2024.03.28, Csütörtök

Huszonhárom ország mutatkozik be az idei utazás kiállításon

MTI

2017.03.02. 14:36

Megnyílt az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléje - a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban több mint 300 kiállító kínálatából válogathatunk vasárnap estig.

Hirdetés

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója az Utazás 2017 kiállítás megnyitóján elmondta: a kiállítás idén negyven éves, története hűen tükrözi az utazási szokások változását és kicsit Magyarország történetét is.

A kiállítók 200 magyar turisztikai szolgáltató kínálatából válogathatnak. A főváros 200 négyzetméteres standján minden fontos látnivalóról, kulturális programkínálatról, vagy sportrendezvényről elérhető információ. A kiállítás belföldi díszvendége idén az Európai ifjúsági olimpiai fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendég pedig Pannonhalma. Idén mintegy 40 ezer látogatót várnak.

Oroszország standján a turisztikai kínálat mellett ételkülönlegességeket is lehet kóstolni – mondta el Valerij Vladimirovics Ljahov, az Oroszországi Föderáció követtanácsosa.

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát kiemelte, hogy a bencés kolostor egyik küldetése a látogatók fogadása, mindenkit nyitott kapukkal várnak, hívőket és nem hívőket egyaránt. Az idei év jelszava a közös ház, amire közel 70 rendezvénnyel készülnek.

Érdeklődők a somogyvámosi Krisna-völgy standjánál. (fotó: MTI)

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese szerint az ágazat teljesítménye 2010 óta markánsan erősödik: miközben a világon 4, Európában pedig 2 százalékkal nőtt az utazások száma, Magyarországon 7 százalékkal. A turizmus minden fontos mutatója számottevően nőtt, a belső kereslet a nemzetközivel együtt erősödik.

Ajánlókiállításutazás