2024.04.27, Szombat

Itt tartunk: 44 másodpercenként nyúl a telefonhoz az átlag

digitalhungary.hu

2017.10.10. 15:00

Ha attól félsz, hogy lemaradsz valamiről, akkor jó eséllyel téged is elkapott a FOMO.

Hirdetés

Van, aki szerint ez maga a fejlődés, van, aki inkább a fejét fogja attól a hírtől, amit a digitalhungary.hu tett közzé egy konferenciára hangolva. A cikkből kiderül, a Würzburgi- és a Nottingham-Trenti Egyetem 2016-os kutatása alapján alig 44 másodpercig bírjuk anélkül, hogy hozzányúlnánk az okostelefonunkhoz. A FOMO (Fear of Missing Out) jelenség olyan erős hatással van a mindennapi életünkre, hogy sokan képtelenek vagyunk leszakadni a közösségi hálóról és a világhálóról.

A hazai mobilpiacról a cikk azt írja, az 5,9 millió magyar internetező több, mint háromnegyede, 4,5 millió ember szokott mobil eszközön is internetezni. Közülük is 3,5 millióan teszik ezt rendszeresen.

A lap által reklámozott Mobile Hungary konferenciát október 18-án rendezik. A legújabb mobil technológiai trendek és fintech innovációk mellett arra is választ keres, hogy a mobil és az okostechnológia hogyan jelenik a mindennapi életünkben, és ennek milyen hatása van a kereskedelmi, gazdasági és kommunikációs folyamatokra.

Fókuszbaninternettelefon