2023.03.24, Péntek

Helyi

Nemzeti Atlétikai Központ: a világbajnokságot követően létrejön Budapest legújabb zöld ligete

2023.01.24

A ZÁÉV és a Magyar Építő generálkivitelezésében készülő komplexum a világbajnokság után átalakul, az ideiglenes lelátókat elbontják, és a helyén futókör, sétaút, szabadtéri edzőterem épül.

A gitárvirtuóz Steve Vai ismét Budapestre jön

2023.01.22

Ismét Budapesten ad koncertet Steve Vai. Az amerikai gitárvirtuóz április 12-én az Akvárium Klubban lép fel.

EKF - A megnyitó ünnepség a belváros három helyszínén is látható lesz

2023.01.20

Hétvégén tartják a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat megnyitóját, az esemény a belváros három különböző pontján egyszerre történik - tájékoztatta szerdán az MTI-t a rendezvénysorozat sajtófőnöke.

Már több mint százezren látták a Szépművészeti El Greco-kiállítását

2023.01.18

Október végi megnyitása óta már több mint százezren látogattak el a Szépművészeti Múzeum El Greco-kiállítására. Tekintettel a nagy érdeklődésre, a múzeum szombatonként és vasárnaponként egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit a látogatók előtt.

A magyar kultúra napja - Kortárs magyar filmek az Urániában

2023.01.16

A magyar kultúra napján, január 22-én reggeltől estig kortárs magyar filmekkel és kedvezményes jegyárral várja a közönséget az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Új kiállítás nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban

2023.01.14

"Költő lenni vagy nem lenni" címmel január 14-től látható a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új, állandó Petőfi-kiállítása, amely az életmű főbb problémaköreit megidézve mutatja be Petőfi Sándor alakját.

Fővárosi agglomerációs vasúti fejlesztések tanúsításában vállal szerepet a RailCert Hungary Kft.

2023.01.12

A megfelelőségértékelő szervezet a műszaki-szakértői tevékenységével is támogatja a projekteket.

M3 metró: madár motívumok utalnak az egyik megújuló állomáson a térnek nevet adó ferences rendre - VIDEÓ

2023.01.10

A visszafogott, önmegtartóztató barna és a ragyogó arany kontrasztja határozza meg a januárban megnyíló, Ferenciek tere állomást.

A fővárosban környezetbarát módon hasznosítják a karácsonyfákat

2023.01.06

A magas fűtőértékű tűlevelűek aprítást követően, a kommunális hulladékkal keverve a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. Az így nyert hőenergiából környezetbarát távhőt és villamos energiát állítanak elő.

Zsidó kulturális központtá válhat az egykori fővárosi pártszékház

2023.01.04

A tervezett kulturális központ összes nettó és egyben hasznos alapterülete 1551 négyzetméter, az első emeleten elhelyezendő színházterem tervezetten 214 fő befogadására lesz alkalmas.

A műfaj sztárjai érkeznek a Jazzfest Budapestre tavasszal

2023.01.02

A nemzetközi dzsessz színtér sztárjai, köztük Lizz Wright, Stacey Kent, Avishai Cohen, Simon Phillips, Anouar Brahem, Stanley Clarke és Paal Nilssen-Love lép fel a Jazzfest Budapesten április 26-tól május 17-ig - közölték a szervezők az MTI-vel.

Közlekedési rend szilveszterkor és újévkor a fővárosban

2022.12.31

Az év utolsó napján és az új év első napján is érdemes a közösségi közlekedést választani. Egész éjszaka járnak a metrók, a HÉV-ek és nagykörúti villamosok, az éjszakai járatok pedig a megszokottól jelentősen sűrűbben indulnak.

Vasúti rakodóval bővül a fővárosi agglomerációs megállóhely

2022.12.29

A tervezési feladat megközelítőleg 3 vágánykilométer hosszú vasúti vonalszakaszt érint.

Mintegy negyvenezren jártak idén a Mikulásgyárban

2022.12.27

Mintegy negyvenezer látogató, köztük turisták, valamint kétezer óvodás és kisiskolás járt a tizennyolcadik Mikulásgyárban december 1-22. között - közölte az akció szervezője hétfőn az MTI-vel.

Álmok Álmodói 20 - Az utolsó hetekben gyerekeknek ingyenes a kiállítás

2022.12.23

December 22-től ingyen látogathatják a 18 éven aluliak a Millenáris Álmok Álmodói 20 elnevezésű, szórakoztató tudománytörténeti kiállítását, amely 2023. január 10-ig tart nyitva.

Jótékonysági koncertet ad a Pannon Filharmonikusok zenekar Pécsen és Budapesten

2023.01.23

Edvard Grieg a-moll zongoraversenyét és Dohnányi Ernő II. szimfoniáját adja elő Olli Mustonen finn zongoraművész közreműködésével a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) csütörtökön Pécsen, pénteken pedig a fővárosban. Az együttes a hangversenyek teljes bevételével Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt támogatja.

Kortárs retró hangulat a Deák Ferenc téren

2023.01.21

Videón Budapest legforgalmasabb metróállomásának építészeti koncepciója.

Óz, a varázsló - A klasszikus mese új köntösben a Kolibri színpadán

2023.01.19

Az idei évad első nagyszínpadi produkciójaként egy klasszikus mesét láthat új köntösben a Kolibri Színház közönsége; január 28-án, szombaton mutatják be az Óz, a varázsló című darabot, Gothár Péter rendezésében.

Több mint másfél kilométernyi új árvízvédelmi töltés létesül a fővárosnak ezen a részén

2023.01.17

Az újpesti árvízvédelmi beruházás a Colas Alterra kivitelezésében valósul meg.

A látássérült ügyfelek közlekedését segítik a DANOVA-projekt keretében megvalósult fejlesztések

2023.01.15

Véget ért az Európai Unió kutatásfejlesztési keretprogramjából finanszírozott DANOVA-projekt, melynek keretében a vak és gyengénlátó utasok közlekedését segítő fejlesztések valósultak meg. Akadálymentessé vált a bkk.hu.

Köszönetdallamok a Deák Ferenc tér metróállomáson

2023.01.13

Az M3-as metró történetében most először fordult elő, hogy koncertnek adott helyet egy állomás.

M3-as metró - január 23-tól megnyitják a Deák Ferenc teret és a Ferenciek terét a forgalom előtt

2023.01.11

A SWIELESKY Építő Kft és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. munkájával a város legfontosabb metróállomását is újra birtokba vehetik az utasok.

Elérte a legmagasabb pontját a bolgár nemzetiség új budapesti kulturális otthona

2023.01.09

Felkerült a bokréta a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésében a IX. kerületben épülő központ tetejére.

Termálkút biztosítaná az MTK új multifunkciós sportcsarnokának hőtermelését

2023.01.05

Az előkészítési munkák részeként már lezajlott a bontás és a kármentesítés.

Gödöllő, Salgótarján, Eger és Gyöngyös vonzáskörzetét érintően bővült a MÁV-START-nál elérhető viszonylati helyközi Volánbusz-bérletek köre

2023.01.03

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan fejleszti közös szolgáltatásait: már az Eger, Salgótarján, Gyöngyös és Gödöllő vonzáskörzetében közlekedő Volánbusz-járatokra érvényes helyközi viszonylati autóbuszbérletek is megválthatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból.

Így halad a Zugló szívében épülő 106 lakásos Corner House társasház kivitelezése

2023.01.01

A XIV. kerületi energiatakarékos megoldásokkal épülő tásasház kivitelezése az Épkar Zrt. munkájával valósul meg.

Tavaly után idén is videóval búcsúzik az évtől a Lánchíd: látványos a változás

2022.12.30

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében megújuló több mint 150 éves híd útpályáját december közepén nyitották meg. Az ezt megelőző napon egyedi pillanatot örökített meg stábunk. A friss aszfalt és a restaurátor-műhelyből immár hazatért oroszlánok is látványosan festenek a felvételen, mely a híd életének egy újabb szakasza előtti utolsó napot örökíti meg.

Bővülő szolgáltatásokkal és új díjakkal kezdi az új évet a MOL Bubi

2022.12.28

Változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai január 19-től. Ezzel együtt a szolgáltatás is fejlődni fog, hiszen jövőre újabb gyűjtőállomások és több száz vadonatúj kerékpár állhat forgalomba, azaz a tavaly májusi indulása óta duplájára nő a kerékpárok száma.

Látogatóközpont mutatja be a Budavári Palota megújítását

2022.12.24

Többek között maketteken és digitális rekonstrukciókon keresztül mutatja be a Budavári Palota rekonstrukcióját a Hunyadi-udvarban hétfőn megnyílt látogatóközpont.

Több száz cipősdoboznyi ajándékot gyűjtött a Mikulástroli a rászoruló gyermekek javára

2022.12.22

​A Budapesti Közlekedési Központ és a Baptista Szeretetszolgálat összefogásának köszönhetően idén is több száz gyermek karácsonya lehet szebb egy-egy doboz ajándéknak köszönhetően. A Mikulás és segítője a december 5-én indult Mikulástrolin várta az cipősdobozba csomagolt ajándékokat, valamint a BKK ügyfélközpontjaiba is be lehetett azokat vinni.