2024.03.28, Csütörtök

Átalakul a Börzsöny egyik legfontosabb látogatóközpontja

kozbeszerzes.hu

2017.11.02. 14:11

Királyréten több mint 200 millió forintból modernizálják és bővítik a forgalmas kirándulóhely létesítményeit.

Hirdetés

Nettó 225,3 millió forintból fejleszti a Szokolya közelében található Királyréti Látogatóközpontot az Ipoly Erdő Zrt. A munkára október 16-án a Tamis-Dekor Kft.-vel kötött szerződést, melynek székhelye a kivitelezés helyétől nem messze, a Nógrád megyei Nőtincsen található.

A fejlesztés bontási munkálatokkal kezdődik: ez a sors vár az ajándékboltra, a büfére és az istállóra, valamint a szállásépület nagy részére. Az ezt követő építkezés során 79 négyzetméteres lakószárnyat alakítanak ki a megmaradt épületrészből, valamint 94 négyzetméteren újjáépítik a múzeumi szárnyat. Három, egyenként körülbelül 33 négyzetméteres vizesblokkot is kialakítanak, valamint ajándékboltot és büfét magába foglaló könnyűszerkezetes épületet hoznak létre.

Az épületek között 110 négyzetméteres fedett közlekedőtér jön létre, valamint megépül egy 111 négyzetméteres könnyűszerkezetes gazdasági épület, benne istállóval, kocsiszínnel és nyitott közlekedő-fatárolóval. A fejlesztésnek részét képezi még számos kisebb feladat is, például akadálymentes parkoló, új kerítés a déli oldalon, valamint új szennyvíz-aknák építése.

A közbeszerzési értesítőből az is kiderül, hogy a fejlesztés megvalósítására az Ipoly Erdő 100%-os fedezet elnyerésére adott le pályázatot a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében, azonban a pályázat egyelőre nem került elbírálásra.

Pest megyelátogatóközpontfelújításKirályrét

Ajánljuk még