2024.04.20, Szombat

Magyarország ötödik lett a fiatal szakemberek Európa-bajnokságán

pestpilis.hu

2016.12.22. 10:39

A 16 tagú magyar csapat 2 ezüst és 4 bronzérmet szerzett a svédországi EuroSkillsen.

Hirdetés

Magyarország idén ötödik alkalommal vett részt a szakmák Európa-bajnokságán, 14 versenyszámban 16 versenyzőt elindítva - derült ki az NGM közleményéből.. Az EuroSkillsnek nevezett viadalon a magyar csapat 2 ezüst és 4 bronzérmet, valamint 3 kiválósági érmet szerzett, az átlagpontok alapján pedig összesítésben az 5. helyen végzett.

A skillshungary.hu azt írja, idén 28 országból közel 500 fiatal 35 szakmában mérte össze a tudását Göteborgban. A háromnapos eseményt összesen 76 000 látogató tekintette meg a helyszínen. Ezüstérmet szerzett ICT specialista szakmában Tóth Bence és Vajgel Viktória valamint épületasztalos szakmában Stadler Bence. Bronzérmet szereztek: Molnár Zsófia virágkötő, Szöllősi-Vágó Éva fodrász, Beke Barbara szépségápoló és Pányi Péter hegesztő.

A versenyt minden második évben tartják meg más-más tagországban. A fiatal magyar szakemberek 2008 óta vesznek részt a megmérettetésen.

A csapat budapesti fogadásán Parragh László a Magyra Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, a rendszerváltó országok közül Magyarország rendezheti meg először az EuroSkills versenyt 2018-ban, ami nagyon fontos lesz az ország számára. Az eseményen Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter is részt vett, aki a gazdasági célok közül emelte ki, hogy növelni kell az ország versenyképességét, bővíteni kell a minőségi foglalkoztatást és meg kell erősíteni a magyar vállalkozásokat. „Az elérendő célokhoz a magasan képzett szakemberek mellett magas hozzáadott értéket előállítani képes vállalkozások is kellenek” – fogalmazott a tárcavezető.

Gazdaságszakemberképzés