2024.04.25, Csütörtök

2019-re zöld közösségi térré változik a budakalászi Budai út

budakalasz.hu

2017.02.07. 13:31

A fejlesztések első fázisa a Barát-patak és a főtér közötti szakasz megújításával idén nyáron kezdődik.

Hirdetés

Budakalász városvezetése elhatározta, hogy felújítja, és egy dinamikusan fejlődő kisvároshoz méltóvá teszi a település központi részét. A Budai út menti közösségi terek kialakítására, megújítására három különböző terv készült, melyeket a város weboldalán tekinthetnek meg az érdeklődők.

A fejlesztések három lépcsőben valósulnak majd meg 2017 és 2019 között, mindhárom lehetséges terv ezek mindegyikét tartalmazza. Az első fázis 2017-ben a Barát-patak és a főtér közötti szakaszt, a második ütem 2018-ban a Petőfi teret, a harmadik szakasz pedig 2019-ben a Kálvária és Ady Endre utca közötti részt érinti. (Egyelőre a zöldfelület megújítására készültek tervek, a forgalom csökkentését a tervezett belső feltáró és a külső elkerülő utak megépítése jelentheti majd.)

Hogy a három terv közül választhassanak, Budakalász önkormányzata közös gondolkodásra hívta a város lakóit. Január 31-ig írhatták meg véleményüket, javaslataikat, melyek megvalósíthatóságát a tervezők megvizsgálják. Az összesítést követően a fizikai, jogi akadállyal nem rendelkező, szakmailag elfogadható és a költségkeretbe illeszthető javaslatokat figyelembe veszik.

Az összesített eredmény márciusban kerül ki a város weboldalára, a közbeszerzési kiírást követően pedig a nyár folyamán indul az első fázis, a Barát-patak és a főtér közötti szakasz felújítása. A munkálatok a járda- és parkolóépítéssel kezdődnek, majd a növények életciklusával összhangban ősszel a fák és cserjék telepítésével fejeződnek be.

Helyifelújításközösségi térBudakalász