2024.04.26, Péntek

Zenével támogatják a cukorbeteg gyerekeket

MTI

2018.12.12. 17:04

A koncerten elhangzó zajszimfóniát olyan videókból állítják össze, amelyeket bárki beküldhetett a környezetében található tárgyak megszólaltatásával.

Hirdetés

A Budapest Music Center (BMC) a Magyar Zene Háza-projekt alapérzéseit fogja közvetíteni a december 16-i jótékonysági koncerten, amelyen a Jónak lenni jó! műsor által támogatott cukorbeteg gyerekek is részt vesznek.

A koncert célja a gyerekek szórakoztatása mellett, hogy felhívják a figyelmet a hangok felfedezésére - mondta el Batta András, a Magyar Zene Háza szakmai vezetője. Az elhangzó zajszimfóniát azokból a videókból állítják össze, amelyeket bárki beküldhetett a környezetében található tárgyak megszólaltatásával.

A tervek szerint a 2020 végére megvalósuló Magyar Zene Házával szeretnék éreztetni, hogy a zenét mindig együtt játszották a különböző társadalmakban; a jövőbeli állandó kiállításon pedig rögtön az előtérben lesznek dobok, amelyeket bárki megszólaltathat, együtt játszva is.

A december 16-én délelőtt a BMC-ben a zajszimfónia előadása mellett a Virtuózokból ismert Boros Misi zongorázni fog, ezen kívül lesz mese, karácsonyi játék is Róka Szabolcs vezetésével.

jótékonyságKultúrakoncertzene