előzőektől, hogy nem ingyenes programról van szó, viszont nagyon hangulatos egy kastélyban adventezni. A bővebb program itt található.

6. Ceglédi Advent

November 27. és december 23. között a Szabadság téren kirakodóvásárral várják az érdeklődőket, december 4-től pedig hétvégente élőzenés színpadi produkciókkal, adventi gyertyagyújtással és minden nap fedett jégpályával színesítik a programot. Kapható forralt bor, tea, kürtőskalács, mézeskalács és házi rétes is.

GödöllőSzentendreCeglédPest megyekarácsonykarácsonyvásárlásÚjpest