2024.05.23, Csütörtök

Ceglédi diákokat jutalmaztak

2016.01.21. 08:06

Jól tanuló, szerény anyagi körülmények között élő gyerekeket ajándékozott meg a Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány. Négy iskola, összesen 20 diákjának adtak át vásárlási utalványt. Az alapítvány hosszú évek óta segíti a hátrányos helyzetűeket, volt olyan év hogy 1 millió forintnyi adományt tudtak szétosztani köszönhetően a segítőknek, a felajánlott adó 1 százaléknak.

A Ceglédiek a Ceglédiekért Közalapítvány az adományok szétosztásához minden évben pályázatot ír ki. "Még karácsony előtt írtuk ki azt a pályázatot, amiben jó tanuló és szociálisan rászoruló gyerekeknek szeretnénk segíteni." - mondta el a helyszínen Tűri László. A 2015-ös év adományait most adták át a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

"Az igazgató visszajelzése kapcsán, megküldik azoknak a gyerekeknek a nevét, akik jó tanulók, rendes gyerekek és rá is szorulnak erre a támogatásunkra." - erről már Dr. Zsámberger György, a közalapítvány elnöke beszélt. Az alapítvány évről évre nagyon sokat segít. Volt olyan év, hogy többszázezer forint szétosztásáról döntöttek-mondta az elnök. "Az alapítványunk az elmúlt években volt, amikor 600 ezer forintos nagyságrendben is adtunk ajándékot. most körülbelül 110 ezer forintot tudunk erre fordítani, négy iskolában, a Várkonyiban, a Reformátusban és a Táncsicsban." - tette hozzá Dr. Zsámberger György.

Tegnap délelőtt elsőként a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolába látogattak el az Alapítvány vezetői. A gyerekek fejenként 5 ezer forintos ajándékutalványt kaptak. A visszajelzések alapján minden forintot örömmel vesznek a gyerekek és a szülők, hiszen az utalványt akár tanszervásárlásra is fordíthatják.

forrás: cegled.hu

Galéria

Helyiadománytanulódiákok