2024.05.18, Szombat

Fogyasztóvédelmi ellenőrzésekkel óvják a vásárlókat

2016.05.17. 14:40

A cél a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő jogának biztosítása.

A nyár közeledtével megkezdődtek a fesztiválok, vásárok, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának munkatársai szinte minden hétvégén ellenőrzik a sokak által látogatott rendezvényeken, a kitelepült kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységeket. A cél a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő jogának biztosítása.

A hatóság munkatársai, a Ceglédi Rendőrkapitányság felkérésére közös ellenőrzést folytattak a „Ceglédi Majális, V. Utcazene Fesztivál és III. Városalapítók Napi Forgatag 2016” elnevezésű rendezvényen.

A fogyasztóvédelmi szakemberek az ellenőrzött egységek 40 %-ában találtak problémát. Elsősorban a röviditalok mennyiségének eltérése, valamint az üzemeltető adatai feltüntetésének hiánya volt szabálytalan.

Az italok mennyiségi ellenőrzésére minden esetben próbavásárlás keretében került sor, melyet bemutatkozás után a felügyelők kalibrált mérőhengerrel visszamértek. A hatóság két esetben talált eltérést a fogyasztó hátrányára.

A kézműves finomságok – gumicukor, törökméz, szőlőcukor - próbavásárlása során ezen a hétvégén nem találkozott jogsértéssel a hatóság, hiszen minden esetben hiteles mérleggel, pontosan mértek a vállalkozók.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

Fókuszbanfogyasztóvédelempróbavásárlás

Ajánljuk még