2023.10.03, Kedd

Helyi

Bepillanthattak a BME hallgatói Zugló nagyszabású fejlesztésébe

2023.08.02

A fiatalok a Bayer Construct Zrt. által kivitelezett új városnegyed építkezésén szakmai délelőttöt tölthettek el.

M3: A metrópótlás sikertörténete II. rész – Forgalomtechnikai bravúrok, finomhangolás és kivitelezés

2023.07.31

Az M3-as metró rekonstrukciója alatti felszíni pótlás megvalósításában a legfontosabb feladat a buszsávok kialakítása és ezek fenntartása volt. Ehhez jelentős mértékű infrastruktúrafejlesztés és egyedi forgalomtechnikai megoldások kellettek. Bemutatjuk a kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. valamint a fővárosi utak kezeléséért és üzemeltetéséért felelős Budapest Közút szerepét.  

Új körforgalommal növelték az iskolások biztonságát a Zsámbéki-medence legnépesebb településén

2023.07.29

Az átalakítás az új oktatási és nevelési intézmények biztonságos megközelíthetősége miatt vált szükségessé.

Szeretet Forradalma a Sziget Nagyszínpadon

2023.07.27

Többek között a környezetvédelemre, az emberi jogokra, az egyenjogúságra és a béke fontosságára reflektálnak idén a Sziget Nagyszínpadán a Love Revolution Special program nemzetközi előadói. Minden nap 10 percben olyan előadásokkal és rövid felszólalásokkal találkozhatunk, melyek a körülöttünk zajló társadalmi változásokra, valamint az ezzel kapcsolatos kollektív felelősségre igyekeznek felhívni a figyelmet.

A legmodernebb pályákkal épült meg Budapest új sportkomplexuma

2023.07.26

A ZÁÉV Zrt. által kivitelezett sportközpont a Testnevelési Egyetem hallgatóin kívül nyitva áll majd a sportolni vágyó lakosság előtt is.

M3: A metrópótlás sikertörténete I. rész – A pillangóhatás elve a felszíni közlekedés kialakításában

2023.07.24

Az M3-as metró rekonstrukciója alatti metrópótlás az elmúlt évtizedek legnagyobb közösségi közlekedéssel kapcsolatos feladata volt. A pótlóbuszok összesen 23 millió kilométert tettek meg, ezzel 724-szer megkerülhették volna a Földet. Kétrészes interjúnkban elsőként a BKV, a BKK és a FŐMTERV szerepét mutatjuk be – az előkészítési és tervezési időszakot is beleértve - közel 8 éves folyamatban.

Felpörögnek a főváros kerékpáros fejlesztései, mutatjuk, mely kerületekben indul a munka

2023.07.23

Három kerületben már folyamatban van a kivitelezés, további négy kerületben pedig rövidesen elkezdődik.

Változatos programokkal várja az érdeklődőket augusztusban a Cziffra Fesztivál Szentendrén

2023.07.21

Változatos programokkal várja a Cziffra Fesztivál az érdeklődőket augusztusban Szentendrén: a Budapest Ragtime Band egyedi programmal készül, Bősze Ádám és László Ferenc szórakoztató zenetörténeti előadásra invitál, és az érdeklődők megtekinthetik a Cziffra Györgyről készült, idén tavasszal bemutatott dokumentumfilmet is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Exkluzív koncertfelvételekkel és podcastekkel bővülnek a Müpa médiafelületei

2023.07.19

Exkluzív koncertfelvételekkel és podcastekkel frissül nyáron a Müpa médiatárának és a Müpa Podcastnek a felülete, így a közönség mintegy harminc, korábban nem hallott, nem látott felvételhez férhet hozzá.

Elektromos buszokat tesztelnek a fővárosban

2023.07.17

Ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten: az e105-ös és az e210-es vonalon július 17-e és augusztus 3-a között egy szóló, az e8E vonalon pedig egy csuklós járművel találkozhatnak az utasok július 21-e és 29-e között. A szinte zajtalanul, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedő buszokat mindenki ingyenesen próbálhatja ki az elkövetkezendő hetekben.

BKK: közlekedési változásokra kell készülni szombaton a Budapest Pride idején

2023.07.15

Közlekedési változásokra kell készülni szombaton várhatóan 15 és 17 óra között a Budapest Pride idején - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Kreatív dizájn és szellemiség – megnyílt az Andrássy út új luxusszállodája

2023.07.13

Az egykori Balettintézet épületében ötcsillagos hotelt alakítottak ki. A W Budapest Hotel Magyarország történelmi fővárosának merész kettősségét képviseli.

A 31-es út két balesetveszélyes csomópontja kapott fontos fejlesztést

2023.07.12

Egy háromágú és egy négyágú körforgalom épült ki a KM Építő Kft. kivitelezésében Pest vármegyében.

Budapesti kerékpáros szakaszok épülhetnek a Folyók útján  

2023.07.10

Az EuroVelo 6 Duna-menti kerékpárút Észak-budai részének fejlesztésével biztonságosabbá válik a biciklis közlekedés.

BKK: felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői út egy szakaszát a XVIII. kerületben

2023.07.08

Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Hotel és irodaház egyben a Népliget új központja, a Liberty - videóval

2023.08.01

A Swietelsky szerkezet- és a HBM mélyépítésével felépített látványos homlokzatú komplexum első ütemébe beköltöztek a bérlők.

Kitűnő fenntarthatósági minősítést szerzett az M0-s és M3-as találkozási pontjánál felépülő East Gate Pro Business Park első üteme

2023.07.30

BREEAM International New Construction Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első ütemében átadott A1 és B1 csarnok, melyeket a Weinberg ’93 kivitelezett.

Klímatudatos fejlesztéssel újult meg a pesti belváros egyik legismertebb utcája

2023.07.28

A fejlesztést többek közt víztakarékos öntözőrendszerrel, esővízgyűjtő ciszternával és a talajvizet hasznosító fúrt kúttal valósította meg a Penta.

Az idei év legnagyobb magyarországi beruházásában épül hatalmas üzemkomplexum Nyíregyházán

2023.07.27

580 milliárd forintos óriásprojekt sorozatban készül a kínai Sunwoda elektromos akkumulátorokat előállító létesítménye és a hozzá tartozó fejlesztések.

Átfogó felújítást kapott a fordítókorong a BKV járműtelepén

2023.07.25

A SWIETELSKY Vasúttechnika Kft. szakembereinek köszönhetően egy új berendezés teljesítményével egyenértékű fordítókorong üzemelhet a Kőér utcai telephelyen.  

Cirkuszfesztivál a Szigeten

2023.07.24

A Sziget látogatóinak egyik legkedveltebb programhelyszíne, a Cirque du Sziget a már megszokott helyén, de ha lehet, még több és még színesebb kínálattal vár mindenkit idén augusztus 10-15 között. Az 1000 férőhelyes nagy cirkuszi sátorban és a külső szabadtéri helyszíneken kora délutántól késő éjszakáig folyamatosan váltják egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb produkciók. A sátorban négy társulat előadása lesz látható minden nap.

Drágulnak a BKK jegyárai, még jobban megéri bérletet vásárolni

2023.07.22

Az elmúlt évek gazdasági folyamatai, az energiaárak drasztikus emelkedése és az általános infláció miatt, a legtöbb kereskedő és szolgáltató után a BKK is kénytelen változtatni egyes termékek árán a megszokott színvonalú kiszolgálás, illetve a további fejlesztések érdekében. A közlekedési társaság számára ugyanakkor továbbra is kiemelt jelentőségű a törzsutasok megbecsülése és számuk növelése, ezért a bérletek ára nem változik.

Az M3-as autópálya közelében újultak meg forgalmas útszakaszok Budapesten

2023.07.20

A Strabag-csoport munkájával Újpalotán lehet biztonságosabban közlekedni.

Magyar fejlesztés – hazai orvostechnológiai cég új központját adták át a fővárosban

2023.07.18

Az átadón a magyar egészségügyi önállóság szerepét hangsúlyozták a K+F bázisként is működő csarnokban.

Már szerkezetkész a Waberer’s ecseri logisztikai központja

2023.07.16

A 47 ezer négyzetméteres létesítményt a Bayer Construct kivitelezi a legmodernebb műszaki és fenntarthatósági megoldások alkalmazásával.

Elérte legmagasabb pontját a Dürer Park második irodaháza

2023.07.14

Szerkezetkész lett a Városliget szomszédságában zajló Dürer Park-beruházás második irodaháza, amely a Dürer Befektetési Kft. beruházásának keretében az ingatlanfejlesztő Property Markettel és a generálkivitelező Market Építő Zrt.-vel együttműködve valósul meg – ebből az alkalomból pedig felkerült rá a bokréta.

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak több vármegyében

2023.07.13

Főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig az átvonuló hidegfront, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

A lakosság véleményét várja a BKK a Pesti alsó rakpart tervezéséhez

2023.07.11

A lakosság véleményét várja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Pesti alsó rakpart tervezéséhez.

Ismét színes világzenei programokkal készül a Sziget Fesztivál

2023.07.09

Mások mellett a Kobo Town, a Kommuna Lux, a Gangar, Ti'Kaniki, a Puuluup, a Koza Mostra, Vinicio Capossela, Djely Tapa és a Barrut is szerepel a Sziget fesztivál idei világzenei kínálatában a Global Village színpadon.

Idén elkészül a fővárosi Üllői út közel három kilométerének felújítása

2023.07.07

A HE-DO csoport áprilisban kezdte meg a munkát a budapesti közlekedés számára meghatározó jelentőségű útvonalon.