2024.04.24, Szerda

Június közepén nyit Gödöllő egyetlen strandja

godolloihirek.hu

2017.06.06. 18:27

A több lépcsőben megújult egyetemi strand hamarosan a sportolni és a strandolni vágyókat is egyaránt várja.

Hirdetés

Gödöllő egyetlen, kulturált fürdőzésre alkalmas létesítménye a Szent István Egyetem területén található strand, ami idén várhatóan június 19-én nyílik meg a látogatók számára, s a terv szerint hétköznapokon 7 és 19 óra között tart majd nyitva. Reggel 7 és 8 óra között az úszni vágyókat fogadják, akik úszóbérletet is válthatnak. Hétvégén és ünnepnapokon a strand 8 és 20 óra között várja a vendégeket.

A strand a tavalyi nyár közepén csaknem 59 hónapos kihagyás után nyitott meg. A SZIE Sport Kft. által üzemeltetett objektumra ekkor közel 150 millió forintot költöttek, hogy végrehajtsák a medencék felújítását és a gépészeti berendezések korszerűsítését. Ekkor létrejött egy 25x11 méteres, 1,9 méter mély, valamint egy 8x11 méteres, 1 méter mély medence, és megmaradt a gyermekpancsoló. Új öltözőkabinokat alakítottak ki, illetve felújították a szociális blokkot is. A víz minőségét új, vegyszeradagolóval ellátott vízforgató rendszer garantálja.

Mindezt idén tavasszal azzal egészítették ki, hogy a víznek szabályozható hőmérsékletet biztosító fűtési rendszer is megújult.

GödöllőHelyiStrand