2024.05.21, Kedd

Felújított utat adtak át Tápióbicskénél

2016.06.29. 08:36

Átadták a Tápióbicske és Nagykáta közötti 6,7 kilométeres felújított útszakaszt kedden.

Átadták a Tápióbicske és Nagykáta közötti 6,7 kilométeres felújított útszakaszt kedden. A 3115-ös bekötőút kivitelezője a He-Do Kft. volt. A beruházás rendbe tette a fővárosba vezető 31-es út és a járási központ elérhetőségét Tápióbicskéről.

Ez a fejlesztés is része annak a 69 milliárd forint értékű útfelújítási programnak, amely az ország 144 pontján zajlik - közölte Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a 300 millió forint értékű beruházás átadásakor. Magyarországon az idén 1100 milliárd forint értékben indul közlekedést fejlesztő beruházás.
A politikus emlékeztetett arra, hogy zöld jelzést kapott az M4-es fejlesztése is 2-szer 2 sávos, autópályává bővíthető gyorsforgalmi úttá. A tervek szerint 2018 végéig az autóút eléri Szolnokot, majd folytatódik.
Ezen kívül újabb autópálya-összeköttetés létesül Debrecen felől Berettyóújfalun keresztül Románia felé - fűzte hozzá.
Szintén a tervek között szerepel az M2-es gyorsforgalmi úttá alakítása egy 20 kilométeres szakaszon Vác irányába, és Esztergom felé is jelentős beruházásra készülnek - sorolta az államtitkár.
A térséget érintő fejlesztésekről azt mondta, hogy 2017-ben folytatódik a 31-es főút felújítása. Fontos, hogy az ország valamennyi járási központja biztonságosan megközelíthetővé váljék, ezért kiiktatják a veszélyes csomópontokat - jelezte Tasó László. Hozzátette: mindennek az a célja, hogy a beruházások hozzájáruljanak az ország gazdasági erejének növeléséhez.

Czerván György a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a felújítás azért nem kaphatott uniós forrást, mert Pest megye, a Közép-magyarországi régió részeként nem jogosult ilyenre. Emlékeztetett: a kormány korábbi döntése szerint 2021-től Pest megye leválhat a fővárosról. Addig is egy 80 milliárd forintos alapot különítettek el a Pest megyei fejlesztések finanszírozására - jelezte az államtitkár. 

Kanyó Sándor, Tápióbicske (független) polgármestere az útátadáson azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztés megvalósítása révén gyorsabbá és biztonságosabbá válik a község lakói számára a járási központ, Nagykáta megközelítése.

forrás: magyarepitok.hu / mti / kozbeszerzes.hu

Galéria