2024.03.29, Péntek

Szabadulószobával képzi hallgatóit a BME

bme.hu

2018.03.06. 19:17

A kijutáshoz olyan eltúlzott konfliktusokat kell kezelniük, melyek a munkahelyi környezetben várnak majd rájuk az egyetem utáni években.

Hirdetés

A BME-n létesült Magyarország első egyetemi szabadulószobája. A bme.hu azt írja, az „R” épületben kialakított szabadulószobába érkezve a munkahelyen is előforduló, de a valósághoz képest eltúlzott munkahelyi szituációkban és konfliktushelyzetekben találják magukat a jelentkezők.

A kijutáshoz különféle feladatokat kell végrehajtaniuk. A játékos helyzetekben a diákok olyan kezdő alkalmazottak, akiket egy kitalált vállalat irodájába zárnak be azért, hogy vidám környezetben, ám konfliktusok közepette dolgozzanak össze és találjanak megoldást a hétköznapokban is megjelenő problémákra. „A képzeletbeli cégnél már létező bonyodalmakba és kapcsolati hálókba csöppennek bele a diákok” – árulta el a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) fejlesztéséről Nagy Gábor igazgató. „A kialakult emberi viszonyokra rányomja a bélyegét a közelmúlt elbocsátási hulláma, valamint az is, hogy egyes kollégáknak a feletteseik javaslatára személyiségfejlesztő tréningen kellett részt venniük.”

A kommunikáció, a konfliktus- és stresszkezelés, az időgazdálkodás, valamint a problémamegoldás mind olyan képességek, amelyek gyakorlásában segíthet a szabadulószoba.

Mindezek további erősítésére a HSZI csoportos és egyéni tanácsadásain is van lehetőség. A speciális képzési eszközről további részletek itt olvashatók.

FókuszbanegyetemBudapesti Műszaki Egyetem

Ajánljuk még