2020.11.29, Vasárnap

Helyi

Jelentős előrelépések történtek a Budapest–Hatvan vasútvonal fejlesztésében

2020.10.05

A részben a Strabag által felújított szakaszon folyamatban van az utasforgalmi épületek kivitelezése több településen, több helyen pedig már használhatóak a felüljárók.

Újabb Váci úti irodaház van születőben

2020.10.03

A KÉSZ kivitelezésében épülő Green Court Office a technológiái miatt 20 százalékkal költségesebb, cserébe ennyivel többet is nyújt, mint a mostanában épülő irodaházak.

Több mint 100 éves szecessziós villa öltött új formát Budapest diplomatanegyedében

2020.10.02

A felújított épület a OTP Fáy András Alapítvány székhelyeként funkcionál, a rekonstrukció során a legmodernebb technológiával bővítették a szolgáltatásokat.

Jövő nyárra egy komplex lakópark nő ki a földből Biatorbágyon

2020.10.01

A négy lakóépületből álló komplexum építésénél a Leier előregyártott elemeit alkalmazzák, amely nagyban meggyorsítja a kivitelezést és kevesebb élő munkát tesz szükségessé.

Fejlődik Pilis kerékpáros közlekedése

2020.09.30

Nemcsak a biciklis infrastruktúrát, hanem a csatornahálózatot is fejleszti a szolnoki vállalat Piilisen.

Lezajlott a végjáték – Ferencváros nyerte a trófeát a hétvégi vízilabda Magyar Kupán

2020.09.29

A sporteseményt a West Hungária Bau Kft. szponzorálta.

WHB: örökségvédelem Budán és Pesten

2020.09.27

Műemlék épületeink rekonstrukciója, több, mint építészet – legalábbis nekünk, a WHB Groupnak sokkal többet jelent.

Új vágányt terveznek Kelenföld és Budaörs között

2020.09.25

Elkezdődik a Kelenföld és Budaörs közötti vágánybővítésének tervezése, amely lehetővé teszi az elővárosi vonatok sűrítését, a jövőben pedig a Budapest és Pozsony-Prága/Varsó közötti nagysebességű vasút fővárosi bevezetését is. A tervezést a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irányítja majd.

A „világ legjobb zenei célú fejlesztése” díjat nyerte el a Magyar Zene Háza Háza

2020.09.24

A Magyar Építő kivitelezésében épülő különleges építmény ezzel már a második nemzetközi díjat zsebelte be, korábban már elnyerte „A legjobb nemzetközi középület” díját is.

M3-as metró: hamarosan használhatjuk a megújult déli szakaszt

2020.09.23

Egy hónapon belül zárul a Strabag, a Swietelsky Vaúttechnika és az PRO-M által kivitelezett projekt műszaki átadása; a próbafutások után birtokba veheti a közönség az öt megállót tartalmazó szakaszt.

Akcióba léptek az óriási úszódaruk a főváros újjászülető vasúti hídjánál

2020.09.21

Helyére kerül a Duna Aszfalt kivitelezésében megújuló Déli összekötő híd első eleme. A rendkívüli körülmények miatt a hídelemeket alulról emelik be egy speciális emelőművel.

Labdarúgó NB I - Szlovák válogatott játékossal erősített az FTC

2020.09.19

A zöld-fehérek a BL-selejtező utolsó körében a norvég Moldéval találkoznak, ha megnyerik az oda-visszavágós párharcot, akkor a BL, ha alulmaradnak, akkor az Európa-liga csoportkörében szerepelhetnek.

Év háza 2020: a Budai Vigadó és egy hűvösvölgyi családi ház lett az idei két legjobb

2020.09.18

Szeptember 17-én, gálaesten adták át az idei Év háza pályázat díjait, amely az elmúlt évtizedben a legismertebb és legszélesebb körben érdeklődésre számot tartó építész szakmai elismeréssé vált. Az eredményhirdetést a megjelenteken kívül az érdeklődők a helyszínről sugárzott online közvetítésen élőben követhették. A sok évtizedes hagyományra visszatekintő szakmai pályázaton immár harmadik éve családi ház és lakóépület kategóriában is fődíjat oszt ki a zsűri. Idén Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál budapesti lakóháza kapta a fődíjat családi házak kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújítása vitte el a legjobbnak járó egyedi Zsolnai plasztikát – utóbbit Nagy Csaba vezető tervező és csapata vehette át. A két fődíj mellett hét különdíj és kategóriánként egy-egy közönségdíj is gazdára talált.

Kiváló infrastruktúrával alakítanak ki lakóparkot Vácon

2020.09.16

Az Indotek Group tavaly év végén kezdte meg az épületkomplexum építési munkálatait a korábbi befektető által félbehagyott építkezés helyén.

Az egyre gyakoribb villámárvizek ellen is véd az új Béke téri főgyűjtőcsatorna

2020.09.15

Az észak-pesti beruházással élhetőbbé válik a környék a lakók számára a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve. A munkálatokat a Colas Alterra és a SADE konzorciuma végzi el.

Mondjon véleményt Budapest új körútjáról!

2020.10.04

Október 20-ig van lehetőség arra, hogy Ön is véleményt alkosson Budapest új körútjával kapcsolatban. A Budapest Fejlesztési Központ először az Új Duna-híd első, a Fehérvári úttól a Gubacsi útig tartó szakasza kapcsán kérte a budapestiek és az elővárosokban élők véleményét, nemrég pedig a második, Üllői útig tartó szakasz nyomvonalváltozatainak társadalmi egyeztetése is elkezdődött. A hat lehetséges nyomvonalváltozattal kapcsolatban a www.budapestujkorutja.hu oldalon lehet véleményt mondani.

Év végén átadják Budaörs legzöldebb irodaházát

2020.10.02

Az Edison Centerben mintegy 1200 négyzetméternyi irodaterület áll majd rendelkezésre, ahol geotermikus hűtés-fűtés és légcserélő rendszer szolgálja a környezetbarát működést.

Gyalogosan az arénák között: készülnek a Puskás és a Papp László Arénát összekötő hidak

2020.10.01

Továbbra is folynak a munkálatok a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. generálkivitelezésében megépült Puskás Aréna körül.

Magyarországon építi fel első európai gyárát a Lenovo

2020.09.30

A 30 ezer négyzetméteres üzem 1000 új munkahelyet teremt és az itt gyártott termékek 90 %-át külföldre értékesítik majd.

Egy 160 éves laktanyából impozáns műemléképület születik Budapesten

2020.09.29

A Market kivitelezésében és a Property Market fejlesztésében újul meg a főváros II. kerületében álló műemléképület, amelynek egy részét szállodává alakítják, egy másik részében pedig irodákat hoznak létre.

Izgalmas és egységes arculat megalkotása a metrófelújítás tervezőinek célja – interjú

2020.09.28

Az M3-as metró középső szakaszán a felújítás előkészületein folyamatosan dolgozik a SWIETELSKY Építők, miközben készülnek az építészeti, arculati tervek a PARAGRAM Stúdió Kft. vezetésével.

Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban hétfőtől

2020.09.26

A 3-as metróvonal felújítása miatt szükséges a korlátozás több, belvárosi helyszínen.

M3-as metró: így halad a munka a Corvin-negyedben és a Semmelweis Klinikákon

2020.09.25

A SWIETELSKY munkájával a nyáron lezárt állomásokon mozgólépcsőket emelnek ki daruval, illetve szállítanak el a föld alatt, elbontják a több évtizedes burkolatokat. A munkálatok megkezdése folyamatos vonatforgalom mellett zajlik, melynek bármilyen módon való terhelését el kell kerülni, emellett pedig menekülési útvonal biztosítása is szükséges.

Megújult a kisoroszi óvoda sportpályája

2020.09.23

Az óvoda udvarán egy olyan vízáteresztő felülettel bíró sportpályát alakítottak ki, amely nedves időben is biztosítja a gyerekek számára a száraz és biztonságos kültéri tevékenységet.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése – videó

2020.09.21

Az épülő üvegpalota átadásával 6 ezer négyzetméternyi, a projekt elindítása előtt látogathatatlan terület nyílik meg az érdeklődők előtt.

Teljeskörűen megújul és új szolgáltatásokkal bővül az Allee

2020.09.20

A fejlesztés keretében átépítik többek közt az ételudvart, energiatakarékosabb üzemelést alakítanak ki, valamint egy jótékonysági kezdeményezést is beiktatnak.

Európai Szuperkupa - A Sevilla 2500 jegyet visszamondott a budapesti mérkőzésre

2020.09.18

A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre.

Elkészült a Szentendrét Budapesttel összekötő kerékpárút

2020.09.18

A HE-DO Kft. generálkivitelezésében új kerékpárút jött létre Szentendre és a Római-part között, Budakalász érintésével.

Mesés panorámával nyitja meg kapuit Budapest legújabb szállodája

2020.09.16

A Market kivitelezésében épült Hotel Vision a főváros szívében, a Duna-parton talált otthonra, ahol 82 vendégszobával és 9 lakosztállyal várja vendégeit.

Szerkezetkész lett a főváros agglomerációjában épülő egyedi sportcsarnok

2020.09.15

A ZÁÉV és az Épkar kivitelezésében megvalósuló épülő sportcsarnok 1500 néző befogadására biztosít majd lehetőséget.