2024.07.20, Szombat

Bővítette gabonatároló-képességét Kossuth városa

mti

2018.05.17. 15:41

A teljes kapacitás immár 30 ezer tonna a Concordia Közraktár ceglédi tárolójában.

Új csarnoktárolóval bővítette ceglédi vasúti átrakótelepének kapacitását a Concordia Közraktár Zrt. Az állami vállalat 1200 négyzetméteres új épületével a telep teljes gabonatároló képessége 30 000 tonnára nőtt.

A cég közleményéből kiderült, minden időjárási körülmény mellett használható, speciális csarnok jött létre. A raktártelep a kelet-nyugati vasúti kereskedelmi útvonal mellett fekszik, ezért mindkét irányból fogad és továbbít szállítmányokat. „Az áru jöhet például Németországból vagy Ukrajnából, és távozhat akár Olaszország, de Görögország irányába is” – olvasható a tájékoztatóban.

A társaság közlemény arra is rámutat, Kossuth Lajos szülővárosa a vasúti és közúti terményfuvarozás egyik legnagyobb forgalmú csomópontja:

az elmúlt évben több mint 108 ezer tonna gabona és más szemes termény fordult meg a tárolókban.

Lukács Tamás, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. társaságokért felelős igazgatója a közleményben úgy fogalmazott, „a telep fejlesztése jó példája annak, hogy az állami vállalkozások piaci alapon is élet- és fejlődőképesek lehetnek a megfelelő körülmények és vezetés mellett.”

CeglédHelyilogisztikagabonafélék