2023.09.24, Vasárnap

Helyi

Elkészült az atlétikai vb versenypályája, jól halad a Nemzeti Atlétikai Központ műszaki átadás-átvétele

2023.04.30

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében megvalósuló komplexumban augusztusban rendezik meg a világversenyt.

Budapest 150 - Majális lesz a Városháza parkban

2023.04.28

Budapest 150. születésnapja alkalmából majálist tartanak a Városháza Parkban, ahol zene, tánc, családi- és gyerekprogramok, változatos gasztroélmények kapnak helyet szombattól három napon keresztül - közölte Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Elkészült a Keleti pályaudvar utaskiszolgálását modernizáló beruházás

2023.04.26

Több mint 1500 négyzetméteren akadálymentes utascentrum jött létre, ahol az eddiginél sokkal komfortosabb lett az utasok kiszolgálása.

Áprilistól újabb BKK járat bővül kerékpárszállítási lehetőséggel

2023.04.24

​Új vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: április 29-től, szombattól a II. és III. kerületet összekötő 29-es buszra kerékpárral is felszállhatnak a BKK ügyfelei. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, a kétkerekű szállítására alkalmas járműveket külön piktogram jelzi.

BKK: a Föld napjához kapcsolódó változatos programok színesítik a hétvégi rakpartnyitást

2023.04.22

Újra megnyitják a hétvégén a pesti alsó rakpartot a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt: az április 22-i Föld napjához és az I bike Budapest bringás felvonuláshoz kapcsolódva színes szabadtéri programok várják a gyalogosan, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőket - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

MÁV: két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába

2023.04.20

Két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába, a két főváros között a szerelvények 7 óra alatt teszik meg az utat - hívta fel a figyelmet a MÁV szerdán az MTI-nek küldött közleményében.

Új híd épül a fővárosban egy pasaréti kisutcában

2023.04.18

A régi, háromnyílású, mindössze 16 tonna teherbírású és járdával nem rendelkező hidat a pillérekkel és az alapokkal együtt elbontják.

A belvárosban is lehet zöldet varázsolni, többszintű park épült az V. kerületben

2023.04.16

A Penta Kft. által kivitelezett beruházás egyik érdekes eleme a levegőbe emelt sportpálya, de a fenntarthatóság jegyében további egyedi megoldások is születtek.

Bokréta díszíti a Budai Várnegyed új palotáját

2023.04.14

A Magyar Építő Zrt. munkájával megvalósuló palota 2024 év végére elkészülhet.

Korda György és Balázs Klári a Budapest Parkban lép fel

2023.04.12

Számos különleges vendéggel, élő zenekarral, táncosokkal és vizuális effektekkel ad látványos koncertet Korda György és Balázs Klári május 4-én a Budapest Parkban.

Látványos videó készült hazánk legmagasabb épületéről - bepillantás a MOL Campus belsejébe

2023.04.10

A Market Építő generálkivitelezésében létrejött MOL Campust 2022 decemberében adták át, a magyar magasépítő vállalat legújabb videótúrájában pedig ezúttal a toronyépület belső kialakítását is megmutatták.

Sokat spórolhatnak a családok a Pest vármegyei bérlettel

2023.04.08

Havonta akár 100 ezer forintnál is többet spórolhat egy vonattal közlekedő, Pest vármegyében élő, ingázó család a május 1-jétől elérhető vármegyebérlettel - közölte Tarnai Richárd főispán csütörtökön az MTI-vel.

Szolnok és Pest vármegyében Indul az országos szúnyoggyérítési program

2023.04.06

Április első hetében indul a központi szúnyoggyérítés - közölte a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel hétfőn. Először a Tisza és a Körösök mentén, a Tisza-tónál, valamint Pest vármegyében irtják a szakemberek a szúnyogokat.

Design and build konstrukcióban kivitelezi a LATEREX a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium épületegyüttesét

2023.04.04

A különleges acélszerkezet hajszálpontos kivitelezést követelt meg a szakemberektől a jelentős új terekkel bővülő fővárosi gimnáziumban, amelynek új aulájában egy kápolnát is kialakítanak.

Könnyebbé teszik az M7-M0-s megközelítését Érdről

2023.04.02

A SWIETELSKY épít új csomópontot az agglomerációs városban.

Május 1-jén újra szabad a Pesti alsó rakpart

2023.04.29

A Ferenc pápa látogatásával összefüggő forgalmi korlátozások miatt szombaton és vasárnap nem, de május 1-jén, a hétfői ünnepnapon ismét szabad a rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni május 1-jén.

Jól haladnak Kőbányán a kerékpárutak fejlesztései

2023.04.27

Idén nyáron vehetik birtokba a két keréken közlekedők a X. kerület kerékpárút-hálózatának új szakaszait, a HE-DO is dolgozik a projekten.

Jövő hétfőn ingyenesen lehet fotózkodni az Európa-liga trófeával a Puskás Arénában

2023.04.25

Jövő hétfőn ingyenes stadiontúra keretében lehet fotózkodni az Európa-liga-trófeával a Puskás Arénában - adta hírül a magyar szövetség honlapja

Jelentős fejlesztés kezdődik a Semmelweis Egyetem budapesti gyakorlóiskolájában

2023.04.23

A Semmelweis Egyetem (SE) a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből.

Több mint félmillió négyzetméteres kapacitású előregyártó üzemet avattak Pest megyében

2023.04.21

Az INETON Kft. teljesen automatizált gyára minden betontípust elő tud állítani, és várhatóan a régió lakásépítési piacának közel 10-15 százalékát fedi majd le.

Új regionális központtal növeli nyolcszorosára szolgáltatási kapacitását a Meva

2023.04.19

Év végére tető alá kerül a környezetbarát műanyag zsaluzásban piacvezető MEVA szolgáltatás-exportra is készülő, Budapest agglomerációjában épülő regionális központja.

Elérte legmagasabb pontját a BEM Center

2023.04.17

A Market csoport fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló irodaház év végétől várja bérlőit.

Az elmúlt évek legnagyobb ivóvízminőség-javító beruházása kezdődik a fővárosban

2023.04.15

Az uniós forrásból finanszírozott programban felújítanak hatvan vízkitermelő kutat a Szentendrei- és a Csepel-szigeten, továbbá megújul a meglévő hálózat egy része is.

Új kategória, a városi túra is bemutatkozik a 38. Vivicittán

2023.04.13

Egy új kategória, a városi túra is bemutatkozik a 38. Telekom Vivicittá futófesztiválon, amelyet április 22-én és 23-án rendeznek meg Budapesten. A szervezők közel 20 ezer résztvevőt várnak a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményére.

Ez a fejlesztés egyetlen épületbe összpontosította az összes közszolgáltatást a XVI. kerületben

2023.04.11

A projekt egy használaton kívüli épületrész bővítésével, emeletráépítéssel valósult meg a főváros egyik külső kerületében, eközben a hivatal ökológiai lábnyoma is csökkent.

Hamarosan indulhat a Hungaroring felújítására kiírt közbeszerzés

2023.04.09

A paddockban található főépület, a mögötte elhelyezkedő depo, valamint a célegyenesben lévő fedett lelátó és a főbejárati porta épül újjá. A közműfejlesztés már zajlik, a cél a 2027-ig érvényes Forma-1-es szerződés meghosszabbítása.

Négy napon át autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

2023.04.07

Ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt április 7., nagypéntek hajnaltól április 10., húsvéthétfőn este 11 óráig - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Gazdagréten folytatta az utastájékoztatás megújítását a BKK

2023.04.05

​Ismét egy forgalmas budai csomópontban korszerűsítette az utastájékoztatást a Budapesti Közlekedési Központ: a társaság ezúttal a Gazdagréti tér buszvégállomáson modernizálta a megállóhelyi oszlopokat, ahol az ügyfelek ezentúl könnyebben találhatják meg a számukra megfelelő járatokat.

Magas színvonal és gyorsaság - szintet lépett az Elite Park  

2023.04.03

A magyar tulajdonú Bayer cégcsoport fejlesztésében és kivitelezésében megvalósuló újbudai társasház szerkezetépítését előregyártott elemekkel tették hatékonyabbá.

M3-as metró: Bemutatjuk a Vasúttechnika munkáját a két nemrég átadott állomáson  

2023.04.01

Feladatai végéhez közeledik a vasútépítő cég a metróvonal felújításában.