2024.03.29, Péntek

„Méltó lesz a Hungaroringhez” – új lejárat épül az M3-ason

pestpilis.hu, magyarepitok.hu

2016.09.09. 13:04

Teljes értékűvé válik az autópálya lehajtó Mogyoród és Fót térségében, jobb elérhetőséget nyer a Forma-1 magyar helyszíne – értesült a pestpilis.hu a mogyoródi önkormányzattól.

Hirdetés

A magyarepitok.hu cikke szerint új autópálya-csomópont és új nyomvonalon lejáró épül az M3-ason Mogyoród és Fót jobb megközelítése érdekében összesen négy körforgalommal, egy felüljáróval és egy híddal.

A projekttel kapcsolatban megkerestük a mogyoródi önkormányzatot, az alpolgármester jelentős előrelépést lát a fejlesztésben. „Nagy öröm volt számunkra, amikor megjelent a közlönyben a projekt, ami benne van a 2017-es országos költségvetésben” – fogalmazott Kapitány Attila. „Ez a beruházás jó hír Mogyoród számára és Fót, valamint a csatlakozó települések számára, de ráadásként méltó a Hungaroringhez. A jelenlegi megközelítés ugyanis méltatlan volt a Forma-1 magyarországi pályájához.”

Kapitány Attila úgy fogalmazott, egy nagy értékű projekt valósul meg, ami az egész környezetre komoly hatással lesz. Az alpolgármester elmondta, az új csomópont a mostani 18-as lehajtótól 100 méterre épül meg, amely teljes értékű lesz úgy Budapest, mint Nyíregyháza irányában. „Mindez azért fontos, mert jelenleg a csomópont csak arra alkalmas, hogy Budapest irányába tudjanak rá felhajtani, vagy megközelítsék Mogyoródot Budapest felől.”

 

FókuszbanMogyoródHungaroringM3-as autópálya