2024.07.24, Szerda

A Hazajárók Erdély-filmjét is bemutatják az Erdélyi Művészek Hetén

mti

2018.11.08. 16:12

Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor személyes történetekkel egészíti ki a filmet a Duna Palotában.

Az erdélyi művészek sokszínűségét mutatja be november 12. és 16. között az Erdélyi Művészek Hete, amelynek

középpontjában az építészet, a színház, a rockzene és a filmművészet áll.     

  • Az Erdélyi Művészek Hete idei programsorozatának megnyitóját a Magyar Tudományos Akadémián tartják november 12-én, ahol az erdélyi származású Makay Tamás építész és felesége, Makay Berta mutatják be az építészet Kárpát-medencei magyar hagyományát és hagyatékát, valamint a Miszlán működő művésztelepüket - olvasható az szervezet közleményében.   
  • November 14-én az Újszínház Rice, Rice, Beatrice című zenés előadására várják a nőzőket. A darabban olyan színészek lépnek fel, mint Koncz Gábor, Farkasházi Réka, Gregor Bernadett és Timkó Eszter.   
  • Az Erdélyi Művészek Hete záró rendezvényén, november 16-án pénteken a Duna Palotában a Hazajáró magazin készítőinek Erdélyről szóló filmjét vetítik, majd ezt követően a magazin szereplői, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor mesélnek a forgatások során szerzett személyes erdélyi élményeikről.    

A Transilvanum Alapítvány 2015-ben rendezte meg először az Erdélyi Művészek Hete kulturális rendezvénysorozatot azzal a céllal, hogy Budapesten is széles körben megismerjék a világszerte elismert modern erdélyi kultúrát és kiemelkedő alkotóit, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozás érzését.

FókuszbanprogramoképítészetmagyarságrockzeneErdélyKárpát-medence