2024.04.26, Péntek

Ezzel az ötlettel nyomulnak a budafoki borok

budafokteteny.hu

2017.12.12. 18:23

A kerület újabb lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy Budapest bornegyedévé válhasson.

Hirdetés

A budafoki önkormányzat egy saját körmatricát alkotott a kerületben létrejött borok megkülönböztetésére – írja a budafokteteny.hu. A „Budafokon palackozott” feliratú levonó akár külön-külön is a palackokra ragasztható, vagy az eredeti címkékre is rátervezhető.


Középpontban a helyi identitás

Vannak, akik már alkalmazzák az új jelölést, melyről Karsay Ferenc polgármester a helyi borászoknak küldött levelében számolt be. Úgy fogalmazott, a kerület újabb mérföldkőhöz érkezett a „Budapest Bornegyedévé” válás folyamatában.

„Az önkormányzat célja, hogy a kerületben palackozott borok és pezsgők ezzel új identitást nyerjenek, felhívva ezzel az itt élők és a kerületünk iránt érdeklődők figyelmét arra, hogy büszkék vagyunk helyi értékeinkre.”

- áll a levélben.


Egy sor eszközt már bevetettek

A politikus bízik benne, hogy minél több Budafokon palackozott boron és pezsgőn fogja viszontlátni a matricát. Emlékeztetett, ugyanezt a célt szolgálja a nemrég elindított, negyedévente megjelenő Bornegyed magazin, és a legújabb okostelefonos Bornegyed applikáció is. „Különösen nagy öröm számomra, hogy a hagyományos Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál mellett, a Pincejárat projektben is sikerült összefognunk, büszkén vállalva kerületi identitásunkat” – tette hozzá.

A polgármester kiemelte, szerencsére nem telik el úgy év, hogy a kerületben palackozott borok és pezsgők ne nyernének fontos szakmai díjakat, kitüntetéseket.

Az önkormányzat a matrica használatához minden szükséges elemet díjmentesen biztosít a kerület borászainak.

 

HelyiBudafokborászat