2024.04.26, Péntek

Vízcsappá változtak a tűzcsapok egy budai kerületben

hegyvidek.hu

2017.06.28. 19:38

A kezdeményezéssel az ivókutakkal kevésbé ellátott városrészekben biztosítanak vízadó helyeket.

Hirdetés

Öt átalakított tűzcsapból juthatnak ivóvízhez a hegyvidéki járókelők – adta hírül a XII. kerület honlapja.

A csapokra kék színű kiegészítő berendezést szereltek, ennek a gombját kell megnyomni, amitől az ivóvíz 15 másodpercen keresztül folyik.

A Csörsz utcai MOM Sporttal szemben lévő, átalakított tűzcsapnál megtartott bemutatón, a Fővárosi Vízművek Zrt. üzemeltetési igazgatója, Csörnyei Géza kifejtette, hogy a főváros mostanáig 43 ivócsapot szerelt fel, ezt egészítik ki a kerületek fejlesztései. Minden esetben olyan forgalmas helyszíneket választanak, ahol sokan megfordulnak, és a nyári időszakban indokolt a vízvételi lehetőség biztosítása. A tűzcsapokra illesztett ivócsapokat a főváros és a kerületek vásárolják meg, az üzemeltetést a Vízművek Zrt. látja el.

Budán elsőként a Hegyvidéki Önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, a cél az, hogy az ivókutakkal kevésbé ellátott városrészekben is legyenek szabadon használható vízadó helyek. Kovács Lajos alpolgármester elmondta, egyelőre öt, tavasztól őszig használható ivócsap működik majd a kerületben, a tapasztalatok alapján azonban várható újabbak kihelyezése is.

HelyiivóvízHegyvidék