2022.07.07, Csütörtök

Helyi

Megnyitotta kapuit az ötcsillagos Hard Rock Hotel Budapest

2022.04.09

A SWITELSKY Magyarország kivitelezésében megvalósult 5 csillagos, 136 szobás hotel homlokzata ötvözi a történelmi Budapest szépségét az exkluzív, modern dizájnnal.

Április közepétől új útvonalon jár a 73-as troli

2022.04.07

A jelenleginél gyakrabban és új útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Nyugati pályaudvar között jár a 73-as trolibusz április 15-től, péntektől.

Világon egyedinek számító épületben kap helyet nemzeti könyvtárunk archivális raktára

2022.04.05

Az Országos Széchényi Könyvtár kötelespéldányainak elhelyezését szolgáló raktárépület kivitelezését a WHB és Fejér-B.Á.L. konzorciuma végzi el.

M3 metrófelújítás: a Kálvin téri állomáson is lezajlottak a füstpróbák

2022.04.03

Mindhárom, májusra elkészülő metróállomáson megvoltak az ellenőrzések. A biztonsági rendszereket a kivitelező SWIETELSKY építette ki.

Felújítja a Mester utcát a BKK: kezdődhet a tervezés!

2022.04.01

Elkezdődik a BKK beruházásában a IX. kerületi Mester utca megújulásának tervezése, amelynek alapelve a Fővárosi Önkormányzat törekvéseihez kapcsolódóan az útszakasz élhetőbbé tétele és a fenntartható, helytakarékos közlekedési módok előnyben részesítése. A kivitelezésre alkalmas tendertervek 2023 augusztusára készülhetnek el.

Új fejlesztésekkel várja a látogatókat a Budakeszi Vadaspark

2022.03.30

Több új fejlesztéssel - madárröpdékkel, kifutókkal és foglalkoztató térrel - várja a tavaszi kirándulószezon kezdetére látogatóit a Budakeszi Vadaspark.

Különleges lovas rendezvényt szerveznek Szigetcsépen

2022.03.28

A magyar tejtermék alternatívák, a ToTu termékek gyártója szigetcsépi telephelyén tizenötödik alkalommal rendezi meg a Hucul Ösvény Baráti Találkozót április 2-án.

A fővárosi agglomerációban épít új körforgalmat a Colas

2022.03.26

A NIF beruházásában javítják nettó 644 millió forintos beruházással két település közlekedését.

Energiahivatal: tavaly 57 százalékkal több áramot töltöttek autóikba a nyilvános töltőállomásokon a magyarok

2022.03.24

A töltőberendezések számának növekedése töretlen, a negyedév során két megye kivételével (Somogy és Tolna) mindenhol bővülést mértek.

Duna Bonum: az építőipari vállalat alapítványa ismét segített az egészségügyben

2022.03.21

Fontos szerepet tölt be az egészségügyi mecenatúrában a Duna Aszfalt Zrt. alapítványa.

Erdőbarát rendezvény programot indít a Pilisi Parkerdő

2022.03.19

A Pilisi Parkerdő az Erdők Nemzetközi Napján az Erdőbarát Rendezvény Program elindításával kívánja elősegíteni és támogatni a természeti értékeinket óvó erdei programok szervezőit és résztvevőit.

A beporzókról rendez kiállítást a Természettudományi Múzeum

2022.03.17

Európa legnagyobb, méhekről és egyéb beporzókról szóló tárlata nyílik meg március végén a Magyar Természettudományi Múzeumban (MTTM); a tárlat interaktívan, rovarperspektívából fogja bemutatni a beporzók munkáját.

Bővül a kerékpárszállítási lehetőség március közepétől

2022.03.15

Tovább bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: március közepétől a 91-es és 291-es buszokon is lehet biciklit szállítani. Egy járművön legfeljebb egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Pénzmúzeumként született újjá Magyarország első irodaháza

2022.03.13

Hamarosan a nagyközönség előtt is megnyitja kapuit az egykori Postapalota újjászületett épületében a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont. Az ország első irodaházát az 1924-es eredeti tervek alapján restaurálták.

Télűző családi napot tartottak a XVI. Kerületi Tájházban

2022.03.11

Egy bocskorba öltöztetett, mosolygós, álarcos busó, megannyi népi játék és persze egy kiszebáb is várta a családokat a Cinkotai Tájházban tartott, hétvégi télűző mulatságon, ahol Kovács Péter, polgármester és Szatmáry Kristóf, országgyűlési képviselő köszöntötték a megjelenteket.

A költészet napja - Április 11-én rendezik meg a Versmaratont

2022.04.08

Április 11-én, a költészet napján rendezik meg a Versmaratont, amelyen hatvanegy költő tizenkét órán át olvassa fel verseit Budapesten, a Márványteremben.

Felújítás miatt csütörtöktől változik a közlekedés a Ferdinánd hídon

2022.04.06

Csütörtökön újabb fázisába lép a Ferdinánd híd burkolatának felújítása: várhatóan vasárnapig az Izabella utcai lehajtó egyirányú lesz az Izabella utca irányába, a felüljáróra csak a Szinyei Merse Pál utca felől lehet majd felhajtani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Tavaszi kihívásra várja a kirándulókat az Országos Erdészeti Egyesület a Pilisben

2022.04.04

Tavaszi kihívásra várja a kirándulókat az Országos Erdészeti Egyesület Sportolj tudatosan az erdőben - Fuss az erdész szemével címmel a Pilisben.

Pest megyében is feloldották a fokozottan tűzveszélyes időszakot

2022.04.02

A csapadékos időjárásnak köszönhetően péntek délutántól az ország nagyobb részén megszűnt a fokozott tűzveszély - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közzétett tájékoztatásban.

Új gyalogátkelőhelyeket alakított ki a BKK a Blaha Lujza térnél

2022.03.31

A terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, amelyhez kapcsolódóan a BKK március 30-án, szerdán két új gyalogátkelőhelyet létesített a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában. A felújítás elkészültével a kereszteződés akadálymentesen, minden irányban átjárható lesz a felszínen. Mindeközben elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és zajlanak a további fatelepítés előkészületei is.

Egy csendesebb és egy sportosabb rész lesz a Városmajorban: íme a látványtervek

2022.03.29

A cél az volt, hogy nőjön a park területe, legyen 15 ezer négyzetméterrel nagyobb a zöldfelület, legyen több sportpálya, és jelenjen meg a víz.

A Millennium Residence építésénél debütált Magyarországon elsőként a PERI ALPHADECK födémzsalu rendszere

2022.03.27

Az ALPHADECK rendszer gyorsan, biztonságosan, alulról szerelhető, és elegendő hozzá két ember – ezen tulajdonságai révén kiemelkedik a födémzsalu rendszerek közül.

Különleges kialakítású lakóparkot épít a Népliget szomszédságában a Bayer Construct cégcsoport

2022.03.25

A magyar vállalatcsoport saját beruházásban fejleszt lakásokat a főváros 10. kerületében, az egyedi kialakítás lehetővé teszi a tetőkertek kiépítését.

Százötven éves elképzelés lépett a megvalósítás útjára: ezért szükséges a Duna alatti vasúti alagút

2022.03.23

Ha azt akarjuk, hogy Budapest ne fulladjon bele a környező településekről naponta érkező autóáradatba, az agglomerációs ingázóknak lehetőséget kell biztosítani, hogy egy részük gépkocsiról vasútra üljön át. Ehhez több elővárosi vonatot kell indítani, csakhogy a Nyugati, a Déli és a Keleti pályaudvarra nem tud a mainál több vonat beérkezni, egyszerűen nem fér el a síneken. Ha viszont Kelenföldről egy vasúti alagút épül a Nyugatiig, ezen a vonatok mindkét irányból tovább tudnak menni, feloldódik a szűkület.

A Gellért-hegy lábánál épült fel a nagy múltú budai gimnázium sportcsarnoka

2022.03.20

A Horváth Építőmester Zrt. és a Possibuild Kft. konzorciuma az intézmény műemléképületének belső átalakítását is elvégezte.

Egyhangú szavazással nyerte el az ingatlanszakmai Oscart a Magyar Zene Háza

2022.03.18

Először kapta meg a zsűri fődíját magyar fejlesztés a legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai díj, a MIPIM Awards három évtizedes történetében.

Indulhat a záróprojekt Budapest megújuló Duna-hídján - videó

2022.03.16

A Déli összekötő vasúti híd három új hídszerkezettel éled újjá a Duna Aszfalt kivitelezésében.

Szakmai szemmel is kuriózum a Lánchíd felújítása

2022.03.14

Szakmai bejáráson vettek részt az ÉVOSZ tagjai, tagvállalati vezetők és mérnökök a Lánchídon, az A-Híd Zrt. meghívására. A cég vezérigazgatója röviden kitért a projekt közbeszerzési hatósági vizsgálatára is.

Március 15. - Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a napokban Budapesten

2022.03.12

A március 15-ei rendezvények és gyűlések miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a hosszú hétvégén Budapest több kerületében - figyelmeztetett a rendőrség pénteken.

Új felvonóval válik akadálymentessé a Határ út metróállomás: megkezdődhet az aluljáró korszerűsítése

2022.03.10

A STRABAG Generálépítő Kft. munkájának köszönhetően megújul és akadálymentes lesz a 3-as metró Határ úti állomásához kapcsolódó gyalogos-aluljáró.