2024.03.29, Péntek

11 magyar kutya képviseli hazánkat Olaszországban

iro-worldchampionship.org

2016.09.19. 11:51

Szerdától vasárnapig tart a mentőkutyák világbajnoksága, amit immár 22-ik alkalommal rendeznek meg. A hazai indulók háromnegyede Pest megyéből jött.

Hirdetés

Több magyar kutya is indul a 22. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon Torinóban. A salzburgi székhelyű nemzetközi mentőkutyás szervezet (Internationale Rettungshunde Organisation - IRO) romkutatás, területkutatás és nyomkövetés kategóriában hirdeti meg a versenyt, amely szeptember 21-én indul és 25-ig tart. Magyarországról négy – köztük három Pest megyei - mentőkutyás szervezet négylábú munkatársai neveztek be.

A szentendrei központú Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot egy, a pusztazámori Mancs a Kézben Egyesületet három, a budapesti S.O.S. Mentőkutyás Egyesületet pedig négy kutya képviseli. Három kutyával indul még a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány is.

A résztvevő ebek közül hat belga malinois fajtájú, ezen kívül többek között németjuhász és border collie kutyusok is tagjai a magyar mezőnynek.

Az egyesületek Facebook oldalán napról napra videókon és fotókon követhetjük nyomon a magyar mentőkutyák olaszországi teljesítményét.

Pest megyekutyaversenymentőszolgálat