2024.04.26, Péntek

Minifociban csodát tett a magyar válogatott

erdi-vse.hu

2017.06.20. 14:10

Dzsudzsákékhoz hasonlóan bravúros csoportgyőzelemmel kezdtek az Európa-bajnokságon, de ők meg sem álltak az elődöntőig. A románok legyőzésével kiharcolt Eb-bronzban egy érdi focista is fontos szerepet vállalt.

Hirdetés

„Láttam mindenkiben a tüzet, tudtuk, hogy bármire képesek vagyunk” – így írta le a Érdi VSE honlapjának a csehországi minifutball Európa-bajnokság nyitómeccsét a magyar válogatott védője, Bozsoki Imre. A magyarok teltházas meccsen verték meg a házigazda, Európa-ranglistán második Csehországot (1-0), a sikerrel „sokkolták a minifutball világát” a sportág európai szövetségének honlapja szerint.


A nagypályás futballban harmadosztályú Érdi VSE védője szerint óriási lökést kapott a csapat a barvúrtól, a folytatásban Izrael ellen Bozsoki nyitotta meg a gólok sorát, a mieink végül 6-0-ra nyertek. A lettek elleni 2-1-es siker pedig már csoportgyőzelmet jelentett Magyarországnak, akárcsak egy évvel ezelőtt a nagypályás Európa-bajnokságon.
 

4:32:18-nál látható Sós Márkó letteknek lőtt bombagólja

 

A magyar válogatott a nyolcaddöntőben 1-0-s sikerrel búcsúztatta Törökországot, majd jött a lengyelek elleni hatalmas csata a nyolc között. „Éreztük, hogy jobbak vagyunk, sokkal több helyzetünk is volt, de pontrúgásból kaptunk egy gólt, szerencsére az utolsó percekben egyenlíteni tudtunk.” A büntetőknél a 28 éves hátvéd azt kérte hogy, ne kelljen lőnie, a döntés bejött: „Azon a meccsen nem éreztem, hogy rúgnom kellett volna. Bíztam a társakban, és meg is oldották a feladatot.”

A mieink a négy között sima (0-3) vereséget szenvedtek az oroszoktól. Bozsoki szerint nagyon rosszul játszottak, ráadásul az ellenfél az orosz nagypályás élvonalban edződött, válogatottat is megjárt focistákkal állt fel. Maradt azonban egy esély az éremre, és ezt be is váltották a magyarok: a bronzmeccsen 0-0 után büntetőkkel megverték az Európa-ranglistán éllovas Romániát, a sportág eddigi legnagyobb magyar sikerét elérve. „Egy magyar–románra egy magyar játékost nem kell feltüzelni, az dupla erőt ad. Onnantól kezdve nem számított, ki hol áll a ranglistán. Az volt a lényeg, hogy ne kapjunk gólt és magabiztos védekezésből építkezzünk.”

 

Ez a büntetőpárbaj döntötte el az Eb-bronzot (1:06-nál Fekete Róbert érmet érő gólja)


Az Eb-n a magyarok mind a hét meccsén részt vett Bozsoki az Európa-bajnokság legbohócabb csapataként írta le a magyar válogatottat. „Minden percben bohóckodtunk, ezt szerintem a gólörömöknél a szurkolók is észrevehették. Ez a jó hangulat kellett a csapatnak, hogy eljussunk idáig. Ha játékerőben nem is voltunk a topon, az együtt a csapatért elvnek köszönhetően miénk lett a bronzérem."
 

A minifoci a kispályás labdarúgás egyik ága, ami szemben az UEFA és FIFA által preferált futsallal kifejezetten az amatőrök sportága. A hazai minifoci szövetség 2015-ben szerveződött meg (a korábbi kispályás szövetségből), és akkor lett tagja az európai szövetségnek. A játékot 4-szer 2 méteres kapura, 46 méter hosszú és 26 méter széles pályán játsszák, kizárólag műfüves cipőben. A kétszer 20 perces meccseken 5 mezőnyjátékos és egy kapus szerepelhet, hat cserejátékossal, akik korlátlanul cserélhetők. A becsúszás nem engedélyezett. A futsalban mindezekkel szemben négy mezőnyjátékos van, és elsősorban teremben játsszák.

 

 

Fókuszbanfociminifoci

Ajánljuk még