2024.04.19, Péntek

Hamarosan újabb épületet rekonstruálnak a Semmelweis Egyetemen

magyarepitok.hu

2018.09.22. 09:00

A teljes belső felújítás során a Pulmonológiai Klinika és az Onkológiai Központ korszerűsödik.

Hirdetés

Megújul a Semmelweis Egyetem Tömő utca 25–29. szám alatti épülete. A létesítményben található Pulmonológiai Klinika és Onkológiai Központ teljes belső rekonstrukción esik át, melynek kivitelezését 94 millió forintos forrásból az MG Építész Kft. végzi - olvasható a TED tájékoztatásában.

Az összesen 8931 négyzetméter hasznos alapterületű épület rekonstrukciója során 131 fekvő- és 20 kúraágy, laboratóriumok, diagnosztikai egységek, szakambulanciák és kiszolgáló helyiségek is létesülnek.

A fül-orr-gégészet is megújult

A Tömő utcai épület mellett nem régiben korszerűsítették a fül-orr-gégészeti klinikát és két kórtermét. Utóbbinál az egyetem vezetésének segítségével kicserélték a nyílászárókat, és új liftet is kapott az épület. Az átadott klinika 46 modern, elektromos ággyal bővült. Az összkomfortos, kétágyas szobákban LED tévé, hűtőszekrény, légkondicionáló és korszerű fürdőszobák biztosítják a betegek kényelmét, emellett két HD kamerát is elhelyeztek a klinika egyes pontjain, melyek képei megjelennek a portás több ablakos monitorján is.

Az egyetem újságában dr.Tamás László klinikaigazgató elmondta, hogy az elmúlt öt évben minden felújítást úgy végeztek a fül-orr-gégészeti osztályon, hogy az megfeleljen a majdani teles átalakításnak, aminek során egy harmadik emelettel bővítik az épületet. Ide kerülnek majd a műtők, az ügyeleti és orvosi szobák, illetve a tervek között szerepel még egy külső lift kialakítása is.

 

Fókuszbanépítőipari cégeképületfelújításegészségügySemmelweis Egyetem