2022.07.07, Csütörtök

Helyi

BudapestGO néven megújul a BKK Futár utazástervező alkalmazás

2022.02.08

Budapest, 2022. február 7. – Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Elbúcsúzunk a FUTÁR applikációtól, hogy átvegye helyét a BudapestGO. Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező. Sokkal több annál. Az applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

A budapesti közterek névadási szokásairól készült interaktív térkép

2022.02.06

A budapesti közterek névadási szokásaival foglalkozik Budapest Főváros Levéltára (BFL) és az ÁTLÓ csapatának legújabb közös projektje: a Nevek és terek című adatvizualizáció azt mutatja meg, hogy Budapesten kikről neveztek el köztereket és milyen emlékezetpolitikáról árulkodnak a névadási szokások.

Idén jubileumi hagyományőrző Böllérfesztivál Kakucson

2022.02.04

A színvonalas gasztronómiai és zenei programsorozatot idén már tizedik alkalommal szervezik meg február 26-án a Kakucs-Szabadidőparkban.

Baráth Etele nevét viseli a Magyar Kajak-Kenu Szövetség székháza

2022.02.02

A jövőben a szövetség elnöki posztját 21 évig betöltő Baráth Etele nevét viseli a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Latorca utcai székháza.

Extrém környezetben, levegőbe nyúló Layher állványokkal épül a MOL Campus

2022.01.31

A grandiózus projekt különleges megoldásokat követelt a magasban folyó munkákhoz. A rendkívüli szélterheknek ellenálló, statikailag is helytálló Layher állványzat segíti a szakemberek munkáját.

Ünnepel a Városligeti Műjégpálya: programokkal várnak a szervezők szombaton

2022.01.29

Az esemény egyfajta pótünnepség is lesz, mert a két esztendővel ezelőtti jubileumi emlékezés elmaradt a koronavírus-járvány miatt - tájékoztatott a Budapesti Sportszolgáltató Központ (BSK).

Eldőlt: márciusban érkeznek a BKK időalapú jegyei

2022.01.27

Az időalapú jegyek kizárólag digitális formában lesznek elérhetők, papírváltozatban nem.

Pótlóbusz közlekedik a M3-as metró egy szakaszán a metróbaleset helyreállítása alatt 

2022.01.25

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek.

„Sportolj tudatosan az erdőben” címmel indult programsorozat a Pilisi Parkerdőben

2022.01.23

Az Országos Erdészeti Egyesület „Sportolj tudatosan az erdőben!” címmel programsorozatot indított abból a célból, hogy a természetben sportolók olyan összefüggéseket és érdekességeket is megfigyeljenek, amelyekkel mélyebben betekinthetnek az erdő életébe, jobban megérthetik az erdei ökoszisztéma működését.

Gerhes Gábor Atlas című projektjét mutatja be a Kiscelli Múzeum

2022.01.21

A világ feltérképezésére vállalkozó atlaszok műfaját értelmezi újra Gerhes Gábor 368 oldalas, képes enciklopédiája, amely a képzőművész Atlas című, a Kiscelli Múzeum Templomterében péntektől látható kiállításának központi eleme lesz.

A célegyenesbe fordult a rákosszentmihályi városrész legnagyobb oktatási fejlesztése

2022.01.19

Az Épkar munkájával a XVI. kerületi Szent-Györgyi Általános Iskola nemcsak megújul, hanem tágasabb is lesz a komplex épületegyüttesre kiterjedő korszerűsítésnek köszönhetően.

Oktatási Hivatal: több mint 44 ezren voltak az Educatio kiállításon

2022.01.17

Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon - ismertette az Oktatási Hivatal (OH) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A Szent Margit Gimnázium Nívódíjas tornacsarnoka a Mapei ipari padlójával készült el

2022.01.15

A közlekedő ipari padlójának kialakításához a szakemberek mosott kaviccsal kevert ULTRATOP különleges hidraulikus kötőanyagokon alapuló, ultragyorsan szilárduló, önterülő kiegyenlítőanyagot használtak.

Szombaton ismét Forraltbor- és kocsonyapiknik lesz Vácrátóton

2022.01.13

Ismét kocsonyakülönlegességekkel és többféle ízesítésű forralt borral, valamint füstölthús-szobrászattal várják az érdeklődőket szombat délután a Pest megyei Vácrátóton január 15-én 14 órától.

140 vízparti lakást kap Újbuda: elrajtoltak a BudaPart legújabb lakóépületének munkái

2022.01.11

A Market kivitelezésében épülő nagyszabású beruházás részeként 18 emeletes társasházat adnak majd át az Óbúda Építész Stúdió tervei alapján.

Egyedülálló egészségipari fejlesztés Pilisvörösváron

2022.02.07

Az Egészségipari Támogatási Program (ETP) mára az egyik legsikeresebb beruházásösztönző programmá vált – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter Pilisvörösváron, ahol átadta a Gemitech Kft. egészségipari fejlesztését.

Fontos kereszteződés nyerhet körforgalmat ebben a külső kerületben a fővárosban

2022.02.05

Az érintett csomópont körforgalommá alakításán kívül tervbe vettek még több másik kisebb fejlesztést is a környéken.

Változik a közlekedési rend az Október huszonharmadika utcában

2022.02.03

Folytatódik a felújítás az Október huszonharmadika utcában, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani 2022. február 5-től, szombattól. A forgalmi változások a közösségi közlekedést is érintik.

Megújul a pesti Duna-part, kezdődik az utolsó ütem a Salkaházi Sára rakparttal és a Közraktár utcával

2022.02.01

A projekt során csillapítják a Salkaházi Sára rakpart forgalmát, új gyalogosfelületeket alakítanak ki, illetve a Havas utca és a Közraktár utca között az egész Duna-parti szakasz könnyen és biztonságosan sétálható lesz.

Februártól már hétköznap is CAF-villamosok közlekednek a 14-es és a 42-es vonalán

2022.01.30

Alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony CAF-villamosok járnak februártól hétköznap is az újpesti 14-es és a kispesti 42-es vonalán. Eddig ezeken a villamosvonalakon hétköznap még nem közlekedtek ilyen szerelvények.

A téli hidegben is folytatódik a Lánchíd felújítása

2022.01.28

A téli munkavégzés részleteit mutatták be a projekt aktualitásaival kiegészítve.

A Wizz Air újabb teljes repülés-szimulátort adott át a budapesti képzési központjában

2022.01.26

A beruházás kiemelten fontos a társaság számára, hiszen ezáltal az FFS képzési kapacitása 6800 órányira nőtt, amely megkönnyíti a légitársaságnak, hogy 2030-ig 4600 új pilótát vegyen fel.

Kiállítás nyílik Vértes György rockfotóiról a Kossuth Klubban

2022.01.24

A Locomotiv GT-t, a V'Moto-Rockot, Csepregi Évát és a Hobo Blues Bandet is fényképezte több mint négy évtizede tartó pályája során Vértes György könnyűzenei fotós, akinek hétfőn nyílik kiállítása a fővárosi Kossuth Klubban.

Korszerűsödhet a Fradi fellegvára

2022.01.22

Az Üllői úti sportlétesítményben elvégzik a kamerarendszer átépítését, a beléptető és fizetési rendszer, valamint a pálya- és showvilágítás kiépítését.

Mesterséges Intelligencián alapuló, automata bisztró nyílt Budapesten

2022.01.20

Pénztármentes kávézót nyitott tavaly év végén Budapesten a Kende Gastro Zrt; a családi vállalkozás alapítója sikeresnek nevezte az első magyarországi automata bisztrót, és megjegyezte, hogy a mesterséges intelligencián alapuló technológiával bármilyen működő üzlet kasszamentessé alakítható.

A magyar kultúra napja - Két írónő életművét elevenítik fel a Várkert Bazárban

2022.01.18

Két írónő, Szabó Magda és Szepes Mária életművét elevenítik fel január 23-án és 24-én a Várkert Bazárban a magyar kultúra napja alkalmából.

Hétfő éjszaka pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett

2022.01.16

A BKK közleménye szerint előre tervezett, rendszeres karbantartás miatt van szükség villamospótlásra éjfél és hajnali négy óra között.

Vasárnap ismét Zúzmara Futófesztivált rendeznek Budapesten

2022.01.14

Vasárnap hetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Zúzmara Futófesztivált.

2022-ben is megrendezik hazánk egyedi, tematikus borturisztikai rendezvényét

2022.01.12

A BorÉrt Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó tematikus napját 2022. január 27-én a városligeti Vajdahunyadvárban.

Új Duna-parti sétánnyal gazdagodhat Dél-Buda

2022.01.10

A BFK már keresi a kelenföldi sétány tervezőjét.