2024.06.20, Csütörtök

Átadták a Budaörsi úti új közúti csomópontot

2016.04.21. 09:42

Átadták Budapesten a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek.

Átadták Budapesten a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek, mely megkönnyíti majd az agglomerációhoz tartozók közlekedését is.

A csomópont hétfői átadásán Tarlós István főpolgármester elmondta, hosszú évek óta megoldatlan probléma zárul le a Budaörsi út és környéke rendezésével. Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, és a beruházásnak naponta 120 ezer autós látja a hasznát.
A csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően egyszerűbbé válik az egyes közlekedési ágak közötti gyors, kényelmes és biztonságos átszállás.
Kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, kétszintű csomópont, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, valamint zajvédő fal épült.
A kivitelező az építkezés során a közlekedést végig biztosította, úgy kellett egy felszín alatt is futó rendszert megépíteni, hogy közben a forgalmat csak a lehető legkisebb mértékben akadályozzák.
Folyamatosan bővül a P+R parkolók száma, jelenleg 1000 parkolóhely van már a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az év végére pedig mintegy 1500 parkolóhely áll majd az autósok rendelkezésére - mondta.
A Budaörsi úti beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került.

forrás: mti

Galéria

Fókuszbancsomópont