2024.03.29, Péntek

Vegyszermentes, helyi, házhoz jön – Cegléden is bejött!

cegledipanorama.hu

2016.10.19. 23:48

Osgyányi Attila előbb CNC gépkezelőként próbálkozott, aztán visszatért szülei foglalkozásához, és gyorsan kitalált egy nyereséges megoldást.

Hirdetés

Országszerte sikerrel terjednek azok a megoldások, melyek a kereskedők kihagyásával közvetlenül a vevőkhöz juttatják el az egészséges, vegyszermentes, helyi termékeket. Erre adnak példát az ország több városában megteremtett úgynevezett szatyor-közösségek vagy zöldségkosarak, de ide sorolható az ellenőrzött biogazdáknak teret adó pesti Szimpla-kert is. Egy ceglédi fiatalember egyetlen huszárvágással hasonló körülményeket teremtett.


Zömében kisgyerekesek a vásárlók

A cegledipanorama.hu azt írja, Osgyányi Attila Cegléd Ugyer nevű városrészében vegyszermentes zöldségeket termel és szállít házhoz hetente kétszer a húsz megrendelő családnak.

„Ez évben fektettem be egy fóliába és szabadföldön is termelünk” – mesélte a fiatal gazdálkodó, akinek családja ismert őstermelő Cegléden. „Nem hirdettem sehol, csak ismerősöknek szóltam, hogy lehet rendelni zöldséget, amit az elfoglalt és zömében kisgyermekes háziasszonyok örömére házhoz is szállítok. Interneten keresztül lehet rendelni, a szállítás szerdán és pénteken történik.”

 

Szájról szájra terjedt a hír

A zöldségtermelő nem gondolta, hogy ekkora siker lesz, szerinte a megfelelő minőségnek és árnak köszönheti a népszerűséget. „Szájról-szájra terjedt a híre és egyre többen jelentkeztek, most húsz családnak szállítok egy-két láda zöldséget hetente. Nekem is jó ez, mert biztos a vevőm, nem kell egy délelőttöt a piacon állni, hogy elkel-e az áru.”

Osgyányi Atttila korábban CNC gépkezelőként dolgozott, de ez évtől inkább visszatért a családi gazdaságba, és gyorsan nyereségessé vált a kezdeményezése.

CeglédFókuszbanhelyi termékek