2022.07.07, Csütörtök

Helyi

A Kálvin térig jár újra a metró szombattól: utolsó szakaszába lép az M3-as felújítása

2022.05.11

Három állomást adnak át a forgalomnak a SWIETELSKY Építő és a Swietelsky Vasúttechnika munkájával.

Határ úti metróállomás: elkezdődtek az aluljáró bontási munkái

2022.05.09

A STRABAG Generálépítő Kft. által vállalt kivitelezés várhatóan másfél évig tart.

Újra járnak a nosztalgiavillamosok a hétvégétől

2022.05.07

Május 7-től, szombattól hétvégente ismét forgalomba állnak a nosztalgiavillamosok a fővárosban. A járművek a belváros és Óbuda között, a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon, N19-es jelzéssel közlekednek. A nosztalgiavillamosok menetrendje a BKK oldalán érhető el.

Irodaház és hotel épül Buda szívében egy 19. századi klasszicista épületet újjáélesztve

2022.05.05

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Bem Center beruházás, amely a Market Asset Management Zrt. fejlesztéseként a Market Építő kivitelezésében valósul meg.

Sátrak alatt kezdik festeni az új pályaszerkezetet a Lánchídon

2022.05.01

Elkezdődött a medernyílás pályaszerkezetének, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme a Lánchídon, melynek projektjén az A-Híd Zrt dolgozik. A munkához sátrakat állítottak fel, amelyeket folyamatosan mozgatnak majd a szakemberek. Emellett már a parti nyílásokban is folyamatosan helyezik be az új acél pályatáblákat, és jól haladnak a helyszíni kőmunkák.

Péntektől ismét elindul a menetrend szerinti hajójárat a Dunán

2022.04.29

Április 29-én, pénteken újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között. Keddtől péntekig a BKK havibérletével vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni a hajóra.

Jelentős útfejlesztést kap Bács-Kiskun megye az M44-es legrövidebb szakaszához kapcsolódva

2022.04.27

Ahhoz, hogy a térségre rázúduló forgalmi többletet kezelni lehessen, egy közel 20 kilométeres közlekedési folyosót kell rendbe tenni a NIF Zrt. beruházásában.

Szombattól újra jár a fogaskerekű és elindul a Telefogas szolgáltatás

2022.04.26

Április 30-tól ismét közlekedik a fogaskerekű, ezzel egyidőben a Budapesti Közlekedési Központ ezen a vonalon is bevezeti az igényvezérelt szolgáltatást. A járat menetrendje és üzemideje nem változik, de hajnalban és a késő esti órákban csak akkor és azon a szakaszon közlekedik, amelyet előzetesen megrendeltek. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az alacsony forgalmú időszakokban csökken a környék zajterhelése.

Az egész Szentendre-szigetet átíveli majd ez a 21 kilométeres kerékpárút

2022.04.24

Az EuroVelo 6 kerékpárút Szentendrei-szigeten vezetett nyomvonalát egy korábban jóváhagyott tanulmányterv alapján tervezik meg Kisoroszi és Szigetmonostor között.

A hétvégén lemossák a Váralagutat és a Szabadság hidat

2022.04.22

Lemossák a Váralagutat, a Szabadság hidat és a városligeti Zielinski hidat a hétvégén, emiatt éjszakai forgalomkorlátozások lesznek - közölte a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divízió pénteken az MTI-vel.

Lovász Irén és Deva koncertje a Várkert Bazárban anyák napja alkalmából

2022.04.20

Alma, fája címmel Lovász Irén és Deva közös koncertjét hallhatják az érdeklődők a Várkert Bazárban május 1-jén, az anyák napja alkalmából, valamint első alkalommal rendezik meg a helyszínen a WAMP designvásárt - közölte a Várkert Bazár az MTI-vel.

Már lobog a bokréta a budai várban újjáépülő Vöröskereszt-székház tetején - videó

2022.04.18

A 120 évvel ezelőtt Hauszmann Alajosék által képviselt szakmai színvonal éled újjá a Budavári Palotanegyed fejlesztésében, amely a Confector kivitelezésében a Bayer Construct szerkezetépítésével zajlik.

Profession.hu: az álláshirdetések száma 66 százalékkal nőtt az első negyedévben

2022.04.16

Az állásközvetítő portál saját adatai alapján közölte: az intenzív növekedés leginkább Somogy, Pest és Tolna megyére volt jellemző, de a legkevésbé aktív Nógrád megyében is 14 százalékos volt a bővülés.

Állatbemutatóval és nyuszisimogatóval készül húsvétra a fővárosi állatkert

2022.04.14

Látványetetéssel, állatbemutatóval, kézműves programokkal és nyuszisimogatóval is várja a látogatókat húsvétkor a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Zöldebb pályára lép a főváros egyik forgalmas sugárirányú útja

2022.04.12

A jelenleginél jelentősen zöldebb és élhetőbb lehet a Mester utca belső szakasza a felújítás után.

Giro d'Italia - Cavendishé a balatonfüredi sprint

2022.05.10

A verseny útvonala érintette Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyét is.

Helyére került Budapest új hídjának utolsó eleme is - galéria

2022.05.08

A Déli összekötő vasúti Duna-híd harmadik új szerkezete is átjárható, a Duna felett immár három vasúti vágány ível át.

Forgalomkorlátozás a Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny idején pénteken és szombaton

2022.05.06

A Giro d’Italia Grande Partenza kerékpárverseny előkészületei és futamai miatt Budapesten jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani május 6-án, pénteken a délelőtti órákban, és 7-én, szombaton egész nap.

Ezek a projektek jelentősen formálják a fővárost, egymillió fejlesztés alatt álló négyzetméterért felel a Property Market

2022.05.04

Többek között új városnegyedet fejleszt a Market Csoport leányvállalata.

Számítunk a véleményére - Társadalmi egyeztetés indul a Normafa kiszolgálásának bővítéséről

2022.04.30

A Budapesti Közlekedési Központ fejleszti a Normafa térségének közösségi közlekedési kiszolgálását. A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és az M4-es metró, valamint a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között a 21-es autóbuszcsalád sűrűbben közlekedik.

Felkerült a bokréta Európa egyik legmodernebb hírközléstechnikai mérőkomplexumára

2022.04.28

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság fővárosi telephelyének bővítése a Grabarics munkájával valósul meg.

Kaposváron és Budapesten is bemutatják a Mária evangéliuma című rockoperát

2022.04.27

Május 3-án a kaposvári Csiky Gergely Színházban, június 6-án, pünkösdhétfőn pedig Budapesten, a Margitszigeti Színházban is bemutatják a Mária evangéliuma című rockoperát, amelyet további nyári helyszíneken is láthat a közönség az idén.

Vasárnapig lehet jelentkezni az EU-s futásra

2022.04.25

Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ingyenes, 18 kilométeres futást szerveznek Budapesten: az eseményre jövő vasárnap kerül sor, az online regisztrációra e hét vasárnap éjfélig van lehetőség.

Két napig ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

2022.04.23

Ezen a hétvégén is megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők április 23-án és 24-én a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt autómentes környezetben használhatják.

Közlekedési változások az I Bike Budapest miatt szombat délután

2022.04.21

​Idén is megrendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást, a rendezvényt április 23-án, szombat délután tartják a fővárosban. Az esemény miatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell készülni, ezek közül a legjelentősebb, hogy a felvonulás idején várhatóan 15:00 és 17:00 között hosszabb időre korlátozzák a forgalmat az Erzsébet hídon és a Rákóczi úti tengelyen, a keresztirányú forgalmat pedig csak szakaszosan, néhány perces várakozásokkal engedik át, ezért aki teheti, kerülje el szombat délután a belvárost. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás közlekedési eszközök, többek közt a 2-es és 2M, valamit a nagykörúti villamosokat, illetve a sűrítve közlekedő metrók használatát javasolja ügyfeleinek.

Ez a Budapest környéki település bővül új iskolával

2022.04.19

A Dunakanyarban található budapesti agglomerációs község új oktatási intézményét a SWIETELSKY Építő Kft. valósíthatja meg.

Első jelentős szakaszához érkezett a József főhercegi palota újjáépítése

2022.04.17

A Magyar Építő Zrt. kivitelezésében megkezdődött a palota második ütemének kivitelezése.

Idén is lesz menetrend szerinti hajójárat a Dunán – már a hosszú hétvégén ki lehet próbálni

2022.04.15

Április 29-én újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem szeretne csaknem két hetet várni a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében menetrend szerint közlekedő hajójárat indulására, a húsvéti ünnepi hétvégén is ízelítőt kaphat a dunai élményből.

Egy 120 éves tradíció éled újjá Budapesten: hőlégballon-kilátó nyílik a Városligetben

2022.04.13

Május elejétől akár 150 méter magasságból nyújt kilátást Budapestre a Városligetben, a Mimóza-dombon létrejövő Ballon kilátó, azaz egy kötöttpályás hőlégballon.

Április 11-től ismét szabad az út a pesti alsó rakparton

2022.04.11

Április 11-én, hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányban használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között.