2024.04.29, Hétfő
Szép lassan megfojtja az internet a hagyományos televíziót
pexels.com

Szép lassan megfojtja az internet a hagyományos televíziót

origo.hu

2018.07.19. 14:14

Nagy-Britanniában már hátrányban vannak a hagyományos tévécsatornák az internetes megosztókkal szemben.

Hirdetés

Sok elemzést lehet olvasni a hagyományos televíziózás folyamatos visszaszorulásáról és a különböző tévés csatornák nézettségének csökkenéséről, ami mögött a világháló nyújtotta lehetőségek egyre nagyobb kihasználása áll. Ez a folyamat olvasható ki a Nagy-Britanniában lezajlott fordulatból is. Itt ugyanis a Netflix, az Amazon és a Sky's NOW TV előfizetői száma először haladta meg a műholdas és kábeltévé előfizetőkét – derül ki az Origó cikkéből.

Míg a stream csatornák 15,4 millió előfizetővel rendelkeztek az első negyedévben, a hagyományos csatornák 15,1 millió előfizetőt tudhattak magukénak. És a folyamat valószínűleg koránt sem ért véget.

Habár a hagyományos tévé előfizetésekből származó bevétel 6,4 milliárd font volt tavaly, ami 2,7 százalékos esést mutat, még így is jócskán meghaladja a stream szolgáltatók bevételét, ami 895 millió font volt.

Mi a helyzet magyar fronton?

A vártnál kevésbé nőtt Magyarországon az új előfizetők száma a Netflix felületén, ezzel együtt zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén. Az okokat valószínűleg sokáig lehetne fejtegetni, de mindenképpen megemlítendő, hogy itthon még mindig elenyésző a magyar tartalom a felületen. Ez azt jelenti, hogy sem magyar feliratot, sem pedig magyar szinkront nem tartalmaznak nagy számban az itt található filmek.

Fókuszbaninternettelevízió