2024.03.19, Kedd

Az egész falu összefogott, hogy megmentsen egy családot

cegled.info

2017.09.13. 17:18

Ceglédbercel jótékonysági napot szervezett egy fiatal családanya kezelésének fedezésére.

Hirdetés

A cegledinfo.hu az egész településre kiterjedő összefogásról számolt be Ceglédbercelen. A Pest megyei település egy fiatal anyuka megmentéséért mozdult meg, aki leukémiával küzd. A kezeléshez szükséges anyagi háttér megteremtéséhez jótékonysági napot szerveztek a helyiek, melyen szűrővizsgálatok, sportprogramok, egészséggel kapcsolatos előadások és koncertek várták a segíteni vágyókat.

„Akinek szóltunk rögtön elsőre azt mondta, jön, legyen az orvos, gyerekprogram szervezője vagy árus” - számolt be Senkei Rita. „Az adományokat gyűjtő napra többek közt arcfestést, csillámtetoválást, ugrálóvárat, jógát és intimtorna tájékoztatót is szerveztünk. Hála istennek, rengetegen megmozdultak azért, hogy segítsenek Balogh Katalinnak, akit párja és a hat hónapos gyermeke vár haza.”

A férje beszámolójából kiderült, a betegnek csontvelő transzplantációra lenne szüksége, és mivel a hozzátartozói nem alkalmasak donornak, jelenleg az egész világon keresik a megfelelőt. „Megindító volt számomra, hogy miközben másoknak is vannak problémái, félre tudták tenni azért, hogy segítsenek” – fogalmazott Juhász László.

HelyiCeglédbercel