2024.03.29, Péntek

Budapesttel egyidős épületben nyílt meg Kőbánya ügyfélközpontja

kobanya.hu

2017.02.08. 10:05

500 millió forintos beruházással alakította ki a X. kerületi önkormányzat új ügyfélközpontját: átalakítottak és új szárnnyal toldottak meg egy 144 éves épületet.

Hirdetés

Kőbányán, az Állomás és a Halom utca sarkán épült fel a X. kerület önkormányzatának új ügyfélközpontja. A beruházást az önkormányzat saját erőből, 493 millió forintból valósította meg, csupán a homlokzat felújításához használta fel azt a 7,5 millió forintot, amelyet a Fővárosi Önkormányzat Építészeti Értékvédelmi Támogatásán nyert el.

A fővárosi védettséget élvező, 1873-ban épült házat rendhagyó építészeti megoldásokkal alakították át, valamint egy új, modern szárnyat is hozzáépítettek. A kivitelezés a budapesti Sasad Építő Kft. feladata volt, s az elkészült ügyfélközpont a múlt felidézése mellett a mai közigazgatás minden követelményének megfelel.

A Kőbányai Önkormányzat gondolt a kisgyermekesekre, ezért a földszinten egy pelenkázóval ellátott mellékhelyiséget, valamint egy játszósarkot is kialakítottak.

fotó: kobanya.hu

Az akadálymentesség érdekében a mozgáskorlátozott ügyfeleknek külön ügyfélszolgálati pontot létesítettek, ahol az összes ügyet egy helyen intézhetik.

A kőbányaiak a megújult ügyfélközpontban 54 munkatársnál intézhetik anyakönyvi, gépjárműadó, építmény- és telekadó, szociális, lakás, ipari és kereskedelmi, valamint hagyatéki ügyeiket.

Helyiépítőipari cégekközintézményekKőbánya