2024.06.24, Hétfő

Forraltbor- és kocsonyapikniket rendeznek Vácrátóton

MTI

2018.01.17. 11:35

Saját készítésű étellel is lehet nevezni a versenyre, de a csak kóstolni vágyókat is szeretettel várják a hétvégi rendezvényen.

Sokféle forralt borral és kocsonyakülönlegességgel várják az érdeklődőket szombat délután Vácrátóton. Spiegelhalter László, a település polgármestere elmondta: immár negyedik alkalommal rendezik meg a forralt borok és kocsonyák mustráját. Aki szeretne az általa készített különleges ízesítésű forralt borral vagy nem mindennapi kocsonyával benevezni a versenybe, annak a rendezvény helyszínén, a Petőfi téren 14 órától lesz erre lehetősége.

A polgármester hozzátette, hogy évről évre egyre népszerűbb a rendezvény, idén is több tucatnyi nevezőre számítanak. A különleges forralt borokat és kocsonyákat Merczi Gábor, a Gundel étterem executive séfje által vezetett szakmai zsűri bírálja majd el. Spiegelhalter László felidézte, hogy a tavalyi pikniken lehetett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is kóstolni.

Mint minden évben, idén is készülnek zenei programmal: ezúttal Dér Heni énekesnő lép fel. A gasztronómiai rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

AjánlófesztiválgasztronómiaVácrátót