2020.09.21, Hétfő

Helyi

Tisztíttassunk kéményt!

2020.07.30

Júliust írunk és ilyenkor természetesen nem látni füstölgő kéményeket, mégis érdemes már most, a nyári időszakot kihasználva előkészülni a hidegebb időre és a fűtési szezonra. Annál is inkább, mert a koszos, megrongálódott, vagy rosszul szerelt kémény balesetveszélyes.

Cáfolta négy tudományegyetem, hogy közös orvosegyetemet akarnának létrehozni

2020.07.30

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

Az NNK ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást

2020.07.29

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), figyelembe véve egy esetleges szúnyogok okozta betegséghullám megjelenését, 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást - tájékoztatta az NNK hétfőn az MTI-t.

Fekete-fehér lett a zöldkártya

2020.07.28

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártyát ezután fekete-fehérben bocsátják ki a biztosítók - pénteken lépett hatályba a pénzügyminisztériumi rendelet, amely ezt lehetővé tette - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Százéves terv válik valóra: sikló jár majd a Citadellához

2020.07.27

A Budapest Fejlesztési Központ – együttműködve a Fővárosi Önkormányzattal – megkezdte a sikló tervezésének előkészítését. Környezetbarát, villamos meghajtású sikló és újjászülető, Budapesthez méltó közpark – ezek a fejlesztés várható eredményei.

Minden este üstökösbemutatót tartanak a Svábhegyi Csillagvizsgálóban

2020.07.25

Augusztus 10. és 16. között országszerte legalább 15 csillagászati bemutatóhely részvételével várnak mindenkit az "Egy hét a csillagok alatt" elnevezésű programra.

Megújult a Bajcsy-kórház sürgősségi osztálya

2020.07.24

Az intézmény sürgősségi betegellátó osztálya évente 24-25 ezer embert lát el, a kórház ellátási területéhez megközelítőleg 350 ezer ember tartozik.

Folytatódik a Budapest–Hatvan vasútvonal korszerűsítése

2020.07.23

A Rákos-Gödöllő szakasz fejlesztése a Strabag Vasútépítő és a Belfry PE végzi, a szakaszon lévő felüljárót már szeptemberben átadják a forgalomnak.

Rangos nemzetközi díjat nyert a Gül baba türbéje - videó

2020.07.22

A Gül baba türbéje és környezetének komplex rekonstrukciója 2020-ban a FIABCI World Prix d`Excellence közösségi fejlesztések (Public Infrastructure) kategóriájában arany, míg az örökségvédelem (Heritage) kategóriában ezüst díjat nyert.

Megújul és közösségi épülettel bővül Pasarét különleges temploma

2020.07.21

A Laterex kivitelezésében egy új közösségi ház épül, amelyben helyet kap egy kápolna, egy játszóhelyiség és több hittanszoba is.

Látványos fázisba lépett az újgenerációs BudaPart irodaház

2020.07.21

A Property Market Kft. fejlesztésében és a Market Építő Zrt. kivitelezésében megvalósuló BudaPart CITY irodaház hat emeleten, közel 20 ezer négyzetméteren kínál irodahelyiségeket és egyéb szolgáltatásokat.

Autómentessé válik a Városliget

2020.07.20

Teljesen autómentes lesz a Hősök tere mind a Műcsarnok, mind a Szépművészeti Múzeum előtt, megszűnik a felszíni parkolás a Városligetben.

Hungaroring: a vizes pályán Vettel volt a leggyorsabb a második szabadedzésen

2020.07.18

Esős időben, vizes pályán a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája bizonyult a leggyorsabbnak a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délután rendezett második szabadedzésén.

Hamarosan két fontos egészségügyi intézmény újul meg a fővárosban

2020.07.17

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján felújítják a műtőket és létrehoznak egy sportkardiológiai ambulanciát is.

Közeleg a parlagfűszezon: már elektronikusan is jelenthetőek a szennyezett területek

2020.07.15

Világszerte milliók életét keseríti meg a parlagfű okozta allergia. Magyarországon több mint kétmillióan szenvednek a tünetektől, továbbá a mezőgazdaságban gyomnövényként közvetlenül is gondot jelent, irtása éppen ezért fontos, és törvény szerint is kötelező.

Egy kábel-labirintus megfejtése a cél a metrófelújítás során - videó

2020.07.30

A metrófelújítás középső szakaszán az állomásokon dolgozó SWIETELSKY Kft.-nek egy 30 különböző rendszer összeköttetéseiből álló labirintus kell megfejtenie. A munkálatok során mintegy félezer kilométernyi kábelt bont el és ennek dupláját építi ki a cég. A nagy odafigyelést igénylő feladat bemutatásához stábunk lement az alagutakba és megkérdeztük Kocsis Zoltán installációs főmérnököt is.

Hatalmas logisztikai központ épül a budapesti repülőtér közelében

2020.07.29

A fejlesztés keretében egy 120 ezer négyzetméteres raktárterületet alakít ki a belgiumi tulajdonú Weerts Group.

Koreai cég épít orvosi eszközöket gyártó üzemet Gödöllőn

2020.07.28

A fejlesztésnek köszönhetően erősödik a térség gazdasági potenciálja, emellett pedig magas technológiai színvonalat hoz az országba.

Igazi gasztronómiai innováció Visegrádon: bemutatkoznak a Silvanus Borbonbonok

2020.07.27

Füstölt kolbászos, májas, húsos vagy épp sajtos csokoládébonbon? Első hallásra kissé furcsán csenghetnek ezek az összeállítások, de egy desszertet nem lehet hallomásból megítélni. Csak az íz az, ami számít. És ha nem lennének kísérletező kedvű séfek vagy cukrászok, a ma már mindennapinak számító narancsos vagy chilis csokoládé sem készült volna el soha.

BKK: indulhat a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzés

2020.07.26

A kivitelező feladata lesz többek közt a híd közúti pályájának újjáépítése, a kőoroszlánok restaurálása és az új közvilágítás kiépítése is.

Elkészültek a kerékpáros fejlesztések a Baross utcában

2020.07.24

A fejlesztéssel a régóta hiányzó kerékpáros kapcsolat jött létre Kőbánya és a belváros között.

Átadták a BVSC-Zugló felújított székházát

2020.07.24

Az épületben egy konditerem és egy vívóterem is helyet kapott, továbbá új tetőszerkezettel és nyílászárókkal újult meg a székház.

Átadták az M4-es Cegléd és Abony közötti szakaszát

2020.07.23

A Duna Aszfalt által kivitelezett szakasznak köszönhetően immár több mint 60 kilométeres egybefüggő négysávos út vezet Budapestről a megyeszékhely közelében fekvő Abonyig.

Hídszerkezettel épül sikló a Gellért-hegyre

2020.07.22

A turistabusz forgalmat enyhítő közlekedési eszköz a Hegyalja út alatti aluljáróból indul, a felső állomása pedig a Citadella sétányhoz csatlakozik.

Novemberben zárulnak a felújítási munkák az M1-es autópályán

2020.07.21

A sztráda történetének legnagyobb felújítását a Strabag, a Swietelsky, az EuroAszfalt és a Colas kivitelezi.

Magyar építőipari cég székháza nyert komoly nemzetközi elismerést

2020.07.20

Hat magyar projekt is érmet kapott az ingatlanfejlesztések nemzetközi versenyén: a SWIETELSKY mellett többek közt az Épkar, a Ke-Víz és a ZÁÉV kivitelezésében készült projekteket is díjazták.

Átadták Csepel új sportcsarnokát

2020.07.20

A Merkbau kivitelezésében megépült létesítmény 250 fiatal számára biztosít majd sportolási lehetőséget.

„A legmagasabb színvonalú munka készülhetett el” – elérte az M25-ös Egert

2020.07.17

Napokon belül Eger is bekapcsolódik a gyorsforgalmi úthálózatba az M25-ös második ütemének átadásával. A mintegy 19 kilométeres kétszer kétsávos autóút építkezésének előzményeiről, több ütemben megvalósult kivitelezéséről és a folytatásáról a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatójával, az egri származású Nagy Róbert Attilával beszélgettünk.

Újabb állomáson indul el a metrófelújítás

2020.07.16

A SWIETELSKY a Nyugati téren a Westend felé vezető mozgólépcsőkön is elkezdhet dolgozni, miután hétfőtől lezárják őket.

Újra lehet válogatni a polcokról az újranyílt fővárosi könyvtárakban

2020.07.15

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az olvasói biztonságát helyezi előtérbe, ezért a távolságtartás biztosítása érdekében a könyvtárakban csökkentett számú munkaállomás és ülőhely áll rendelkezésre.