2024.07.24, Szerda

Egyenlőre eredeti helyén marad a szentendrei Zeneiskola

2016.04.06. 12:30

2016-ban biztosan nem költözik a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Szentendrén, mert az e célra korábban kiválasztott „Fehérház” hangszigetelése sokba kerülne.

2016-ban biztosan nem költözik a Vujicsics Tihamér Zeneiskola Szentendrén, mert az e célra korábban kiválasztott „Fehérház” hangszigetelése sokba kerülne. A döntés a városvezetés, a szakemberek és az érintett intézmények vezetőinek egyeztetésén született az előzetes felmérések alapján.

A város egy 2015. novemberi testületi döntéssel indította el az intézménykorszerűsítési programot, melynek keretében több, leromlott épületben működő városi intézmény számára jelöltek ki új helyet. Közülük a zeneiskola a patinás, ám mára felújításra szoruló, több mint száz éves egykori Veresmarty-villából a Dunakorzó 18. szám alatti irodaépületbe („Fehérház” ) települt volna.

A zeneiskola Dunakorzó 18. sz. alá költöztetése azonban a részletes vizsgálatok szerint nagy anyagi ráfordítást igényelne, mert az épület többi, meglévő funkciójának biztosításához komoly hangszigetelésre lenne szükség. Ilyen volumenű beruházásra jelenleg a városnak nincs fedezete, ezért vagy az épületben lévő mozinak kell másik helyet találni, vagy a zeneiskolának, vagy a zeneiskola jelenlegi épületének felújítására kell forrást találni.

A zeneiskola eredeti helyén történő tovább működésének feltételeit vizsgálják, az annak meghosszabbításához szükséges statikai nyilatkozat beszerzésével az intézmény egyelőre a jelenlegi helyén marad.

forrás: szentendre.hu

Galéria

SzentendreHelyi