2024.03.19, Kedd

Hatalmas szobrot kap Bud Spencer a Corvin sétányon

mti

2017.09.18. 13:35

Az olasz színész és sportoló tavaly hunyt el, a józsefvárosi önkormányzat követendőnek tartja az életútját.

Hirdetés

Várhatóan október végén, Bud Spencer olasz színész születésnapján állítják fel az előadóművész szobrát a józsefvárosi Corvin sétányon Budapesten – tájékoztatott a kerületi önkormányzat. Bud Spencer tavalyi halála után Tasnádi Szilvia szobrász fordult levélben a VIII. kerületi képviselőtestülethez, melyben felajánlotta a filmlegendát ábrázoló 2,4 méter magas bronzszobrát a célra.

Az önkormányzat Bud Spencer sportolói és filmes karrierjét is figyelemre méltónak tartja, így úgy döntött, hogy él a lehetőséggel. A színész és sportoló életútjával olyan példát szolgáltatott, amely mindenképp megismerésre méltó és követendő a mai generációk számára is – írták közleményükben.

Vízilabdázóból lett Piedone

Bud Spencer 2017. június 27-én hunyt el, 86 évet élt. Eredeti neve Carlo Pedersoli volt, iskoláit jó eredményekkel végezte, nyolcévesen kezdett úszni. 1948-ban és 1950-ben mell- és gyorsúszásban olasz bajnoki címet nyert, majd szintén 1950-ben része volt az Európa-bajnok olasz vízilabda válogatottnak is. 1952-ben olimpiai ezüstérmet is szerzett Helsinkiben.

Filmes karrierjét eleinte statisztaként, majd az "Isten megbocsát, én nem" című spagetti western főszereplőjeként folytatta. Itt játszott először együtt későbbi rendszeres partnerével, Terence Hillel. Ezután már egyenes volt az út a Piedone-filmek sorozatához.

HelyisportszoborfilmJózsefváros