2024.04.24, Szerda

Helyi

Kiosztották az Esterházy Art Award 2023 díjait

2023.12.17

Kiosztották az Esterházy Art Award 2023 díjait: a nyolcadik alkalommal meghirdetett pályázatra 262 művész jelentkezett, a független nemzetközi szakmai zsűri 18 pályaművet jelölt a díjra.

Mindig kifizetődik a precíz munka

2023.12.15

Az idén huszonharmadik alkalommal meghirdetett Építőipari Nívódíj pályázat díjainak ötödét ítélték oda a Market Építő Zrt. által kivitelezett projekteknek.

Üzempróbával tesztelték a Dunakeszi Diáknegyed konyháját

2023.12.13

Elkészült Dunakeszi épülő iskolakomplexumának konyhája, melyet ún. mintáztatás keretében mutatott be a megrendelőnek a kivitelező WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciuma.

Dívák & Ikonok - Nagyszabású nemzetközi időszaki kiállítás nyílik jövő májusban a Zene Házában

2023.12.11

Rihanna, Billie Eilish, Beyoncé, Lady Gaga, Madonna, Maria Callas, Edith Piaf, Ingrid Bergman és még sok más meghatározó előadóművészt mutat be személyes történetén és eredeti fellépőruháin keresztül a Magyar Zene Háza Dívák & Ikonok című, a londoni Victoria and Albert Múzeum (V&A) rendezte időszaki tárlata 2024 májusától.

Hány program fér el hat autó helyén? - Megtelt élettel a VII. kerületi Damjanich utca

2023.12.09

A Járókelő Közhasznú Egyesület a VPI Beton támogatásával hat autónyi területen mutat be alternatívát a közterek használatára a budapesti VII. kerületben, a Damjanich utcában.

Tájépítészeti díjjal ismerték el az OTP M12 irodaházat

2023.12.07

A Market fővállalkozásával átadott központ ökológiai szempontból is kiemelkedő épület.

Új városközpont épülhet a romos állapotban levő Rákosrendező területén

2023.12.05

Az építésügyi miniszter tájékoztatója szerint 600-650 ezer négyzetmétert építenének be, és 250-350 ezer négyzetméteren épülne közpark. A koncepció része az 1-es metró meghosszabbítása és egy új vasútállomás felépítése is.

Már a szerkezetépítésnél tart a Hungaroring ikonikus bejáratának kivitelezése

2023.12.03

Kávézót, üzletet és irodákat alakítanak ki az új fogadóépületben, melynek hűtés-fűtését hőszivattyús rendszerrel biztosítják majd.

Újabb híd köti össze Magyarországot Szlovákiával

2023.12.01

A Főmterv dokumentációja alapján a Hídépítő munkájával készült el a híd.

Szombaton kezdődik az adventi vásár és programsorozat Szentendrén

2023.11.29

Ünnepi programokkal és vásárral várják a látogatókat szombattól vízkeresztig Szentendrén - tájékoztatta az MTI-t a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője.

Hatalmas felújítás indul a főváros és környékének gázhálózatán

2023.11.27

22 agglomerációs településen és Budapest egész területén végezhet majd karbantartási munkákat a VABEKO Kft.

Nyolcmilliárdot költ ingatlanfelújításra a XIII. Kerületi Önkormányzat

2023.11.23

Intézmények és lakóépületek energiakorszerűsítése is megvalósul a következő években.

Sting jövőre ismét Budapesten koncertezik

2023.11.21

Sting jövőre visszatér a magyar fővárosba: 2024. május 31-én ismét a Budapest Arénában ad koncertet világkörüli turnéja részeként - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Megszületett a fenntartható közlekedésszervezés új eszköze

2023.11.19

A FŐMTERV Zrt. és a BME közös munkájával fejlesztett ITrafficTools névre keresztelt szoftvernek máris komoly nemzetközi visszhangja van.

Budapest 150. születésnapját ünneplik a fővárosban péntektől

2023.11.17

Százötven éve, 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda egyesülésével Budapest. Az évforduló  alkalmából változatos programokkal, bulivillamossal, előadásokkal, koncertekkel és szabadtéri kiállítással várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a fővárosban. Budapest 150. születésnapja alkalmából újranyit a Merlin Színház, az emberek birtokba vehetik a Városháza udvarát, valamint sétány nyílik a Károly körút és a Városház utca között.

Zenit by Bayer – új zuglói társasház a fenntarthatóság és a kényelem metszéspontján

2023.12.16

Új látványterveken mutatták meg a zuglói projekt lakóépületének számos részletét.

Fordulópontnál a Római-part teljes védelme

2023.12.14

Lezárult a Csillaghegyi öblözet árvízi biztonságát növelő projekt.

Körforgalommal gyorsul fel Budafok-Tétény közlekedése

2023.12.12

A XXII. kerületben nemcsak új csomópont létesült, hanem megújult a kerékpárút, a járda, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszert is korszerűsítették.

December 11-től ismét jár a fogaskerekű

2023.12.10

Ismét közlekedik a fogaskerekű 2023. december 11-től, hétfőtől. Az alacsony forgalmú időszakokban a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében a Telefogast részben a 60B Telebusz váltja fel.

Nyolcvan évvel az alapkőletétel után elkészült a Normafára megálmodott engesztelőkápolna

2023.12.08

A hívek adományából felépült, alig 30 négyzetméteres kápolna nyitható oldalú, így szabadtéri szertartások megtartására is alkalmas.

Igazi bravúrral, ártéri erdő védelme mellett fejlesztették a főváros dunai védművét

2023.12.06

Több mint egy kilométeren biztosította Budapest árvízvédelmét a Colas Alterra.

Építészeti elismerésben részesült az M3-as metró középső és déli állomásainak felújítása

2023.12.04

A projekt a városképet formáló, legkiemelkedőbb építészeti alkotások közé került.

Nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működnek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fővárosi hajléktalanszállói

2023.12.02

Az elmúlt napokban átlagosan nyolcvanszázalékos kihasználtsággal működtek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalanszállói. A szervezet a hideg időben fokozott odafigyelést kér az utcán élő emberekre.

Pest megyében is ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat csütörtökön

2023.11.30

Ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Add tovább a szeretetet az Auchan “Maradtmég Dobozkájában”!

2023.11.28

A karácsony a hangulatos családi összejövetelekről, a késő estig tartó hosszú beszélgetésekről, a nagy főzésekről, a finom ételekről és italokról szól. Ilyenkor jóval több ételt készítünk, mint az év többi időszakában, ezért az ünnepek alatt az élelmiszerhulladék mennyisége is jelentősen megnő. Az Auchan Magyarország már több mint egy évtizede aktívan fellép az élelmiszerpazarlás ellen, ezért az idei karácsonyi kampányával a maradékmentésre hívja fel a figyelmet. November 27-től a készlet erejéig minden áruházban megtalálható a ”Maradtmég Dobozka”, amelyben könnyen továbbadhatjuk a megmaradt ételeket szeretteinknek.

Hétfő délutántól forgalmirend-változás lép életbe a budafoki körforgalom építése miatt

2023.11.24

Célegyenesbe fordul a XXII. kerületi útépítés, már jól látszik a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom formája. A kapcsolódó munkák miatt november 27-étől, hétfőtől módosul a jelenlegi forgalmi rend a környéken. A Budapesti Közlekedési Központ az alábbiakban összefoglalja a közúti közlekedést és a közösségi közlekedést érintő tudnivalókat.

Közel ezer hallgató nevezheti otthonának az ELTE modern óbudai szakkollégiumát

2023.11.22

Az Épkar munkájával a 21. század követelményeinek megfelelő, magas színvonalú szobákkal felszerelt épületegyüttes készült el.

Környezetbarát technológiával alapozták a csepeli szabadkikötő új csarnokát

2023.11.20

Környezettudatos anyaghasználat, speciális műszaki megoldások, valamint a mélyépítői és kivitelezői projektcsapatok összeszokott, hatékony működése jellemezte a HBM Soletanche Bachy egyik legutóbbi, a csepeli szabadkikötőben végzett munkáját. A D2 csarnok épületének mélyalapozását a HBM kis- és közepes méretű mélyépítési munkákra szakosodott csapata, a SMART készítette el, a cégcsoport saját fejlesztésű technológiáját alkalmazva.

Magyar Zene Háza: elhelyezték az építőipar legrangosabb elismerését jelző táblát

2023.11.18

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével valósult meg.

Kiderült, melyik járatokat szeretik a legjobban a budapestiek

2023.11.16

A BKK ügyfeleinek utazási szokásait és igényeit vizsgáló reprezentatív felmérésből kirajzolódott, hogy a fővárosban közlekedők az M2-es metrót kedvelik leginkább. A népszerű „piros” metró mellett két másik járat is felkerült a képzeletbeli dobogóra, láthatóan a kötöttpályás vonalakat zárták szívükbe a budapestiek. Könnyen lehet viszont, hogy néhány év múlva átalakul a kedvenc járatok toplistája, hiszen a BKK közelgő járműfejlesztései új dimenziókat nyithatnak kényelem szempontjából a közösségi közlekedésben.