2024.03.29, Péntek

Emberi sorsokat egyenesít ki a szegények autókölcsönzője Csepelen

csepel.info

2017.03.13. 15:47

A piaci ár harmadáért kínál bérelhető autókat, szálláshoz és munkához is segíti a rászorulókat Prondvai-Pacsika Ferenc sajátos kölcsönzője.

Hirdetés

A szegényebb réteg számára nyitott autókölcsönzőt Csepelen egy tatai férfi – derül ki a csepel.info riportjából. A kölcsönzőben senkitől nem kérnek kauciót, - a cég neve az autóbérlés, kaució nélkül szavak rövidítése – kimondott cél azoknak a kiszolgálása, akik „átmenetileg sem képesek százezreket kitenni az asztalra”.

Más kölcsönzőben egy közepes kategóriájú autó elvitele egy napra nagyjából 15 ezer forintba kerülhet, itt már napi négy-ötezer forintért kaphatnak a bérlők „valamit, ami gurul, és nem ázik meg benne az ember.”


Sokszor egy apró lökésen múlik minden

A cégvezető Prondvai-Pacsika Ferenc korábban karácsonykor bejglit és rántott húst osztott a csepeli utcákon élőknek, majd Tanuljunk és sportoljunk címmel tanfolyamot szervezett munkanélkülieknek. A mostani tél közepén közleményt írt a kölcsönző cég Facebook-oldalára, melyben a legkeményebb napok túléléséhez ajánlott segítséget. Hamarosan rengeteg levelet kapott, és több embernek is tudott segíteni, voltak, akiket be is fogadott egy kiürített irodahelységbe és egy lakókocsiba.

„Sokszor egészen apró lökéseken múlik a peremen élők egyensúlya, én csak visszabillentettem őket oda, ahol folyatni tudják az egyensúlyozást” – fogalmazott a cégvezető, aki önéletrajzokat írt és küldött el néhány helyre a megmentettek nevében, így többüket is munkához juttatott.

Az ötven bérautó üzemeltetése mellett karateedzéseket is tartó Ferencről szóló riport teljes terjedelmében itt olvasható.

FókuszbanCsepelélhető életsegítségnyújtás

Ajánljuk még