2024.03.29, Péntek

Ingyenes hajóutat és parkolást ér a vizes vb-re váltott jegy

mti

2017.06.26. 12:52

Új kikötők, hajójáratok és parkolóhelyek tehermentesítik a hazai rendezésű világbajnokság tömegközlekedését.

Hirdetés

A Mahart Passnave Kft. és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása értelmében 250 férőhelyes hajókkal szállítják a július 14-én kezdődő világverseny helyszíneire a nézőket. Szabó Tünde sportállamtitkár a vb hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, tizenkét új kikötő létesült a két hetes világversenyre, ami után ezek egy részét a budapesti és a Dunakanyar menti menetrendi hajós közlekedésben használják majd.    

  • Négy kikötő a Dagálynál,
  • három kikötő Margitszigeten,
  • egy a Batthyány téren,
  • kettő a Vigadó téren,
  • illetve egy-egy a Műszaki Egyetem előtt és MÜPA előtt létesült,
  • emellett P+R parkolót is építettek.

Az államtitkár az ország történetének eddigi legnagyobb sporteseményének nevezte a vizes világbajnokságot.
 

A vb után történelmi hajóút éül az új kikötőkre

Varga Csaba, a Bp2017 Kft. üzemeltetési és logisztikai menedzsere elmondta, akinek van jegye bármelyik aznapi budapesti vb-eseményre, az a MÜPA és a Műegyetem előtti kijelölt P3R parkolókban ingyen parkolhat, továbbá ingyen veheti igénybe a világbajnokság hajójáratait. A menedzser elárulta, 1,5 éve kezdték a rendezvény hajós kiszolgálásának tervezését.

Spányik Gábor, Mahart ügyvezetője elmondta: a cég 14 hajót újított fel az elmúlt időszakban, a hajókat fedélzeti kommunikációs eszközökkel látták el, a beruházás értéke 800 millió forint volt. Közlése szerint a 12 új kikötő műszaki átadása a következő napokban várható, azok hosszú éveken keresztül üzemelhetnek.  

A kikötők egy részében a rendezvény után tematikus történelmi hajóutat alakítanak ki, ezen a magyar hajózás történetével ismerkedhetnek meg, történelmi hajókat állítanak ki. A tematikus túra útvonalának indulópontja a Vigadó térnél található Kossuth múzeumhajó, és a Parlament előtti Lajta monitor hajó lesznek. A további hajókat az Olimpiai parknál, a Margit szigeten, és a Dagálynál létesülő kikötőkben állítják ki.

Fókuszbanközlekedésfejlesztésvizes vb 2017

Ajánljuk még