2024.04.20, Szombat

25 éves épületénél utcabált rendez szombaton a budapesti Francia Intézet

MTI

2017.07.11. 17:04

Ingyenes koncertekkel várja az érdeklődőket az intézmény a július 14-i francia nemzeti ünnep alkalmából.

Hirdetés

Az ingyenes programot Szeder, a fiatal énekes-gitáros-dalszerző koncertje nyitja meg, amelyen francia nyelvű sanzonok is felcsendülnek. A Reggeli dallal ismertté vált előadó sajátos humorával, szókimondó, őszinte szövegeivel lopta be magát a rajongók szívébe. Zenekara 2016-ra nyerte el mai formáját, és alakította ki saját hangzásvilágát - olvasható a Francia Intézet keddi közleményében.

Mint írják, Szeder franciás koncertjét a Strasbourgban verbuválódott Les Garcons Trottoirs előadása követi, akik szintén új albummal érkeznek a Francia Intézet elé. A Paul d'Amour (gitár, ének), Jean-René Mourot (tangóharmonika, trombita, zongora, ének), Marc-Antoine Schmitt (bőgő, basszusgitár, ének) és Fred Villard (dob, ütőhangszerek, ének) alkotta négyes legújabb albumát a zenei stílusok sokfélesége jellemzi, miközben az egyszerre vicces és érzelmes alaphangvétel változatlan maradt. A romantikus balladákat, szvinget, rockosabb számokat játszó banda bulijai során is érdemes a dalok szövegére figyelni.

Az estet idén TMX, a méltán híres Kollektíva zenei sorozat és a Sticky Beats diszkómárka sztárja zárja francia fűszerezésű elektronikával. A Budapesti Francia Intézet Fő utcai épületének 25. születésnapja alkalmából a szervezők különleges dekorációval készülnek.

Ajánlókoncert