2024.06.17, Hétfő

Elindult a Garas utcai bölcsőde bővítése Dunakeszin

2016.06.27. 12:57

Dunakeszi városában az előző ciklus elején a legproblémásabb kérdések egyike a megfelelő számú bölcsődei- és óvodai férőhely biztosítása volt.

Dunakeszi városában az előző ciklus elején a legproblémásabb kérdések egyike a megfelelő számú bölcsődei- és óvodai férőhely biztosítása volt. Ezt számos fejlesztésnek köszönhetően sikerült mérsékelni, a jelentkezések számából azonban látható, hogy még további férőhelyek kialakítására is szükség van.

A lakossági igények kiszolgálása érdekében az elmúlt években Dunakeszi Város Önkormányzata kiemelt projektként kezelte a bölcsődék és óvodák bővítését, új intézmények létesítését. Az intézkedéseknek köszönhetően több mint 30 %-kal bővültek a bölcsődei férőhelyek, és ez az arány szeptembertől tovább nő.

Idén lehetőség nyílt a Garas utcai Bölcsőde férőhelyeinek bővítésére. A bölcsődében ugyanis megszűnt a főzőkonyha, így annak helyén - az előzetes felmérések alapján - két csoportszoba is kialakítható.

A munkálatok a napokban el is kezdődtek, így ősztől további huszonnyolc, Dunakeszin élő család mindennapi gyermek elhelyezési problémája oldódik meg.

forrás: dunakeszi.hu

Galéria

DunakesziFókuszban